Ce caracter pot folosi pentru a reprezenta bara de spațiu? (Experiența utilizatorului, Caractere Speciale)

sam hocevar a intrebat.
a intrebat.

Pun la dispoziția utilizatorului o listă de secvențe de taste care îi permite utilizatorului să tasteze numai cu caractere ASCII și să genereze diverse caractere Unicode. Aceasta este ceea ce văd în fereastra cu lista de secvențe:

Problema mea este că unele secvențe utilizează Spațiu, iar utilizarea unui caracter spațiu în coloana „Secvență” face ca lucrurile să fie confuze.

Așa că am încercat să folosesc {spc} dar nu este foarte plăcut din punct de vedere estetic, pentru că ocupă prea mult loc. Apoi am încercat (U+2423), dar cred că este prea ușor de confundat cu _ (subliniere). Pe scurt, niciuna dintre următoarele soluții nu a fost cu adevărat satisfăcătoare:

Poate cineva poate sugera poate un singur caracter non-ASCII pe care l-aș putea folosi, care ar face clar pentru utilizator că trebuie să apese pe Spațiu ca parte a secvenței, fără a ocupa prea mult spațiu pe ecran? Din cauza limitărilor cadrului pe care îl folosesc (AutoHotKey), aș prefera cu tărie să nu trebuiască să mă bazez pe fonturi/simboluri rare sau să folosesc culori.

Comentarii

 • De ce nu {space-bar} sau chiar {space}? –  > Por JonW.
 • Problema majoră este că face coloana „Secvență” foarte largă, deoarece se adaptează la lățimea celei mai lungi secvențe. Dar aveți dreptate – nu există niciun motiv pentru care nu aș putea să o folosesc și cred că merită să fac din această sugestie un răspuns. –  > Por sam hocevar.
 • Această diagramă ASCII specială utilizează (sp). Emacs (și editorul în sine) utilizează SPC. SP poate să nu fie imediat clar, dar ar fi mai scurt. De asemenea, există . –  > Por Jason C.
 • Cel cu ␣ arată bine. Am văzut ␣ folosit de multe ori pentru a reprezenta spațiul –  > Por kinokijuf.
 • @Armstrongest este simbolul Unicode U+2422 BLANK SYMBOL ␢ (așa cum se menționează într-unul din răspunsurile de mai jos). –  > Por sam hocevar.
8 răspunsuri
Alex Ovtcharenko

Am avut o sarcină similară – fereastra de dialog care a arătat scurtături de tastatură specifice pentru software-ul de editare a hărților. Pentru a rezolva un astfel de caz, am folosit reprezentări vizuale ale butoanelor de tastatură cu etichete pe ele – a luat ceva spațiu (și a crescut un pic zgomotul vizual), dar a fost în cele din urmă evident pentru majoritatea utilizatorilor:

Comenzi rapide de la tastatură

RC – Creează un nou dreptunghi cu centrul său în poziția mouse-ului

RTL – Creează un nou dreptunghi cu colțul său din stânga sus în poziția mouse-ului

RSpațiu – Afișarea listei de opțiuni posibile pentru noul dreptunghi

Ctrl – Mutarea la cel mai apropiat obiect din stânga

etc.

Comentarii

 • Mulțumesc. În cele din urmă am optat pentru această soluție. A necesitat modificarea setului de instrumente GUI, dar rezultatul final este mult mai satisfăcător. A se vedea i.imgur.com/kSt8ptX.png –  > Por sam hocevar.
JonW

Dacă nu aveți niciun motiv tehnic pentru a nu o face, atunci v-aș sugera să folosiți de fapt termeni pe care utilizatorii îi înțeleg, mai degrabă decât să încercați doar să obțineți câmpurile dvs. să aibă o aliniere / vizualuri frumoase.

{SPACE-BAR} sau chiar {SPACE} sunt destul de lipsite de ambiguitate și vrei să te asiguri că oamenii chiar înțeleg ceea ce le oferi, mai degrabă decât să urmărești doar estetica.

Spuneți-o astfel; lucrați în UX și totuși dumneavoastră – un profesionist – nu vă puteți gândi la un termen pe care să îl folosiți pentru bara de spațiu. Cum ar trebui să se simtă oamenii „normali” dacă nici măcar tu nu cunoști o alternativă?

Așa că alegeți {SPACE-BAR} deoarece acesta este numele tastei, la care se gândesc oamenii. De exemplu, probabil că nu există nicio confuzie în propoziția {Press the Space-bar to continue} pentru că este un nume înțeles pentru acel buton. La naiba, asta e mai util decât să le dai codul Unicode!

user2598

Pe lângă OPEN BOX U+2423 ␣, pe care ați încercat-o, mai există U+2420 SYMBOL FOR SPACE ␠ și U+2422 BLANK SYMBOL ␢. Cam asta este cam tot ce are Unicode în acest departament.

BLANK SYMBOL nu pare deloc gol. SIMBOL PENTRU SPAȚIU există doar în câteva fonturi, cu mari variații de formă. În unele fonturi, conține „S” și „P” în dimensiuni foarte mici – aproape ilizibil în dimensiuni normale de text de copiere. Dar în fontul Symbola arată frumos (SP într-o cutie cu margine punctată). Dar mă tem că ați avea nevoie de un font monospațial (și s-ar putea chiar să fie fixat pe un anumit font).

Comentarii

 • La primul meu loc de muncă în domeniul calculatoarelor, cu zeci de ani în urmă, cu mult înainte de Unicode, când scriam codul de mână, foloseam un „b” barat, foarte asemănător cu „simbolul gol” 2422 din Unicode. Când foloseam formulare de codare, îl lăsam pur și simplu gol. –  > Por Peter Wooster.
TedEwen

Spații în Unicode

Unicode definește mai multe caractere spațiu cu o semantică și caracteristici de redare specifice, așa cum se arată în tabelul de mai jos. În funcție de browserul și fonturile utilizate pentru a vizualiza acest tabel, este posibil ca nu toate spațiile să se afișeze corect…”

adică: U+0020 32 Da Nu Spațiu Da Nu Spațiu Latin de bază ] [

U+200B 8203 Da Nu Spațiu cu lățime zero Punctuație generală ][

Unicode oferă, de asemenea, unele caractere vizibile pentru a înlocui spațiul atunci când este necesar:

Caractere de ilustrare a spațiului (vizibile) în Unicode

U+00B7 183 Punct mijlociu

U+237D 9085 Caseta deschisă pe umăr

U+2420 9248 Simbol pentru spațiu

U+2422 9250 Simbol gol

U+2423 9251 Cutie deschisă

Cel mai bun caracter de utilizat este ultimul caracter (Open Box), așa cum este utilizat în Teoria seturilor / Teoria calculului. Atunci când codurile spațiale necesită o indicație explicită:

de exemplu, atunci când se descrie o mașină Turing care suprascrie un „1” cu un spațiu gol.

Comentarii

 • Votul meu ar fi „Open Box”. Nu am văzut niciodată nimic altceva folosit atunci când este necesar să se reprezinte fără ambiguitate un spațiu. –  > Por Peter Flynn.
Steve Jessop

Pentru primul calculator pe care l-am avut vreodată, the manual folosea un triunghi descendent atunci când era necesar pentru a sublinia prezența unui spațiu. U+25BD (▽) se potrivește, dar s-ar putea să îl considerați un „simbol rar”.

Nu pretind că acesta este un simbol universal recunoscut pentru un caracter spațiu sau ceva de genul acesta. Dar, cu condiția să fiți dispus să îl definiți în introducere, ar fi de ajuns. De altfel, la fel ar face și orice altceva care nu este în mod evident un caracter ASCII.

Nivel River St

Un caracter de spațiu cu un fundal gri ar putea funcționa. Dacă meniul pe care îl scrieți nu poate include așa ceva, ați putea încerca diferitele nuanțe de gri tablă de șah furnizate de Unicode 2591 (cea mai bună, ░ ) sau 2592,2593,2588. http://en.wikipedia.org/wiki/Code_page_437

KRyan

Unicode folosește U+25CC, cercul punctat ◌, pentru a indica spațiul gol cu caractere de combinare. A se vedea semne diacritice de combinare (PDF). Pare a fi un semn „oficial” rezonabil de „spațiu gol” și este mult mai puțin ambiguu decât semnul de spațiu real.

Sunt cu siguranță de acord cu Steve Jessop că ar trebui definit în introducere.

KryptofTen

M-am confruntat cu o problemă similară atunci când am făcut o analiză preliminară asupra unor date de tastare IMing. Din moment ce aveam nevoie să pot afișa caracterul de mai multe ori într-o manieră distinctă din punct de vedere vizual, am sfârșit prin a merge pe calea Unicode și am dezgropat câteva caractere care mi-au plăcut pe acest site minunat.

 • ◯ cerc mare
 • ○ cerc alb
 • ○ cerc alb cu jumătate de lățime
 • ⚪ cerc alb mediu
 • ⚬ cerc alb mediu mic
 • ◌ cerc punctat

Eu am ajuns să aleg ◌, dar s-ar putea ca altceva să fie mai bine pentru tine, în funcție de fontul pe care îl folosești și de preferințele personale. ▽, ␣ și ░ sunt toate opțiuni bune care au fost deja sugerate.