Kilogramele in plus sunt motivele care conduc femeile spre diete ce le pot pune viata in pericol. Exista sute de diete care promit rezultate nebanuite, insa nu toate dietele sunt potrivite in lupta cu kilogramele nedorite. Unele diete sunt prea sarace in nutrienti, conducand spre anemii puternice. Alte diete sunt bazate, in proportie de 60%, pe proteine, ceea ce inseamna ca forteaza rinichii si genereaza infectii repetate.

Atunci cand decidem sa urmam o cura de slabire, este important sa ne bazam pe nevoile organismului nostru si sa alegem diete echilibrate si sanatoase. In cele ce urmeaza discutam despre Dieta Daneza de 13 zile si vom vorbi atat despre avantajele acesteia, cat si despre dezavantajele ei.

Dieta daneza mai este cunoscuta si ca dieta care schimba metabolismul, cu rezultate spectaculoase, insa cu reguli foarte stricte. Prin dieta daneza se pierd, in doar 13 zile, pana la 20 de kilograme. Aceasta este o dieta cu numeroase restrictii, insa rezultatul final este cel asteptat.

Ce presupune dieta daneza?

Dieta daneza dureaza 13 zile si presupune respectarea urmatoarelor reguli de alimentatie: 3 mese pe zi, intotdeauna la aceeasi ora si respectand alimentele din meniu (micul dejun trebuie luat inainte de ora 9.00, pranzul pana in orele 14.00, iar cina intre orele 17.00 si 18.00), consumul a 2 litri de apa pe zi, excluderea condimentelor [inclusiv sarea!], excluderea alcoolului, dulciurilor si snacksurilor, excluderea prajelilor sau a alimentelor prajite.

Exemplu de meniu acceptat in dieta daneza

Ziua 1 de dieta: micul dejun este alcatuit doar dintr-o ceasca de cafea cu 1 lingurita de zahar; pranzul este compus din 2 oua fierte, 400 grame de spanac fiert si 1 rosie; la cina se consuma 200 grame de carne de vita [pregatita la cuptor, fara ulei, sau fiarta] si 1 salata cu suc de lamaie si ulei de masline.

Ziua 2 de dieta: micul dejun este alcatuit dintr-o ceasca de cafea indulcita cu 1 lingurita de zahar; pranzul este compus din 250 grame de sunca si 1 cana cu iart; la cina se consuma 200 grame de carne de vita

[pregatita la cuptor, fara ulei, sau fiarta]

si 1 salata cu suc de lamaie si ulei de masline.

Ziua 3 de dieta: micul dejun este alcatuit dintr-o ceasca de cafea indulcita cu1 lingurita de zahar si 1 felie de paine alba prajita; la pranz se recomanda 2 oua fierte tare, 100 de grame de sunca slaba si 150 de grame de salata verde; cina este usoara, compusa dintr-o rosie, 1 telina fiarta si 1 fruct (mar, portocala sau para).

Ziua 4 de dieta: micul dejun este alcatuit dintr-o ceasca de cafea cu 1 lingurita de zahar + 1 felie de paine alba prafita; la pranz se consuma 1 cana de iaurt natural si 200 ml de suc de portocale; la cina se poate consuma 1 ou fiert tare, 1 morcov ras si 250 grame de branza slaba.

Ziua 5 de dieta: la micul dejun 1 morcov ras; la pranz 250 grame de peste fiert, cu unt si suc de lamaie; la cina 250 grame de carne de vita cu piure de telina.

Ziua 6 de dieta: se revine la micul dejun alcatuit dintr-o ceasca de cafea cu 1 lingurita de zahar si 1 felie de paine alba prajita; la pranz sunt permise 2 oua fierte tare si 1 morcov ras; la cina se pot consuma 300 grame de carne de pui si 150 grame de salata cu suc de lamaie si ulei de masline.

Ziua 7 de dieta: micul dejun este alcatuit dintr-o ceasca de ceai neindulcit; la pranz se consuma doar apa, iar la cina 200 grame de carne de miel [gatita la cuptor] si 1 mar.

Ziua 8 de dieta: micul dejun este alcatuit dintr-o ceasca de cafea cu 1 lingurita de zahar; la pranz se recomanda 2 oua fierte tare, 400 grame de spanac fier si 1 rosie; cina este formata din urmatorul meniu: 200 grame carne de vita si 150 grame de salata verde cu suc de lamaie si ulei de masline.

Ziua 9 de dieta: micul dejun este alcatuit dintr-o ceasca de cafea cu 1 lingurita de zahar; la pranz se consuma 250 grame de sunca si 1 cana de iaurt natural; la cina se permite consumul a 250 grame de carne de vita fiarta si 150 grame de salata verde cu suc de lamaie si ulei de masline.

Ziua 10 de dieta: micul dejun este format dintr-o ceasca de cafea indulcita cu 1 lingurita de zahar + 1 felie de paine alba prajita; la pranz se pot consuma 2 oua fierte tare, 100 de grame de sunca slaba si salata verde; cina este alcatuita din urmatorul meniu: 1 rosie, 1 telina fiarta si 1 fruct (mara, portocala sau para).

Ziua 11 de dieta: micul dejun 1 ceasca de cafea indulcita cu 1 lingurita de zahar + 1 felie de paine alba prajita; la pranz se recomanda 1 cana de iaurt natural si maxim 200 ml de suc de portocale; la cina 1 ou fiert tare, 1 morcov ras si aproximativ 250 grame de branza slaba.

Ziua 12 de dieta: 1 morcov ras la micul dejun; 200 grame de peste fiert [gatit doar cu putin unt si stropit cu suc de lamaie] la pranz; 250 grame de carne de vita cu piure de telina la cina.

Ziua 13 de dieta: la micul dejun se recomanda 1 ceasca de cafea indulcita cu 1 lingurita de zahar + 1 felie de paine alba prajita; la pranz se consuma 2 oua fierte tare si 1 morcov ras; la cina nu se consuma nimic, se bea doar apa.

Dieta Daneza 13 zile si avantajele ei 

Dieta daneza in 13 zile se numara printre preferatele femeilor deoarece rezultatele se obtin relativ repede. Scaderea in greutate se observa inca din a doua zi, pentru ca, in dieta daneza se impune reducerea cantitatilor de grasimi si carbohidrati.  Faptul ca, dupa cele 13 zile de dieta, kilogramele nu se mai depun, este un alt motiv pentru care dieta daneza este una de succes. Conform studiilor, dieta daneza schimba metabolismul, iar kilogramele pierdute nu se mai depun vreme de doi ani [in conditiile in care, dupa cele 13 zile de dieta, nu se revine la o alimentatie haotica, bazata pe carbohidrati si dulciuri].

De asemenea, dieta daneza are un rol semnificativ in estomparea celulitei. Reducand considerabil consumul de grasimi si carbohidrati, celulita se estompeaza pentru ca nu mai este intretinuta printr-o alimentatie gresita.

Dieta daneza in 13 zile si dezavantajele ei

Din cauza aportului scazut de nutrienti, pe durata dietei daneze se recomanda administrarea de vitamine si minerale. Dupa terminarea dietei, se recomanda aportul treptat de calorii, pentru a evita socul caloric si depunerea kilogramelor.

Fiind o dieta destul de drastica, aceasta poate fi reluata abia peste 2 ani de la incheiere. Fiind bazata, in principal, pe mese reduse caloric, dieta daneza nu este recomandata persoanelor care desfasoara activitati fizice intense.

Avand in vedere ca, pe parcursul dietei daneze, organismul nu primeste toti nutrientii de care are nevoie, apar urmatoarele simptome: ameteala, slabiciune, dificultati de concentrare, stari de somnolenta si nervozitate.

Dieta daneza slabeste sistemul imunitar. De aceea, pe parcursul ei, se recomanda consumul de suplimente alimentare pentru intarirea sistemului imunitar.