Care este diferența dintre „cercetare” și „descoperire”? (Experiența utilizatorului, Terminologie, Cercetarea Utilizatorului, Domeniul Ux)

în zbor a intrebat.

Doi piloni ai experienței utilizatorului – cercetare și descoperire*. Dar care este diferența dintre ele, de fapt?

În practică, am auzit termenii folosiți aproape interschimbabil și, uneori, am impresia că „descoperire” este invocat ca o modalitate sofisticată de a spune cercetare. Un răspuns pe care o căutare rapidă pe Google l-a descoperit: în cercetare căutăm ceva specific, în timp ce descoperirea este deschisă în ceea ce încercăm să găsim. Este adevărat?

Și, bineînțeles, în sensul dicționarului, există o diferență clară între a cerceta și a descoperi. Totuși, când vine vorba de UX, ne referim la ceva special sau diferit în ceea ce privește munca noastră, metodele noastre, procesul nostru?

*Nu trebuie confundat cu descoperirea, în ceea ce privește posibilitatea.

4 răspunsuri
Mircea

Simplu spus, există o relație de cauzalitate între acești doi termeni.

Cercetarea este acțiunea, în timp ce descoperirea este rezultatul. Descoperi ceva pentru că ai cercetat.

Cercetarea este „procesul”, iar „descoperirea” este produsul.

Pentru a mai numi câteva diferențe, cercetarea poate fi extrem de complexă și diversificată.

Cercetarea susține tot felul de strategii și gândire proactivă, în timp ce descoperirea este simplă, indiferent de subiectul ei. Pur și simplu găsiți ceva. Sigur, după aceea poți să-l înfrumusețezi și să-l prezinți într-o manieră structurată, dar acesta este un alt proces.

Descoperirea este, de asemenea, o realitate subiectivă, în timp ce cercetarea este obiectivă. Atâta timp cât te angajezi în acest proces, știi că desfășori o cercetare. Descoperirea, pe de altă parte, este o chestiune de evaluare a rezultatului tău: poți considera că ai făcut o descoperire sau nu. Totul ține de modul în care vedeți rezultatul cercetării dumneavoastră.

Michael Lai

Cred că, în ceea ce privește competențele de bază ale unui practician UX, care sunt CERCETAREA, PROIECTAREA, PROTOTIPAREA și TESTAREA, ar fi cel mai simplu să explicăm diferența în așa fel încât să treacă „testul profanilor”.

Adică, CERCETAREA cuprinde procesul și procedura de înlăturare a incertitudinii prin colectarea de date, procesarea acestora și apoi analizarea informațiilor astfel încât să vă puteți forma o opinie despre ceva. Rezultatul cercetării este de a furniza informații pentru procesul de proiectare, mai degrabă decât de a baza soluția propusă pe presupuneri.

Termenul de DESCOPERIRE, folosind descrierea generală a cercetării de mai sus, se referă la etapa sau faza din procesul de cercetare în care se trasează domeniul problemei sau se descoperă informații care oferă un context pentru activitatea de cercetare pe care o desfășurați.

Rezultatul fazei de descoperire este de a restrânge domeniul de aplicare a activității UX la ceva ce poate fi rezumat într-o declarație de problemă.

ekapros

Nu există o definiție comună: unii spun că cercetarea este o etapă în procesul de descoperire proces de descoperire; alții par să folosească cercetarea și descoperirea în mod interschimbabil; cineva le-a descris chiar ca fiind un singur set de competențe; sau, la fel ca în comentariul lui @benny-skogberg, înțelegeți descoperirea ca fiind o idee inițială înainte de a face cercetare.

Toate sunt valabile în propriul lor sens; cea care are sens pentru mine este că descoperirea urmează cercetării, , în sensul că o bună cercetare a ceea ce există și analiza rezultatelor pot conduce cercetătorii să descopere noi aspecte ale unui domeniu. Consider că ideea că o bună cercetare facilitează descoperirea funcționează.

Andrew Martin

Referitor la procesul UX, acest lucru este destul de simplu.

Descoperire este perioada petrecută pentru a afla amploarea lucrului în cauză. Aceasta înseamnă studierea briefingului, organizarea de ateliere de lucru interne cu clientul, organizarea de interviuri cu părțile interesate etc. Lucruri care contribuie cu adevărat la definirea sarcinii.

Cercetare este încercarea de a afla ce produs doresc utilizatorii la sfârșitul procesului – Acum că știți ce dorește clientul, trebuie să aflați cum se potrivește acest lucru cu utilizatorii și cum să îi mulțumiți în timp ce rezolvați problema de afaceri.

Descoperire de obicei are loc doar la începutul unui proiect, unde cercetarea continuă pe parcursul proiectării și dezvoltării, până la livrare.