De ce majoritatea microfoanelor sunt plasate în stânga căștilor / căștilor? (Experiența utilizatorului, Design, Fizic, Sunet, Hardware)

Alejandro Veltri a intrebat.
a intrebat.

Am observat că majoritatea mărcilor cunoscute (Sennheiser, Logitech, Plantronics, Razer, SteelSeries, Audio-Technica, Phillips, etc.) au tendința de a face căști cu microfonul în stânga, Există vreun motiv legat de UX pentru această tendință? Dacă nu, care este motivul acestei alegeri?

Poziția microfonului ar fi echidistantă față de gură atunci când este plasat pe partea dreaptă, deci nu există nicio diferență la înregistrare.

Teoriile mele improbabile:

1) Poate că ar putea fi utilă pentru persoanele care mănâncă (sau fac ceva folosind mâna și gura dreaptă, cum ar fi fumatul) în timp ce poartă căștile, presupunând că persoana este dreptace(ceea ce este adevărat în majoritatea cazurilor) și microfonul nu este nici în fața, nici prea aproape de gură.

2) Cred că de obicei ne aliniem corpul mai mult în partea stângă a tastaturii (centrat între tastele „g” și „h” sau cam așa ceva, și probabil și în centrul monitorului, pentru a evita încordarea gâtului) pentru a scrie confortabil, iar cei dreptaci plasează mouse-ul în dreapta, astfel încât microfonul din stânga ar putea merge împreună cu „greutatea din partea stângă” și evitarea posibilei senzații că microfonul „se află în mijloc”. Această teorie este potențată în cazul în care cablul nu este împărțit în două pentru a ajunge în fiecare parte și ajunge doar în partea în care este plasat microfonul, astfel încât cablul va atârna mai aproape de acea parte și nu centrat pe corp.

Comentarii

  • Căștile Apple, una dintre cele mai purtate căști [necesită citare] cu microfon, îl au pe partea dreaptă. –  > Por msp.
  • rewobs, așa cum este formulată acum această întrebare are toate șansele să genereze multe discuții și nu multe răspunsuri utile. Există o problemă specifică cu care vă confruntați în ceea ce privește amplasarea microfoanelor pe căști? –  > Por Joshua Barron.
  • Căștile mele au microfonul în dreapta. haha. –  > Por colmcq.
  • Am purtat căștile Plantronics cu microfonul în dreapta. Abia acum am observat că o pot purta în ambele sensuri. Poate că unele dintre punctele tale de date sunt căști ambidextre pe care oamenii au ales să le poarte la stânga? (Eu voi trece la stânga – mă tot lovesc de microfon când mă duc să-mi ajustez ochelarii cu mâna dreaptă). –  > Por Ken Mohnkern.
  • Teoria nr. 1 pare destul de solidă. Firele stau în cale. Majoritatea oamenilor sunt dreptaci. Puneți firele pe stânga pentru a nu le încurca. –  > Por DA01.
5 răspunsuri
Qubei

Cablul de la căști este de obicei în stânga, așa că este logic ca și microfonul să fie tot în stânga, pentru ca cablul microfonului să nu fie nevoit să treacă până în partea dreaptă, reducând astfel cablajul/complexitatea. Oricum, asta e părerea mea.

De ce este cablul pe stânga, nu știu.

Tory

Părerea mea este în conformitate cu teoria ta #1.

După cum au comentat unii oameni, microfonul poate fi și pe partea dreaptă, ceea ce îmi indică faptul că nu este un standard absolut de proiectare. Se pare că se bazează mai mult pe comoditate atunci. Deci, ce este convenabil în acest caz?

Așa cum ați afirmat în prima dvs. teorie, eliberează spațiu, permițând o interacțiune neîntreruptă cu fața. Oamenii mănâncă în mod natural folosind mâna dominantă, în legătură cu. Cu microfonul pe partea nedominantă, nu împiedică mâncatul/băutul. Consider că acesta este unul dintre cei mai importanți factori.

Din experiența personală, consider că, atunci când folosesc o cască, depinde de situația în care mă aflu dacă este mai bine să fie pe o parte sau pe cealaltă. Dacă mă aflu la calculator, folosesc mâna dreaptă pentru mouse și, de obicei, îmi sprijin capul pe mâna stângă. Cu un microfon care este aproape de față, acest lucru poate fi restrictiv. Cu toate acestea, atunci când mănânc, este benefic.

În cele din urmă, totul ține de preferințele personale, motiv pentru care multe companii fac căști care permit microfonului să se rotească la 180 de grade, pentru a putea fi utilizate pentru ambele tipuri de preferințe.

leslie.jenkins

Nu pare să existe un răspuns UX, din câte îmi dau seama. Cu o mică căutare, alte persoane par să creadă că este pentru utilizatorii cu mâna dreaptă dominantă, în cazul în care mâna dreaptă este mereu pe mouse și ocupată, astfel încât mâna stângă este disponibilă pentru a se juca cu căștile. Și eu aș fi de acord cu acest lucru. Totuși, se pare că nu există un motiv științific pentru care companiile fac acest lucru.

coredo

Majoritatea oamenilor sunt dreptaci, așa că 90% din căști sunt făcute pentru dreptaci. Cu mâna dreaptă poți regla poziția microfonului mai precis decât cu cea stângă.

Calea strălucitoare

Majoritatea oamenilor își așează PC-ul în dreapta monitorului, ceea ce înseamnă că firul trebuie să treacă peste corp/laptop pentru a ajunge la mufă, frecându-se adesea de bărbie pe parcurs. De asemenea, fiecare laptop pe care l-am deținut a avut mufa pentru căști situată în dreapta, creând aceeași problemă de dezordine cu cablurile orientate spre stânga.

Acum, desigur, cineva va spune: „Eu întotdeauna îmi pun PC-ul în stânga” sau „laptopul meu nu este configurat astfel”. Dar cred că vorbesc în numele majorității oamenilor care trăiesc într-o lume de dreptaci.

Comentarii

  • Acesta ar trebui să fie un comentariu, nu un răspuns –  > Por Devin.