De ce majoritatea cuptoarelor cu microunde se deschid de la dreapta la stânga? (Experiența utilizatorului, Uzabilitate, Așteptare Utilizator, Bucătărie)

Krebto a intrebat.

De ce toate cuptoarele cu microunde care sunt folosite în casele noastre se deschid de la dreapta la stânga? Nu am văzut niciodată vreunul care să facă invers. Am sunat la compania LG și i-am întrebat de ce și am primit un răspuns într-o săptămână prin e-mail în care mi s-a indicat că primul design pe care l-au făcut a fost în această structură și stil.

Comentarii

 • refrigerators.reviewed.com/features/… –  > Por Roger Attrill.
 • De fapt, multe cuptoare cu microunde se deschid pe partea de sus google.com/search?q=drop+down+door+microunde&tbm=isch –  > Por wim.
 • @wim Nu am văzut niciodată așa ceva în SUA…  > Por MonkeyZeus.
 • @DavidWallace „Nu văd niciun beneficiu în a avea ușa închisă atunci când nu se gătește efectiv.” Adoptă câteva pisici cu părul vărsat și vezi dacă ți se schimbă părerea despre asta! –  > Por Jason C.
 • Ai putea la fel de bine să susții că toate ușile dulapurilor ar trebui să fie lăsate deschise tot timpul. Sau de ce să mai existe uși de dulapuri? –  > Por Cursele de luminozitate pe orbită.
4 răspunsuri
Level River St

Pentru că panoul de control este în dreapta.

Microundele au comenzile pe dreapta pentru a favoriza persoanele dreptace (similar cu amplasarea panourilor de control la televizoarele de dinainte de 1990).

Plasarea balamalei pe dreapta ar face un design foarte ciudat, deoarece ar fi aproape de mijloc. Dacă ați dori să amestecați mâncarea și să reglați comenzile în același timp, ușa s-ar lovi de brațul dumneavoastră. Având-o în stânga, aceasta se află la un capăt al echipamentului, astfel încât, atunci când ușa este deschisă, nu există niciun obstacol pentru un operator care se deplasează între comenzi și alimente.

Comentarii

  17

 • Aș spune că un lucru merge împreună cu celălalt. Controlul este pe dreapta + ușa se deschide din dreapta pentru dreptaci. Pentru stângaci ar fi control stânga + ușa se deschide de la stânga la dreapta. –  > Por Alvaro.
 • Din punct de vedere tehnic, acesta este probabil răspunsul corect. Dacă aveți dubii, mergeți la cuptorul cu microunde și imaginați-vă că ușa se deschide de la stânga la dreapta (cu comenzile pe dreapta). Partea dreaptă a ușii s-ar ciocni cu zona de control, așa că nu ai putea deschide ușa. Așadar: balama trebuie să fie pe partea cea mai externă. După aceea, este doar un joc de numere: 90% dintre oameni sunt dreptaci, deci… comenzile sunt pe partea dreaptă. –  > Por Devin.
 • În mod normal, folosești comenzile fără să închizi mai întâi ușa? Cuptorul meu cu microunde resetează de fapt ceasul când închid ușa, așa că nici măcar nu este posibil (dacă nu cumva este vorba doar de timpul rămas când am deschis ușa). –  > Por MichaelS.
 • „… reflectând amplasarea panourilor de control …” asta înseamnă că panourile de control sunt pe partea opusă ca la televizoarele mai vechi? Nu ar trebui să se spună „… duplicând amplasarea panourilor de control…”? –  > Por Kevin Fegan.
 • Acest răspuns, așa cum este scris, se reduce la „sunt așezate așa cum sunt pentru că au dispunerea pe care o au”; dacă balamaua era pe dreapta, panoul de control putea fi așezat pe stânga, problemă rezolvată. Cu unele modificări, ar putea răspunde la întrebarea conexă de ce nu au ușor reversibile ușile ușor reversibile, așa cum au multe frigidere. Conversia unui cuptor cu microunde ar fi mai mult ca și transformarea tabloului de bord al unei mașini cu volan pe stânga și pe dreapta: ar necesita o rearanjare semnificativă a componentelor. –  > Por IMSoP.
Alvaro

Cred că este din cauză că designul se potrivește mai bine pentru dreptaci.

Conform Wikipedia „Studiile sugerează că 88-92% din populația mondială este dreptace”.

Ușile cuptoarelor cu microunde se deschid astfel încât utilizatorul să poată introduce farfurii, cești etc. cu mâna dreaptă (ținând ușa cu mâna stângă dacă este necesar). Utilizatorul are nevoie de mai multă precizie cu ceea ce se introduce și după aceea poate închide ușa cu mâna stângă sau dreaptă.

EDIT: Am vrut să precizez că la un cuptor cu microunde gestionăm elemente fierbinți, siguranța și precizia în plus este un lucru de luat în considerare. Deși unele elemente, cum ar fi farfuriile, ar putea fi gestionate cu mâna stângă pentru o persoană dreptace, o ceașcă (de exemplu) este cu siguranță ceva care necesită mai multă îndemânare mai ales dacă conține o băutură fierbinte.

Comentarii

  42

 • 90% din populație este dreptace, așa că este logic din punct de vedere comercial să se fabrice doar cuptoare cu microunde pentru dreptaci și să se lase stângacii să se adapteze. –  > Por Tom Bowen.
 • @Hennes Microundele sunt rareori folosite de o singură persoană. –  > Por David Schwartz.
 • @user23013: majoritatea frigiderelor full-size au balamale care pot fi instalate pe ambele părți, astfel încât deschiderea ușii să poată funcționa cu aranjamentul dulapurilor/cameră a bucătăriei în care sunt instalate. –  > Por whatsisname.
 • 19

 • Frigiderele au mecanismul intern în partea de sus și în spatele zonei frigiderului, așa că, fiind simetrice, este destul de ușor să atașezi balamale pe ambele părți. Cuptoarele cu microunde au, foarte tipic, panoul de comandă și circuitele atașate pe partea lor. –  > Por Gábor.
 • 20

 • @MrLister Soția mea este stângace. Nu ne deranjează să avem o pereche de foarfeci în plus, dar nu avem chef să punem un cuptor cu microunde în plus în bucătărie. –  > Por Dmitri Grigoriev.
JustAnotherPM

Cred că având un cuptor cu microunde care se deschide de sus în centru (ca un cuptor) ar rezolva argumentul de stânga-dreapta.

În afară de acest argument, singurul alt motiv la care mă pot gândi – suntem antrenați să ne mișcăm de la stânga la dreapta, în primul rând pentru că așa citim și scriem.

Dacă tastatura/consola tactilă a cuptorului cu microunde ar fi în stânga, asta ar indica faptul că trebuie să introduceți timpul/instrucțiunile înainte de a deschide cuptorul cu microunde și de a plasa obiectele propriu-zise înăuntru.

Comentarii

  25

 • O ușă care se deschide în jos ar cauza alte probleme. Multe cuptoare cu microunde sunt așezate pe blat, astfel încât balamalele ar trebui să fie montate suficient de sus pentru a permite ușii să se deschidă fără a fi murdărită de blat. Acest lucru ar irosi spațiu vertical, forțând cuptorul să stea pe piciorușe sau ceva de genul acesta. În cazul cuptoarelor cu microunde montate mai sus de înălțimea blatului, o ușă care se deschide în jos ar obstrucționa intrarea în cuptor. –  > Por David Richerby.
 • Pe lângă asta, o mulțime de cuptoare cu microunde (cel puțin în țara mea) sunt plasate deasupra unui alt obiect. Cu o ușă care se deschide în jos, ai putea crede că este o idee bună să o folosești pe post de masă temporară pe care să pui mâncarea în timp ce iei niște mănuși sau alte echipamente. până când se răstoarnă totul, adică. –  > Por Stephan Bijzitter.
 • Cuptorul meu cu microunde este atârnat deasupra aragazului. Cu o ușă care se deschide în jos, ar trebui să ajung deasupra ușii într-un cuptor cu microunde pe care acum nu îl pot vedea pentru a-mi lua mâncarea. Sună ca o modalitate bună de a te arde. –  > Por Undo.
 • Există multe cuptoare cu microunde care au o ușă cu deschidere în jos –  > Por mmmmmmmm.
 • @DavidRicherby Un contra-exemplu: Multe (cele mai multe?) cuptoare prăjitoare de pâine au uși care se deschid în jos și stau pe blaturi și mese. (Deși sunt de obicei mai mici și, adesea, ușa poate fi susținută atunci când este deschisă de mânerul care se sprijină pe tejghea). –  > Por Lindsay Morsillo.
vicenteocana

Nu cred că este o problemă de balama. După părerea mea este o chestiune de control.

Așa cum a remarcat o altă persoană, majoritatea televizoarelor vechi, chiar și înainte de telecomenzi, au avut butoanele de control spre dreapta.

Controlul este cel care recomandă designul. Funcționarea cuptoarelor cu microunde necesită o percepție vizuală și o manipulare manuală; 90% din populație este dreptace; prin urmare, pentru a nu interfera cu vederea și operarea manuală, comenzile din dreapta par logice.

Ca stângaci, cunosc sentimentul de nepotrivire într-o lume de dreptaci, însă aceste obstacole nu sunt, de obicei, probleme care să pună în pericol viața 🙂

Televizoarele PS au renunțat la acest design atunci când telecomenzile au devenit norma.

Salutări