Cum se decriptează parola? [închis] (Drupal, Drush)

n.mkh a intrebat.

Vreau să decriptez parola prin drush în drupal .există vreo modalitate de decriptare sau trebuie să decriptez cu o comandă sau să folosesc codul php pentru a o rezolva?

Comentarii

  • Nu se poate decripta, din motive de securitate nu se pot decripta parolele. –  > Por Nu Sssweat.
2 răspunsuri
Jaypan

Parolele nu pot fi decriptate, deoarece nu sunt criptate. Parolele sunt hașurate. Sunt procese diferite.

Criptarea codifică datele folosind o cheie, care poate fi folosită ulterior pentru a decripta datele. Datele criptate sunt criptate și pot fi ulterior descifrate.

Hashing-ul codifică datele, dar într-un singur mod. Datele nu pot fi descifrate. Nu există nicio modalitate de a afla datele descifrate.

Acest lucru poate părea că o face inutilă – dacă nu puteți descifra datele, cum ar putea fi folosite? Ei bine, procesul de hașurare, de „bruiaj”, ca să spunem așa, este coerent. Orice intrare dată va da întotdeauna același rezultat de fiecare dată când este folosită. Astfel, parola este criptată și stocată în baza de date. Atunci când utilizatorii se conectează, parola pe care o introduc este criptată și această valoare este comparată cu valoarea criptată stocată în baza de date, pentru a vedea dacă sunt identice. Deoarece procesul de hashing produce întotdeauna același rezultat pentru o anumită intrare, dacă utilizatorul introduce aceeași parolă pe care a introdus-o la crearea contului său, valorile hashate vor fi egale, permițând sistemului să determine că utilizatorul a introdus parola corectă.

Lukas C

Nu, nu este posibilă decriptarea. Este posibilă doar schimbarea parolelor cu:

drush user-password USERNAME –password=”password”

Tags: