Buton pentru „Redare, dar de la început” pentru un UX de spălare [închis] (Experiența utilizatorului, Butoane, Icoane, Simboluri, Ui Interactiv)

Fattie a intrebat.
a intrebat.

Luați în considerare o linie de timp tipică în stil de editare video:

Există un buton obișnuit de redare: o săgeată spre dreapta.

Există butonul obișnuit de pauză: două bare.

-----------------|-----------
     > ||

Cu toate acestea, vreau să am un buton „Redare, dar de la început” buton.

Atunci când doriți să „redați, dar de la început”, trebuie să: aduceți cursorul la început, înainte de a apăsa butonul de redare. Acest lucru este enervant. Ar fi mai bine dacă ar exista un buton „Redare, dar de la început”.

Care ar trebui să fie simbolul?

Ajutați-mă, gașcă!


O idee penibilă din partea unui non-designer…

Asta pune pe cineva pe gânduri? Nu e chiar foarte bună: cea din stânga probabil că sugerează „se învârte într-un anumit sens” E greu să exprimi „întoarce-te la nenorocitul de început și apoi Play”!


Complicație: majoritatea editorilor au în plus un concept de „Redare, dar pe ecran complet”, încă un buton legat de redare.

Bonus: Dacă există o tastatură, bara de spațiu comută de obicei Play/Pause. Există un UX bun al tastaturii pentru „Redare de la început”?

Comentarii

 • Proiectul Noun: „Replay” –  > Por Crissov.
 • Pentru mine, „Replay” este un concept diferit de „Mută scrubberul la început și Rulează”. Este complicat! –  > Por Fattie.
 • Logic folosește tasta de revenire pentru a „reveni” la începutul melodiei. Din memorie, Sonar folosește tasta „w”. Obișnuiam să spun „wewind” pentru a-mi aminti… Return are mai mult sens, pentru mine. –  > Por Geoff Bennett.
 • Bună gândire pe Return … dar care mai mult spune „du-te la început” pentru mine, mai degrabă decât „du-te la început, și, juca” … mare info thx – –  > Por Fattie.
 • Oricare ar fi soluția aleasă, aceasta trebuie verificată prin testarea utilizatorilor. Părerea mea cea mai bună este că nu este necesar un control vizual dedicat și că toate pictogramele sugerate vor fi fie opace, fie înșelătoare/ambigue pentru unii utilizatori reali, chiar dacă sunt obișnuiți cu interfețele grafice ale programelor de editare AV. (Îmi amintesc de Cool Edit, de exemplu, unde triunghiul obișnuit reda doar selecția curentă și exista unul încercuit pentru redarea întregii piese). Cred că vă este mai bine dacă faceți redarea o stare în loc de redare/pausare o acțiune, sau oferiți o funcție de utilizator puternic prin atingere lungă / dublu clic / … –  > Por Crissov.
22 răspunsuri
jazZRo

Sunt de acord cu mulți de pe aici că este posibil cel mai bine să rămânem cu pictogramele care sunt atât de comune pentru playerele media.

Cu toate acestea, înțeleg problema pe care încercați să o rezolvați. Amestecarea celor două pictograme ar putea fi o soluție frumoasă. Dar, ca întotdeauna; testarea este cunoașterea!

Încercarea mea pentru un posibil amestec:

Și pentru a sublinia faptul că începe de la început…

Adăugați o linie:

Sau folosiți o aliniere diferită:

Într-adevăr, ai nevoie doar de asta:

Comentarii

 • WOW – CE IDEE GROZAVĂ! –  > Por Fattie.
 • Observ, de asemenea, că, prin simpla repetare a Play pictograma, dar având-o pe marginea stângă, poate fi cea mai bună soluție! Așadar, există grupul obișnuit de trei „în mijloc”, DAR butonul cu dublă funcție despre care discutăm aici este pur și simplu la marginea stângă a scrubber-ului. Oh, uau! Facepalm — atât de evident odată ce o spui. –  > Por Fattie.
 • @JoeBlow Un al doilea buton de redare poate fi derutant, eu l-aș face pe cel din stânga măcar puțin diferit doar pentru a evidenția că nu sunt exact la fel. Sau, dacă reluarea redării este folosită rar, puteți elimina complet butonul din mijloc. –  > Por jazZRo.
 • Corect – ar trebui să existe o săgeată mică sau ceva, de la butonul de redare din stânga. –  > Por Fattie.
 • @JoeBlow, cu plăcere și îți mulțumesc pentru recompensă! –  > Por jazZRo.
Chris Spittles

v1

Aș sugera ca butonul de redare să rămână la fel ca întotdeauna – un triunghi pentru a începe, apoi o pauză odată ce începe redarea. Dar, odată ce redarea a început a început, apare un nou buton ca acesta:

Cercul care înglobează triunghiul de redare ușor de recunoscut este îndreptat într-o direcție intuitivă: în sens invers acelor de ceasornic, ceea ce implică faptul că ne întoarcem în timp. Butonul în ansamblu înseamnă în continuare redare dar folosim săgeata pentru a deduce o semnificație diferită.


v2

Așa cum a sugerat JoeBlow în comentariile de mai jos, iată o a doua versiune care folosește o formă de semicerc pentru a „sări” înapoi la început:

Îmi place ideea de aici, dar, după cum s-a remarcat, ar putea arăta puțin ciudat dacă se centrează pictograma pe verticală. Dar, având în vedere contextul corect, cred că este destul de clar ce reprezintă, conform următorului exemplu:


v3

Iată încă un exemplu care se bazează pe un efort anterior…

…dar care nu a fost bine primit:

Evoluția de la versiunea anterioară la aceasta seamănă foarte mult cu unul dintre exemplele lui Crissov din răspunsul său, ceea ce adaugă din nou greutate reprezentării acestui design.


v4

Iată un ultim exemplu care plasează comenzile pe linia de timp. Este un pic de distracție mai mult decât orice altceva, dar pictogramele curg cu linia de timp, întrerup linia de timp sau o redirecționează. Este o abatere destul de mare de la convențiile obișnuite, dar totuși un experiment de gândire plăcut.

Exemplu de utilizare

KRyan a cerut în comentarii un scenariu de utilizare, așa că iată un exemplu realizat cu ajutorul YouTube.

Iată cum arată interfața video înainte ca un videoclip să înceapă să ruleze:

Odată ce videoclipul începe să ruleze, butonul de redare pe care îl vedem mai sus se transformă într-un buton de pauză. Propun ca un buton suplimentar (odată ce începe redarea) să alunece, permițându-vă să vă întoarceți la început. Astfel:

Comentarii

 • Acest buton săgeată în formă de semicerc este excepțional! –  > Por Dmiters.
 • Deși din punct de vedere pur logic butonul de redare cu semicerc are mai mult sens decât versiunea youtube cu cerc complet sau butonul de redare cu cerc complet din partea de sus a acestui răspuns, cred că cercul complet este mai intuitiv, deoarece este încercat și folosit în multe aplicații pentru a însemna repornire. Nu spun că jumătatea de cerc nu ar putea funcționa, dar aceasta poate fi o situație în care nu este mai bine să reinventăm roata (sau cercul). –  > Por DasBeasto.
 • Comentariile nu sunt pentru discuții extinse; această conversație a fost mutată pe chat. –  > Por Benny Skogberg.
 • V1 este destul de bun. V2 este OK. V3 este confuză! Pare a fi o combinație între „Eject” (datorită pictogramei cu triunghi și bară) și „Play and loop continuously” (datorită ovalului care este conectat la vârful și coada săgeții). –  > Por 200_succes.
 • Am văzut v3 sau ceva foarte asemănător pe casetofoane. –  > Por Mast.
Crissov

IEC 60417 este un standard pentru simbolurile care se pun pe dispozitivele electrice (televizoare, video, mașini de spălat, RMN-uri etc.), iar ISO 7000 le colectează. Fiecare costă în jur de 100 de dolari, dar există un PDF gratuit de previzualizare.este cel mai apropiat lucru pe care l-am găsit care să standardizeze comenzile comune de redare cum ar fi redare ▶️, pauză ⏸, play/pause ⏯, stop ⏹, avansare rapidă ⏩, derulare înapoi ⏪, skip/următor ⏭, prev ⏮, înregistrare ⏺.Acoperă toate acestea și multe altele.

Standardul oferă chiar și două variante pentru multe dintre pictogramele de control media.Din păcate, simbolurile utilizate în realitate sunt mai degrabă un amestec de ambele, de exemplu, echivalentul lui redare în standardul #5107A/B: Rulare normală; Viteză normală este fie o săgeată cu un triunghi echilateral gol ca și cap ⇾, fie un triunghi isoscel umplut ►, în timp ce în mod obișnuit se folosește un triunghi echilateral umplut ▶ (toate îndreptate spre dreapta).

sau

De asemenea, simbolul ️ #5125 Recapitulați are două variante A/B:

și

Ambele urmează exemplul din #5862 Anterior; Redă partea anterioară, care pare destul de diferită de ⏭ #5861 Următorul; Redă partea următoare:

vs.

Aceștia vin amândoi într-o singură variantă, dar se bazează pe diferite Rulare normală variante. Standardele – du-te să te gândești.

Evident, nu recomand să urmezi orbește standardele, mai ales atunci când acestea au fost adaptate cu o oarecare libertate de către industrie. (Totuși, alte părți ale standardelor sunt urmate cu servilism în domeniile respective). De asemenea, după cum am arătat, simbolurile standard nu par să fie consecvente tot timpul.

Sugestia mea actuală ar fi să folosiți un #5459 Eject simbol ⏏ întors un sfert de cerc în sensul acelor de ceasornic, umplut sau gol, după cum se potrivește schemei vizuale. raționament: Bara verticală din stânga indică atunci un semn de reper anterior, care este implicit începutul piesei curente.Există un simbol IEC similar #5471 Cadru cu cadru, general cu două linii subțiri.Rețineți că varianta mai cunoscută de ⏸ #5111B Pauză; întrerupere este la fel de goală ca și triunghiurile (sau ca și Oprire pătrat).

⤵︎

PS: Simbolul standard ISO/CEI 9995-7 pentru Tasta Home este ⇱.

Standarde conexe

De fapt, nu am analizat niciunul dintre acestea în detaliu, dar le furnizez pentru referință:

 • ISO/IEC 18035 Simboluri și funcții ale pictogramelor pentru controlul aplicațiilor software multimedia Acesta pare foarte potrivit, în secțiunea 6 se specifică:
  1. Comenzi multimedia dinamice (Redare, Oprire, Pauză, Reluare, Redare înapoi, Scanare înainte, Scanare înapoi, Avansare rapidă, Derulare înapoi, Pas înainte, Pas înapoi, Înregistrare)
  2. Atributele comenzilor media dinamice (Bucla, Setarea volumului, Mute, Activarea difuzorului)
  3. Comenzi de navigare (Du-te la … începutul, starea anterioară / segment de prezentare vizitat / obiect media, următorul segment de prezentare din cadrul aplicației / obiect media din cadrul obiectului media compozit, sfârșit / ieșire)
  4. Controale suplimentare (Meniu principal, Ejectare, Ajutor, Instantaneu, Salvare)
 • ISO 14915-2 Ergonomie software pentru interfețe utilizator multimedia – Partea 2: Navigare și control multimedia Acest standard se referă mai mult la concepte decât la simboluri.

Cele mai generale:

 • ISO/IEC 11581-1, -6 Interfețe și simboluri pentru sistemele de utilizator – Simboluri și funcții ale pictogramelor – Partea 1: Pictograme – Generalități Nu se referă la controlul multimedia, acest standard se referă la pictograme comune pentru aplicații de birou și generice, de exemplu Deschidere, Salvare, Imprimare, Îndrăzneală.
 • ISO 14915-1 Ergonomie software pentru interfețe utilizator multimedia – Partea 1: Principii și cadru de proiectare
 • ISO 9241-12, -13, -16 Cerințe ergonomice pentru munca de birou cu terminale de afișare vizuală (VDT)
  • Partea 12: Prezentarea informațiilor
  • Partea 13: Ghidarea utilizatorului
  • Partea 16: Dialoguri de manipulare directă

Exemple din produse reale


(sursa: adobe.com)

Comentarii

 • Aceasta este o informație absolut incredibilă. –  > Por Fattie.
 • Știm ce Recapitulăm înseamnă? Dacă încerc să traduc simbolul, pentru mine înseamnă: „Fugi de sfârșit spre începutul și apoi continuă să alergi și în cele din urmă să ne oprim acolo unde ne aflăm acum Este corect???? –  > Por Fattie.
 • @JoeBlow După cum se pare, există un magazin pentru simboluri individuale care are previzualizări și informații suplimentare: „Pentru a identifica controlul sau indicatorul care permite accesul rapid în cadrul unui program înregistrat pentru a repeta secțiunea care tocmai a fost redată.” –  > Por Crissov.
 • Descoperirea lui Westheimer: „Câteva luni în laborator pot economisi frecvent câteva ore în bibliotecă” și aș dori să adaug „… sau câteva minute în jurul răcitorului de apă”.” –  > Por Crissov.
 • Ah – recapitulare – interesant. Deci, nu chiar „du-te pentru a începe; joacă”… (dacă nu cumva, tocmai ai făcut asta! 🙂 ) –  > Por Fattie.
ThaSaleni

poți folosi un buton de repornire / resetare, iată un exemplu de pe YouTube, butonul cel mai din stânga

Comentarii

 • Hmmm! Mulțumesc – la naiba, nu știu dacă îmi place acest simbol. Pentru mine înseamnă „buclă” sau ceva de genul …. tricky one … –  > Por Fattie.
 • Ce este un „buton de repornire / resetare” ? –  > Por Fattie.
 • @JoeBlow butonul cel mai din stânga din imagine –  > Por ThaSaleni.
 • Te-am prins acum… știi, nu știu dacă simbolul ăla e un succes! Pentru mine înseamnă ceva de genul „buclă”. De exemplu, să zicem că suntem la 30% și suntem în pauză. Pentru mine butonul ăla înseamnă „redă de la 30% în buclă și mergi până ajungi iar la 30% și te oprești”. Nu înseamnă, pentru mintea mea, „du-te înapoi la început, apoi, redă până la sfârșit”. Nu este un simbol bun, după părerea mea! –  > Por Fattie.
 • @JowBlow Este o apreciere corectă, dar bănuiala mea este că majoritatea oamenilor nu ar ajunge la această concluzie. Ideea ca acel buton să însemne „loop from the beginning back to the current time repeatedly” sună ca ceva la care s-ar gândi o persoană mai tehnică. Asta nu înseamnă că este greșită, ci doar o bănuială. –  > Por Nathan K.
Samuel Kelemen

În mod tradițional, se folosește „butonul anterior”. Un clic revine la începutul clipului, iar un clic dublu merge la începutul clipului anterior. Ținând apăsat se poate face și jogging înapoi.

Comentarii

 • Bună Sameul – pentru mine acea pictogramă înseamnă „mutare la început”. Ceea ce vreau este, să zicem că suntem în pauză la 40%, vreau o dublă acțiune … „muta la început” ȘI „și apoi Redare”. BTW că este un exemplu „iconic” mare de „muta la început” .. ai găsit asta undeva sau ai făcut-o? –  > Por Fattie.
 • @JoeBlow Seamănă cu cel de la Spotify. Tocmai voiam să o postez ca soluție alternativă. –  > Por PixelSnader.
 • @JoeBlow În calitate de utilizator, aș fi surprins dacă acest buton ar opri redarea videoclipului. Singurul caz în care m-aș aștepta să nu o facă este dacă am pus în mod explicit pe pauză media (pe care îl consider un caz special în care am setat explicit starea și playerul o onorează). De ce aș vrea ca media să se oprească doar pentru că am aruncat-o înapoi la început? –  > Por jpmc26.
 • Într-adevăr! Vreau un nou buton care să însemne, și probabil că în prezent sunteți în pauză, „du-te la start; și apoi Redare” – -.  > Por Fattie.
 • @JoeBlow Sună foarte non-standard. Cât de multă valoare oferă acel buton față de simpla permisiune de a le permite să se dezactiveze după ce se întorc la început? Pentru că va costa spațiu pe ecran, iar utilizatorul va trebui să se gândească mai mult la toate opțiunile pe care le are. –  > Por jpmc26.
PK2016

Ce zici de asta… Afișează 00:00 , adică începutul clipului. Acest lucru probabil că IMO este cel mai ușor de înțeles pentru un utilizator general… fără a folosi simboluri de buclă etc.

Editat pe baza comentariului lui Crissov.

Comentarii

 • Triunghiul îndreptat spre stânga înseamnă, în mod convențional, redare la o singură viteză în sens invers în butoanele de control media. –  > Por Crissov.
 • CLEVER. ar putea fi doar un „zero” acolo poate. IDEE FOARTE INTELIGENTĂ –  > Por Fattie.
 • Sigur, eu m-am gândit la zero doar… ca afișaj. Dar 00:00 are mai mult sens și cred că utilizatorii ar putea să se raporteze mai mult la asta. –  > Por PK2016.
 • O pictogramă cu astfel de detalii ar funcționa bine doar la dimensiuni mari. Nu s-ar traduce bine la o pictogramă mai mică. –  > Por Nathan K.
 • Ideea aici este „joacă triunghiul cu ceva în el”. Ar putea să fie altceva în el? Cum ar fi „joacă triunghiul cu o săgeată mică spre stânga în el”, să zicem? Este o idee grozavă să pui ceva ÎN triunghiul de joc, IMO. –  > Por Fattie.
gurvinder372

Joacă … joacă de la „unde este capul acum”. Suntem încă în conceptul de editare.

Trebuie să folosești pictograma care trebuie să comute între pauză și redare, ceva de genul

Cu toate acestea, vreau să am un buton „Redare, dar de la început”.

Încercați această pictogramă pentru a reporni pur și simplu de la început.

Încearcă … Lasă conceptul de editare (astfel, s-ar putea întâmpla lucruri precum „widgeturile dispar de pe ecran” „trecem la ecran complet” sau orice altceva) și joacă de la început până la sfârșit; la sfârșit, probabil că vei reveni la conceptul de editare.

Dacă ceva a fost editat, afișați doar o casetă de verificare Check this to save on Play. Dacă utilizatorul nu o selectează, atunci modificările vor fi pierdute.

Comentarii

 • Bun punct de vedere pentru a combina redare-pausare. Cu cercul săgeată —-, asta înseamnă două voturi! Poate că mă înșel! Nu-mi place din anumite motive băieți!!! :O –  > Por Fattie.
 • @JoeBlow Îmi pare rău, dar comentariul tău este puțin confuz. Ți-a plăcut sau nu icoana și de ce? –  > Por gurvinder372.
 • Bună omule … Nu sunt un fan al „cercului săgeată” pentru a însemna „du-te la început, și joacă”. Rețineți comentariile mele lungi pe această temă, în celelalte răspunsuri… (Răspunsul tău este excelent, doar că nu sunt un fan al acelei pictograme) -…  > Por Fattie.
 • @JoeBlow Am actualizat imaginea, vă rog să o verificați. Totuși, nu sunt de acord cu faptul că cercul-săgeată este rău, deoarece cred că își face treaba pe Youtube destul de convingător. Deși aceasta nouă, cea de la Android, este mai bună. –  > Por gurvinder372.
 • Să știi că nu-mi place cea de pe youtube!!! Pentru mine înseamnă „loop”, sau ceva de genul ăsta. (Într-adevăr, mi-a luat o veșnicie să-mi dau seama ce înseamnă atunci când a apărut pe youtube, pe vremea aceea: ca să fie clar, când am pus această întrebare, uitasem cu totul de ea). –  > Por Fattie.
Matt Smith

Atât de multe idei bune aici… Cred că cele mai intuitive încorporează conceptul de scrubber/ cronologie combinat cu butonul de redare. Iată care este părerea mea:

EDIT: O versiune rafinată…

Acesta este un exercițiu fascinant. Bună întrebare.

Comentarii

 • ah hah! aceasta este singura pictogramă cu adevărat „corectă din punct de vedere schematic”!!! –  > Por Fattie.
 • Pentru „celălalt” Ply („jucați din locul în care mă aflu acum), ați putea avea de fapt o pictogramă dinamică care să mute markerul capului în locul în care vă aflați acum. Drăguț. –  > Por Fattie.
 • Simt că acesta este singurul concept de pictogramă menționat care include literalmente noțiunea „poziția capului, start” – -.  > Por Fattie.
 • Cred că acesta este „conceptul de pictogramă” extrem de ingenios; și PK2016 este ingenios pentru că a ridicat conceptul de „inside-icon-qualifiers” (à la Apple); iar răspunsul lui jazZRo este pur și simplu genial (are acea calitate „atât de evidentă odată ce te gândești la ea”!) – -…  > Por Fattie.
Dave Haigh

Deoarece aceasta este o preluare a controlului skip back, care este un control standard de redare media. Ați putea încorpora o pictogramă de dezvăluire progresivă în acea pictogramă de salt înapoi. Atunci când este ținută apăsată, ar apărea opțiunile suplimentare.

Exemplu:

 • Când se face un singur clic acțiunea principală ar fi inițiată, adică saltul normal pentru a începe și ar rămâne în pauză dacă este în pauză.
 • La se apasă/se face clic și se ține apăsatva apărea un meniu de opțiuni suplimentare care va include opțiunea de salt înapoi și de redare. Treceți apoi peste și eliberați opțiunea dorită sau atingeți dacă atingeți ecranul tactil.

Stare de repaus:

Când este ținut apăsat:


Inspirație

Această mică săgeată din colț poate fi văzută în programe precum Photoshop/Illustrator. Am văzut-o și în Apple Xcode pe butonul Run app, când este ținută apăsată Test, Profile și Analyse apar, de asemenea, ca opțiuni. Deoarece Run este acțiunea predominantă în Xcode, aceasta are proeminența principală, celelalte 3 acțiuni sunt mai puțin frecvente, dar totuși accesibile atunci când se face clic și se ține apăsat.

Comentarii

 • aceasta este o sugestie GENIALĂ – nu m-am gândit niciodată să încorporez „săgeata din colțul meniului contextual” în această problemă …. –  > Por Fattie.
Dave Haigh

După ce am citit unele dintre comentarii și răspunsuri și mi-am dat seama că doriți ca acest buton să treacă la început și să înceapă redarea chiar dacă este în pauză, mi-am dat seama că poate încercați să inventați un control care nu este neapărat necesar pentru majoritatea utilizatorilor (o presupunere) și, de asemenea, ar adăuga mai multe elemente la interfața de utilizare și ar putea cauza confuzie și dezordine.

Din experiența mea, atunci când sunteți în PAUZĂ și utilizați un control de salt, media nu va începe automat redarea după ce ați sărit.

Așadar, o idee alternativă este de a oferi o opțiune într-o zonă de setări din interfața de utilizare pentru a activa/dezactiva redarea automată. Prin urmare, utilizatorii care ar putea beneficia de funcția de redare automată după sărituri pot activa această funcție, iar utilizatorii care doresc un salt convențional și NU o redare automată pot dezactiva această funcție. Astfel, toată lumea poate utiliza o interfață standard de redare media fără un control nou, care ar putea crea confuzie pentru unii utilizatori dacă nu este recunoscut.

Exemplu (în setări):

Comentarii

 • Îmi place cu siguranță această idee și, în mod normal, aș face-o, dar, spun că, în mod specific în această suită de editare, este un fapt că utilizatorii au nevoie în mod obișnuit atât de „Redare”, cât și de „pune capul la început și, de asemenea, redă cu acest buton combinat” (și, într-adevăr, un buton convențional „doar întoarce-te la început”) ….. –  > Por Fattie.
Kevin

În produsele care redau mai multe elemente (videoclipuri, melodii etc.), aveți adesea butoane de săritură, cu pictograme ca acestea:

În teorie, acestea sunt folosite pentru a naviga între elemente.

În practică, skip backwards înseamnă mai des „mergeți la începutul elementului curent, iar dacă suntem deja acolo, mergeți la începutul elementului anterior”. Ați putea elimina partea cu „dacă suntem deja acolo” și să o folosiți doar pentru „mergeți la început”.

Comentarii

 • Prin toate mijloacele, |< sau uneori << înseamnă să te întorci la extrema stângă a scrubberului. (Bineînțeles, uneori << și >> înseamnă „scremare”, adică „înaintare rapidă”). De fapt, aș avea de obicei un buton care să spună exact asta, „Întoarceți-vă la extrema stângă și stați acolo”.. Dar ceea ce caut este „Întoarce-te la extrema stângă și apoi mergi înainte și Rulează – pentru a mă scuti de a da click pe două butoane separate!* – .  > Por Fattie.
 • @JoeBlow: Am văzut unele produse care încep imediat să cânte după ce ai sărit înapoi. Am văzut altele care rămân în pauză. Nu cred că acest lucru este bine stabilit într-un fel sau altul, așa că s-ar putea să poți scăpa cu asta. –  > Por Kevin.
 • OK, TBC Voi avea un buton „sări la capătul din stânga și nu face nimic” (de asemenea, „sări la capătul din dreapta și nu face nimic”) și, bineînțeles, Redare, ȘI vreau să am „sări la capătul din stânga și, de asemenea, Redare”.  > Por Fattie.
 • @JoeBlow: Ar trebui să vă întrebați dacă confortul sporit merită complexitatea sporită. Aceste butoane sunt foarte asemănătoare ca funcționalitate și s-ar putea să aveți o problemă de încărcare cognitivă dacă oferiți o mulțime de butoane similare, dar nu chiar identice, în întreaga interfață. Dar dacă acesta este singurul caz, ar putea fi în regulă. –  > Por Kevin.
 • Bună Kevin ..Sunt absolut de acord cu tine. În mod normal, schimb „ceva mai multe clicuri” cu „o simplitate mult mai mare”. Într-adevăr, cred foarte mult în „noua” abordare a „mai multor butoane și mai simple”. Nu suport să navighez prin meniuri și alte chestii. Oricum, doar în acest caz particular, da, pentru o utilizare profesională a unui scrubber într-un editor vizual, unde, se în mod special trebuie să să faci funcția dublă pe care o descriu, foarte des. –  > Por Fattie.
TScott

Pentru a răspunde la întrebarea UX a tastaturii, HOME este adesea utilizat pentru a merge la începutul unui clip media. Arată apoi ar fi HOME SPACE pentru a sări la început și a reda.

Comentarii

 • acum asta e al naibii de inteligent. totuși, există ceva care este mai mult o singură dată, poate comanda-spațiu? –  > Por Fattie.
 • Poate o tastă de funcție? În windows, m-aș putea aștepta la F5 sau ceva de genul. Nu sunt sigur pe OS X. –  > Por TScott.
 • aș sugera alt + spațiu pe OS X –  > Por Thomas Adcock.
Siema Eniu

Cred că ideea mea ar putea să vă ofere o viziune puțin diferită asupra acestui buton.

Practic, ideea mea este foarte asemănătoare cu versiunea v1 a lui Chris Spittles, dar butonul ar trebui să conțină bara de progres (de exemplu, când sunteți în jur de 50% din progres, butonul ar trebui să arate ca în v2, dar când ajungeți la 90-95% din progres, ar trebui să arate ca în V1.

Bineînțeles, atunci când redați videoclipul, bara de progres „din jurul” butonului de derulare și redare ar trebui, de asemenea, să se schimbe pentru a imita starea actuală a barei de progres. Când utilizatorul observă butonul pentru prima dată, poate fi puțin confuz, dar când vede butonul mai târziu, cu o parte din cercul din jurul butonului de redare, ar trebui să fie foarte clar care este funcția butonului. În plus, avem un buton „repeat” la sfârșitul videoclipului 🙂

Partea „vizuală” (toate creditele aparțin lui Chris Spittles):

50% din redare:

95% din redare:

Comentarii

 • Poate că sunt doar eu, dar nu cred că aș înțelege vreodată subtilitățile legate de lungimea săgeții fără explicații suplimentare, iar dacă oricum sunt necesare explicații suplimentare, atunci nu prea contează ce simbol folosești. –  > Por Jason C.
Rick Henderson

Aș sugera cele de mai sus sau ceva similar:

|->

„Începeți de la început și jucați.” Sau:

Edit: Îmi dau seama că acest lucru ar putea fi interpretat în moduri pe care nu le doriți.

Actualizare: Am făcut o căutare de imagini pe „play from beginning icon” și am văzut câteva dintre exemplele de pe această pagină, dar și un exemplu folosind o bară ca aceasta:

Aici, butonul de redare ar putea comuta între redare și pauză, în timp ce primul buton va reda întotdeauna de la început.

Aceste exemple provin dintr-un set de pictograme numit Diagona IconsCopyright (C) 2007 Yusuke Kamiyamane, dar am modificat butonul „play from beginning” pentru a se potrivi acestui exemplu.

Comentarii

 • Butonul întors Eject a fost cu siguranță folosit pentru această funcție, dar în Adobe Premiere Pro acesta înseamnă de fapt Pas înainte. –  > Por Crissov.
 • Corect – este enervant că suferă de o utilizare ambiguă. –  > Por Fattie.
 • Este un lucru bun că niciun software nu este autoritatea definitivă în materie de pictograme și semnificația lor. –  > Por Rick Henderson.
Ideogramă

Alăturându-ne la brainstorming… Cred că acesta ar trebui să fie mai mult un comentariu la unele dintre ideile anterioare. Împrumutând din notația muzicală și din ideea generală de început a unei partituri:

Sau, poate mai corect, dar mai puțin ușor de recunoscut (Da capo):

[ editează [

Sau chiar cu nota „adevărată” bară de note?

În opinia mea, cea de-a doua funcționează cel mai bine și se leagă cel mai bine de ideile anterioare.

Comentarii

 • Wow. Ce idee inteligentă. Poate, ar trebui să fie mai degrabă „începutul pentagramelor” (un fel de Mi cu cinci linii?) –  > Por Fattie.
 • Este aproape ca și cum notațiile muzicale ar fi făcute pentru asta! –  > Por Alex Shroyer.
 • Cred că ultimul element de aici este cel mai inovator de pe pagină! –  > Por Fattie.
user1306322

[

Paranteză de deschidere [ pentru început, ► pentru redare.

De asemenea, există o Acasă pe majoritatea tastaturilor, care face ceea ce vă așteptați.

Comentarii

 • Mulți editori video lucrează pe un Mac, iar majoritatea Mac-urilor din zilele noastre au o tastatură mai mică, care nu are un buton Home. Acest lucru, desigur, poate să nu fie un aspect important pentru software (mediul numai Windows, datele demografice ale utilizatorilor sugerează că aceștia au tastaturi de dimensiuni normale etc.) –  > Por Nathanael.
 • Google spune că prescurtarea pentru tasta Home este Fn+← –  > Por user1306322.
 • omule, e o pictogramă inteligentă. –  > Por Fattie.
 • 100 de puncte (pentru un utilizator nou, nu?) pentru o sugestie incredibil de valoroasă. Rețineți, de asemenea, sugestia similară a lui RickHenderson, de asemenea, excelentă. –  > Por Fattie.
 • ar fi mișto dacă unii dintre designerii de aici, sau user13, ar edita niște versiuni „designy” ale acestui lucru! este o idee extraordinară de a folosi ” [ ” care este folosit în multe contexte pentru a însemna înapoi (de exemplu, browsere) sau „începutul” ca un concept general scris. –  > Por Fattie.
Paul S

Pictograma ar trebui să reprezinte vizual acțiunea (acțiunile) efectuată (efectuate) atunci când se face clic pe ea.

În acest caz, acțiunea este:

 1. Înapoi (la început)
 2. Redare (sau continuarea redării)

Pictograma de mai jos este cea mai clară reprezentare a acestor două acțiuni în succesiune.

 

Aceasta arată că „go back” duce direct la „play” și nimic nu urmează după „play”. Alte pictograme care nu arată legătura și secvența ar putea fi interpretate ca reprezentând o acțiune diferită – de exemplu, „redare, apoi repetare”.

Ar trebui să testați acest lucru cu utilizatorii dumneavoastră. S-ar putea să descoperiți că aceștia consideră butoanele suplimentare de redare derutante și preferă să facă clic pe redare și apoi pe butonul de revenire la început – pentru că așa sunt obișnuiți să facă atunci când folosesc telecomanda unui televizor.

Comentarii

 • Din păcate, pentru mine, această pictogramă literalmente înseamnă „du-te de unde ne aflăm, până la sfârșit, apoi du-te la început, apoi du-te la locul unde ne aflăm acum”. –  > Por Fattie.
 • Desenul este evident pentru tine, dar ar putea avea interpretări diferite. Cred că principala cheie aici este că poți încerca să faci designul cât mai intuitiv, dar oamenii vor avea totuși nevoie de instruire. –  > Por Rick Henderson.
Devin

De ce nu treceți pur și simplu la elementele de bază? Ceea ce dorești există încă de la casetofoane și a fost folosit de majoritatea playerelor video încă din anii ’70 (și chiar și de dispozitive audio, cum ar fi walkman mai târziu): butoanele de oprire și de pauză/oprire. Butonul de oprire te trimite la început, butonul de pauză/still te menține pe loc. Nu este nevoie să creați pictograme, noi mijloace, nimic, aceasta este o tehnologie veche de cel puțin 40 de ani.

În acest fel, aveți nevoie doar de un buton obișnuit de redare și, dacă este cazul, trebuie doar să evidențiați butonul „pauză” pentru a indica poziția. Un design bun și dovedit, de școală veche.

Comentarii

 • Știi, cred că „Stop” nu te duce la început pe VHS. Imagini minunate! –  > Por Fattie.
 • ai dreptate, unele dintre ele au făcut-o, altele nu, aceasta este mai mult o chestie de DVD din cauza naturii „derulării” digitale. totuși, răspunsul se aplică la fel –  > Por Devin.
 • tehnologie veche de 40 de ani pe care utilizatorii de 25 de ani sau mai tineri nu o vor înțelege imediat. –  > Por Rick Henderson.
 • Deci insinuați că UX-ul testat și dovedit ar trebui să fie abandonat pentru pictograme netestate doar pentru că trece timpul? Dacă este așa, trebuie să recunosc că este o abordare extrem de interesantă și creativă, cu siguranță. Btw, trigonometria funcționează, dar… Știi, majoritatea celor de 25 de ani și mai tineri nu o vor înțelege imediat, poate ar trebui să renunțăm și la asta, dacă tot suntem la asta 😉 –  > Por Devin.
 • @RickHenderson Merită un test. Ar trebui remarcat faptul că „stop” pentru a opri și a merge la început, împreună cu simbolul asociat, este încă folosit de playere media precum VLC sau Windows Media Player. –  > Por Tin Man.
Tin Man

V-ați gândit la un buton textual „Redare de la început”?

Fiecare dintre propunerile de aici merită să se efectueze teste de utilizare și să se colecteze date analitice pentru fiecare dintre ele. Dacă niciuna nu se dovedește a fi recunoscută în mod adecvat, un buton textual ar putea fi cea mai bună soluție.

Comentarii

 • Mie îmi plac soluțiile textuale, cu siguranță. –  > Por Fattie.
TOOGAM

Eu propun să avem trei simboluri. Dacă în butoane apar și alte simboluri-acțiune, atunci puneți toate aceste trei simboluri într-un singur buton un buton (un cerc sau un dreptunghi (pătrat)).

 • O linie verticală, și o săgeată spre stânga (așa cum se vede în , răspunsul lui Kevin, răspunsul lui Samuel Kelemen)
 • O virgulă
 • O săgeată spre dreapta

Este posibil ca acest lucru să înghesuie puțin lucrurile, ceea ce ar putea fi contracarat prin utilizarea unor simboluri mai mici. Cu toate acestea, aceste dezavantaje ar fi contracarate de avantajul clarității înțelesului. Folosirea acestor simboluri este un fel de răspuns asemănător ideogramei, dar conceput pentru persoanele care pot citi și scrie paragrafe, nu notații muzicale.

supercat

Ce-ar fi să aveți un panou „semne de carte”, cu un mijloc de a seta un anumit semn de carte ca fiind implicit, și apoi să aveți un buton „play bookmark” pe controlul scrubber-ului? Dacă există un semn de carte implicit la începutul piesei și nu este setat niciun alt semn de carte, „play bookmark” ar reda de la început. Cu toate acestea, dacă orice alt marcaj este setat ca marcaj implicit, „redare marcaj” ar porni de acolo.

Comentarii

 • Îmi place! Foarte frumos… –  > Por Fattie.
user1306322

Ca să răspund la întrebarea bonus:

Pe Youtube, puteți apăsa 0 și să treci la începutul videoclipului. Dacă nu se redă deja, ci este pe pauză într-un alt punct, trebuie doar să plesnești Spațiu. Tastele de acces rapid „obișnuite” nu funcționează întotdeauna în mod fiabil, deoarece, uneori, browserul se concentrează pe bara de urmărire sau ați făcut clic pe pagină, iar playerul nu primește aceste apăsări de taste, astfel încât apăsarea tastei Space poate face în schimb o derulare „pagina în jos”. Așadar, apăsați K pentru a reda/opri în schimb.

În playerele media, dacă aveți taste suplimentare pe tastatură, cum ar fi Play/Pause, Stop, Next, Previous, ca de exemplu:

…puteți apăsa Stop și apoi Redare.

Dacă nu dispuneți de aceste taste suplimentare, playerele media înțeleg, de obicei, apăsarea tastei Acasă drept „du-te la start”.

Prin urmare, dacă sunteți în pauză, de obicei trebuie să folosiți două taste, cu excepția cazului în care sunteți deja în curs de redare.