De ce tastaturile mobile nu au un buton de ștergere? (Experiența utilizatorului, Tastatură)

Saeed Neamati a intrebat.

Putem instala tastaturi suplimentare de la terți pentru a obține un buton de delete buton. Dar mă întreb de ce nu îl avem din fabrică?

Există vreun studiu care să arate că tasta de ștergere este mai puțin utilizată în comparație cu alte taste?

Întreb pentru că eu însumi folosesc mult butonul de ștergere.

Comentarii

 • ohhhhh… există unul pe BlackBerry. Doar că e nașpa pentru navigare și aplicații. E grozav pentru chestii legate de afaceri. Este foarte greu să fac pe Samsung-ul meu Android lucrurile pe care le făceam pe BB. La fel ca un iPhone, Android-ul este bun pentru joacă. –  > Por Kevin C.
 • Întrebare similară la SuperUser.SE, , Galaxy Note o are, la fel și altele – trebuie să întrebi de ce o anumită tastatură nu are taste suplimentare, în loc să spui „niciun dispozitiv mobil nu are o tastă de ștergere”. –  > Por Rob.
 • Mi-ar plăcea DEL pe mobil din același motiv pentru care îmi place pe desktop sau laptop. Când editați pe ecran… Atingerea cu degetele poate ateriza cu ușurință cursorul chiar înainte sau după litera pe care încercați să o atingeți. Ar fi FOARTE CONVENABIL să se poată merge în ambele direcții de la cursor. Adică, nu cred că vreun smartphone ar fi prost să aibă tasta DEL! Dacă sunt ATÂT DE INTELIGENTE nu ar trebui să fim nevoiți să o cerem pe niciun dispozitiv, după 20+ ani… –  > Por Tina.
8 răspunsuri
marley

Dacă înțeleg corect întrebarea, ne uităm la motivul pentru care nu există o tastă Delete (cele de deasupra tastelor săgeată pe o tastatură fizică tradițională), în timp ce există încă o tastă Backspace, pot oferi câteva motive bazate pe experiența și observațiile mele:

 • Cele mai multe erori făcute la tastarea unui mesaj sunt observate destul de repede după aceea și sunt corectate prin utilizarea tastei Backspace. De exemplu, un utilizator tastează una sau două litere incorecte și apasă backspace pentru a le elimina
 • În cazul în care nu sunt corectate cu tasta backspace, funcțiile de autocorectare sunt concepute pentru a prelua cea mai mare parte a muncii rămase. Oamenii tind fie să permită corecția atunci când este necesar, fie să o folosească ca pe un instrument în sine
 • În cazul în care cineva trebuie să se întoarcă înapoi și să șteargă un cuvânt sau o porțiune de text, de obicei îl selectează cu ajutorul interfeței tactile și modifică/șterge (folosind tasta backspace) secțiunea respectivă sau poate continuă să tasteze din acel punct.

Personal, pot spune că, în majoritatea cazurilor de utilizare a tastaturii mobile (e-mail, SMS etc.), tasta backspace este suficientă pentru a „anula” acțiunea mea. Similitudinea cu tasta Delete înseamnă probabil că nu este la fel de importantă, deoarece ștergerea caracterului din fața cursorului este o acțiune mai precisă/specifică, care nu va fi necesară atât de des.

Comentarii

 • „de obicei o selectează folosind interfața tactilă” – IMHO, aceasta este tocmai o problemă a interfețelor tactile. În timp ce eu pot poziționa cu precizie careul folosind mouse-ul pe un computer și, prin urmare, rareori folosesc tasta Del în această situație, pe un telefon mobil sunt deseori în deplasare cu unul sau două caractere de o parte și de alta atunci când ating textul cu degetele mele groase, și se întâmplă în mod regulat să poziționez corect careul înainte de caracterul pe care doresc să-l șterg (ceea ce necesită tasta Del) în loc de după acesta (care necesită o tastă backspace). –  > Por O. R. Mapper.
Jeff

Simt că oamenii sunt destul de insensibili la dorința noastră de a avea un buton de ștergere. Eu personal l-aș folosi, deoarece deseori mă gândesc și mă gândesc la materiale înainte de a le trimite. Uneori am multe de scris și nu este foarte practic să încerc să poziționez cu precizie cursorul în mijlocul unui text mare pe care urmează să-l trimit. De obicei, sfârșesc prin a da înapoi peste caracterele greșite și apoi prin a tasta din nou acele caractere pe care tocmai le-am șters din greșeală.

Utpal Ganatra

Aici argumentul este că butonul „Șterge” nu este util pe mobil. Pentru că avem deja butonul x. Am multe cazuri de utilizare în care ai avea nevoie de butonul „Delete” în loc de butonul x.

1) Să spunem că am scris câteva propoziții în orice aplicație. Să spunem că vreau să șterg ultimele 2 propoziții, din totalul de 5 propoziții. În loc să mă duc la sfârșitul întregului conținut, aș merge la locul de unde vreau să șterg acele propoziții. adică aș prefera să mă duc la sfârșitul celei de-a treia propoziții și să apăs „Delete” și să șterg ultimele 2 propoziții.

2) Să spunem că am un URL mare pe care l-am copiat și l-am lipit în bara URL a browserului. Acum vreau doar acea parte a URL-ului care nu are nevoie de conținut după, să zicem, niște „/”, în acest caz aș merge la acea bară oblică și aș apăsa butonul „Delete” și aș elimina partea rămasă din URL. Nu voi prefera să folosesc pictograma „x” pentru a șterge din ultimul conținut al unei adrese URL mari, deoarece în acest caz ar trebui să verific dacă ultimul „/”, pe care vreau să-l păstrez așa cum este, a ajuns sau nu.

De ce nu au tastaturile mobile un buton de ștergere?

Acum am nevoie doar de URL-ul până la Întrebări. Știu că nu este un URL mare, dar gândiți-vă la el ca la un URL mare. Ce ați prefera, dacă doriți un URL până la https://ux.stackexchange.com/questions/

Aș prefera să nu mai vreau conținut după întrebări/, așa că aș merge la întrebări/ și aș șterge tot ce urmează după aceea folosind butonul „Șterge”.

—>Acestea sunt doar 2 cazuri de utilizare, sunt multe, dacă vă gândiți.

Dean Nicholas

Răspundeți. Din cauza fricii umane de schimbare.

Tastatura telefonului mobil ar fi mai bună și mai ușor de folosit dacă ar avea butonul de ștergere înainte. Vă puteți imagina tastatura convențională a calculatorului fără un buton de ștergere înainte. un exemplu de dezavantaj al tastaturii telefonului care nu are o tastă de ștergere înainte este: Atunci când încercați să plasați cursorul în punctul în care doriți să ștergeți o literă și ajungeți din greșeală să plasați mai întâi cursorul înaintea acelei litere, de obicei devine dificil să mutați cursorul cu o literă înainte, astfel încât ați putea șterge cu spațiu înapoi. Dacă ați avea o tastă de ștergere înainte, nu ar trebui să vă confruntați cu această dificultate; care cred că este foarte frecventă, în special pentru persoanele cu degete mari.

Comentarii

 • „Vă puteți imagina tastatura convențională a unui computer fără o tastă de ștergere înainte.” Tastaturile Mac nu au o tastă de ștergere înainte. Există o tastă Delete care acționează ca backspace. Deși o puteți combina cu tasta Fn (Fn+Delete) pentru a obține o ștergere înainte. –  > Por Ángel.
Omkar Chogale
 1. Ștergerea unui singur caracter poate fi realizată cu ajutorul tastei backspace dacă mutați cursorul înainte. Cum oricum, cursorul va fi întotdeauna înainte, deoarece, în general, nu deplasăm cursorul în interiorul liniilor (pe mobil), așa cum facem pe laptop cu tastele săgeată.

 2. Lipsa butonului de ștergere economisește spațiu

 3. Dacă doriți să ștergeți un cuvânt/sentință întreagă, după selectarea cuvântului/sentinței, veți obține oricum un meniu plutitor cu mențiunea Tăiați|Copiați etc.

Comentarii

 • „deoarece, în general, nu deplasăm cursorul în interiorul liniilor (pe telefonul mobil)” – aceasta pare o presupunere destul de exagerată. Ce fac utilizatorii dacă descoperă o greșeală de tipar undeva într-unul dintre rândurile pe care tocmai le-au scris? –  > Por O. R. Mapper.
 • Apasă lung pe acel cuvânt pentru a-l corecta –  > Por Omkar Chogale.
 • De asemenea, dacă încercăm să plasăm cursorul chiar între două caractere dintr-un cuvânt cu vârful degetului, este dificil. Astfel, apăsarea lungă pentru a selecta cuvântul complet pare fezabilă. –  > Por Omkar Chogale.
 • Da, m-am împiedicat adesea de această problemă. Am nevoie frecvent de apăsări repetate pentru că selectez din greșeală întregul cuvânt în loc să plasez doar cursorul pentru a corecta un singur caracter. –  > Por O. R. Mapper.
utilizator138602

Autocorectare deseori greșităcorectare! Îl lasă pe scriitor fără originalitate. Adesea sunt trimise texte nevăzute și trebuie să vă cereți scuze pentru asta. Dacă recunoașteți o greșeală după ce ați scris câteva cuvinte după ea, mult noroc să aduceți cursorul în locul potrivit pentru a o corecta folosind back space, când o puteți șterge imediat. pentru cei care sunt dactilografi perfecți puteți ignora butonul suplimentar. Pentru noi, muritorii de rând, nu-l putem găsi dacă nu ar exista!

Harshith

De ce nu putem avea delete pe tastatura mobilă?

 • ce vrei cu adevărat să ștergi, spre deosebire de PC tastatura nu este mereu deschisă pe ecran. exemplu: cum ștergi fotografiile când tastatura nu poate fi deschisă în timp ce răsfoiești fotografiile?

Tastatura se deschide doar atunci când utilizatorul se află în orice aplicație de text/messagerie în timp ce este nevoie de o introducere.

Delete pe tastatură nu va avea sens, deoarece nu este utilizabilă.

Avem oricum gesturi pentru a face ștergerea ușoară pe un telefon mobil.

Și puteți să ne explicați cazul în care ați folosit delete de la tastatură pe mobil?

Comentarii

 • După argumentul tău, de ce să ai backspace? Atunci când ești la începutul unui text sau la mijloc și nu vrei să selectezi tot cuvântul. –  > Por Saeed Neamati.
 • Pentru că folosești deja backspace pentru a șterge textul și nu ai nevoie de o tastă DEL dedicată doar pentru a șterge în cealaltă direcție. Părerea mea despre motivul pentru care nu le-au inclus pe amândouă este că au vrut să economisească spațiu, dar trebuie să ai cel puțin backspace disponibil. De asemenea, nu e vorba doar de telefoane, laptopul meu nu are o tastă DEL dedicată și trebuie să folosești Shift + Backspace pentru a avea aceeași funcționalitate. –  > Por Drown.
 • -1 Delete poate fi folosit pentru a da înapoi un text înapoi. Are și alte funcționalități pe un telefon mobil, de asemenea…  > Por Mânia lui Voldemort.
Nathan A. Sten

Suntem obișnuiți să folosim tasta de ștergere pe o tastatură tradițională. Așa că putem să ne dezbatem gândurile detaliate cât vrem (dar am putea doar să testăm ideea) sau să oferim clientului ceea ce dorește.

Comentarii

 • Nu văd cum răspunde acest lucru la întrebare. –  > Por Mayo.