Diferențe între interfețele de utilizator nondiegetice, spațiale, meta și diegetice (Experiența utilizatorului, Interfață)

JekasG a intrebat.

Ar putea cineva să-mi explice diferențele dintre interfețele de utilizator Non-Diegetic, Spatial, Meta și Diegetic? Un exemplu pentru fiecare ar fi minunat.

Comentarii

  • Această întrebare nu pare să se refere de fapt la UX-ul unor astfel de interfețe, ci mai degrabă la o explicație directă și o comparație a diferitelor tipuri de interfețe. GameDev.SE este, probabil, un loc mai potrivit pentru a pune acest tip de întrebare. –  > Por Nicholas Pappas.
  • Există unele dezbateri cu privire la site-ul (dacă există) pentru care acest lucru este mai potrivit. O vom păstra aici deocamdată pentru a vedea dacă cineva poate răspunde succint (dar este oricum un pic cam largă, așa că s-ar putea să nu fie potrivită pentru StackExchange în general. Dar vom vedea cum merge deocamdată, deoarece este un subiect interesant). –  > Por JonW.
1 răspunsuri
Soapy

Există un articol excelent pe la gamasutra care explică totul, dar o să trec în revistă ce înseamnă fiecare în parte

Non-Diegetic

În termeni de interfață de joc, Non-Diegetic este ceea ce ați asocia în mod normal cu o interfață de joc tipică, o suprapunere deasupra jocului. Ele au libertatea de a fi complet eliminate din ficțiunea jocului. Unitățile nondiegetice pot reprezenta sănătatea și muniția sau pot fi o bară de acces ca în World of Warcraft. În mod normal, interfețele nondiegetice sunt reprezentate în mod bidimensional.

Diegetic

Pe de altă parte, avem interfețele digetice, care există într-o lume a jocului în loc să fie suprapuse peste joc, făcând parte integrantă din ficțiunea jocului. De exemplu, un jucător ar putea apăsa un buton pentru ca personajul său să se uite la ceas pentru a verifica ora.

Meta

Meta UI sunt la fel ca UI non-diegetice, cu diferența că Meta UI au o anumită modalitate de a rămâne în ficțiunea jocului. Un exemplu excelent este Call of Duty; nu există o bară de sănătate, dar când ești la pământ, ecranul ar fi acoperit cu sânge pentru a arăta că ești afectat. Meta UI-urile sunt reprezentate în mod normal în două dimensiuni.

Spațial

Spatial UIs sunt din nou ca Non-Diegetic și Meta UIs, dar principala diferență este că Spatial UIs există în trei dimensiuni. Un exemplu în acest sens este o dâră luminoasă care apare pe podea și pe care jucătorul o poate urma.