Este aceasta o modalitate corectă de a prezenta butoanele Înapoi și Următorul în aplicația Android? (Experiența utilizatorului, Android)

Rosmerist a intrebat.

Ca parte a unei aplicații Quiz, în care utilizatorii trebuie să treacă printr-un set de întrebări, trebuie să ofer posibilitatea de a:

  1. A părăsi testul
  2. Să treci la întrebarea următoare
  3. Mergeți (înapoi) la întrebarea anterioară

Încerc să implementez unele principii Material Design în designul meu. Este acesta un mod legitim de a face acest lucru – având butoanele înapoi și următor în bara de jos? Vă rog să mă sfătuiți.

Comentarii

  • Am prins a vedea captura de ecran. Vă rugăm să o încărcați la imgur.com –  > Por Tim.
  • Ce zici de un mesaj „swipe to continue”? Ai arăta acest lucru doar la prima întrebare. Utilizatorii ar glisa apoi intuitiv în direcția opusă dacă ar dori să se întoarcă înapoi. –  > Por megapctr.
2 răspunsuri
Ballisticone

Faptul de a avea înapoi și următorul în partea de jos interferează cu tastatura numerică/alfanumerică și cu foile de materiale care alunecă în sus din partea de jos.

  • Folosiți bara de acțiune nativă android pentru a afișa o navigare consecventăși comutatoare de vizualizare în cadrul aplicației.
  • Utilizați „Input Controls” nativ pentru „butonul următor” urmând standardele de designGoogles.

Vizitați google.com/designhttp://www.google.com/design/spec/components/bottom-sheets.html

Iar pentru controalele native vizitați site-ul dezvoltatorilor Android:http://developer.android.com/guide/topics/ui/controls.html

Comentarii

  • Vă mulțumim! Ce ziceți de Back și Close/Quit în bara de acțiune și un apel contextual Swipe to Continue pentru acțiune în bara de jos, care va apărea doar după ce utilizatorul a făcut o selecție / a răspuns la întrebarea din chestionar? –  > Por Rosmerist.
  • Deși poate că am întârziat, aș dori să spun că toate activitățile de conectare la Google folosesc navigarea de jos, iar butoanele Back / Signout de acolo sus îmi par foarte iphone-ish –  > Por FliiFe.
  • Vezi acest lucru material.google.com/components/… –  > Por FliiFe.
lauxjpn

Butoanele din partea de jos a ecranului sunt, de fapt, recomandate de ghidurile Material Design pentru scopuri de navigare ca al tău.

Din [Understanding navigation: Forward navigation][https://material.io/design/navigation/understanding-navigation.html#forward-navigation]:

Butoanele pot oferi o posibilitate clară de a avansa într-un flux prin eticheta, plasarea și accentul vizual.

Prin urmare, nu văd nimic greșit în designul interfeței dumneavoastră. S-ar putea să doriți să adăugați și glisarea orizontală, dar în afară de aceasta, designul dvs. mi se pare foarte bine gândit și intuitiv.

Tags: