Desi multi ar spune ca termenul de „cea mai buna dieta” nu exista, noi venim, prin acest articol, cu numeroase contra-argumente. De ce? Pentru ca ne-am documentat si pentru ca am pus cap la cap informatii pretioase despre dietele din 2020. Vom vorbi deschis despre diete de succes, care pot fi persoanlizate cu usurinta si care contribuie la scaderea in greutate, fara restrictii drastice si fara efecte adverse asupra organismului.

Ce inseamna cea mai buna dieta?

Pentru noi „cea mai buna dieta de slabire” se defineste astfel: nu ne pune sanatatea in pericol, nu ne lasa sa ne infometam, se poate transforma, cu usurinta, intr-un stil de viata sanatos, se axeaza pe combinatii de alimente care sa nu genereze carente, etc. Si da, conform documentarii noastre, cea mai buna dieta de slabire chiar exista. Desi relativ noua in randul dietelor din 2020, dieta de slabire personalizata incepe sa fie din ce in ce mai laudata, datorita faptului ca ritmul de slabire este unul sanatos.

Despre dieta personalizata si beneficiile ei

Daca am definit ce inseamna cea mai buna dieta de slabire, mergem mai departe prin a descrie ce presupune dieta personalizata si care sunt beneficiile unui astfel de regim de slabire. Asa cum ii spune si numele, dieta personalizata nu impune restrictii, putand fi personalizata in functie de nevoile organismului.

Exista, dupa cum bine stim, persoane carnivore si persoane vegetariene. Adica persoane care prefera consumul de carne in detrimentul consumului de legume, si invers. Dieta personalizata, una dintre dietele de succes ale anului 2020, permite acest lucru: satisfacerea nevoilor organismului, oferindu-i acestuia alimentele cu care este obisnuit.

Un alt avantaj al dietei personalizate este ca ne permite sa ne alimentam normal, punand, totusi, anumite restrictii. Bineinteles, este vorba de acele restrictii care se impun in mai toate dietele de slabire: renuntarea la dulciuri, produse de patiserie si panificatie, carbohidrati, etc. Insa, dieta personalizata nu ne impune separarea alimentelor consumate zilnic, in functie de provenienta animala sau vegetala. Aceste doua categorii de alimente pot fi combinate pe parcursul acestei diete de succes, mentinandu-se, astfel, echilibrul alimentar atat de necesar organismului.

De ce este dieta personalizata dieta anului 2020 si, implicit, cea mai buna dieta de slabire? Pentru ca se poate transforma, cu usurinta, dintr-o dieta de slabire intr-un stil de viata sanatos. Pentru ca nu este o dieta de slabire periculoasa. Pentru ca asigura toti nutrientii de care organismul uman are nevoie pentru a se mentine sanatos. Pentru ca se poate personaliza in functie de propriile preferinte culinare.

Revenind la posibilitatile de personalizare ale dietei in functie de nevoile proprii, facem urmatoarele observatii:

  1. Personalizarea unei diete de succes (care sa aduca rezultatele mult dorite in lupta cu kilogramele) nu inseamna depasirea limitelor impuse de o dieta (de exemplu, nu slabim daca ne satisfacem, zilnic, pofta de dulce, mergand pe principiul ca ii oferim organismului ceea ce ne cere); trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca termenul de „dieta”, prin excelenta, inseamna restrictii. Importanta este modalitatea prin care se face restrictia;
  2. Dieta prin personalizare nu inseamna sa nu urmam niste reguli de bun simt in alimentatie; si dieta personalizata are limite ce nu trebuie depasite, daca vrem ca dintr-o dieta usor de urmat sa se transforme intr-o dieta minune.

Concluzii legate de dieta personalizata, dieta anului 2020

Pentru un succes garantat, este recomandat si sfatul medicului nutritionist. Acesta din urma va face anumite corelari de natura medicala (in functie de analiza compozitiei corporale, rata metabolica, analize de sange), punandu-ne la dispozitie variantele optime de dieta.

Concluziile dietei personalizate, cea mai buna dieta a anului 2020, sunt urmatoarele:

  • Este sigura si cu rezultate garantate pentru ca se bazeaza pe nevoile nutritionale ale organismului;
  • Nu genereaza dezechilibre nutritionale, acest aspect transformand-o, fara doar si poate, in cea mai buna dieta de urmat;
  • Este usor de urmat in functie de stilul de viata al fiecaruia;
  • Mentinerea greutatii optime, dupa dieta personalizata, este 100% garantata;
  • Nu impune restrictii, astfel ca meniul zilnic este usor de alcatuit;
  • Nu promoveaza schimbari bruste in comportamentul alimentar.

Pentru a citi despre alte tipuri de diete, va asteptam sa rasfoiti blogul nostru dedicat femeilor informate.