„Înapoi sus” formulare alternativă? (Experiența utilizatorului, Navigare, Defilare, Bare De Defilare, Semantică, Limbaj Natural)

Baumr a intrebat.

Se pare că un buton „Back to Top” este util și util – în special pentru site-urile mobile.

Cu toate acestea, pe site-urile web care doresc să pară „elegante”, ar putea suna puțin primitiv.

Personal, cred că instrucțiunile ar trebui să fie clare, la fel ca și butoanele – deci nimic de genul:

„Faceți clic pe cursorul dvs. aici pentru a vă întoarce la începutul acestui document web”.

Deci, întâlnindu-ne la jumătatea drumului, care sunt alternativele bune și intuitive la „Înapoi la început”?

Comentarii

 • „Free ride back to the top” are un ton amuzant, în funcție de public. Este preferatul meu personal. –  > Por Matt Rockwell.
 • Eu aș folosi de fapt cuvântul „înapoi” cu totul, deoarece acesta are un sens ambiguu pentru „înapoi în istoricul browserului”, „înapoi la pagina anterioară în ierarhia de navigare” etc. –  > Por Michel Jansen.
 • „To the Top”, „Go to Top”, „To Top”, sunt mai bune? –  > Por Baumr.
8 răspunsuri
Henry

Ai putea folosi „Return to Top”, „Jump to Top” sau „Skip to Top”. Eu aș evita să folosesc orice altceva decât „top”, sincer. Cuvinte alternative precum „început” sau „start” indică un interval de timp sau o activitate și sunt mai mult legate de controalele media. În cazul în care doriți să aveți clasă, „Return to Top” nu este o alegere rea.

Comentarii

 • +1 pentru a menționa „salt”, deoarece utilizatorul nu a început neapărat de la început, de exemplu, dacă a folosit un link de ancorare. –  > Por greenforest.
Nuno Linhares

Ce-ar fi să folosiți doar cuvântul „Top”? Atâta timp cât stilul dvs. indică în mod clar că este vorba de un link (după modelul Top – sau chiar mai bine, cu o săgeată mică îndreptată în sus chiar lângă el) ar face – după părerea mea – ca ținta acestui link să fie destul de clară.

Comentarii

 • O sugestie excelentă. „Top” este utilizat în mod obișnuit pe platformele de blogging, cum ar fi wordpress și tumblr. –  > Por HeyCameron.
PatrickMooney

Nu poți da greș cu „Return to top”, dacă spațiul permite. Back to top este preferat, deoarece este cu două caractere mai scurt. Am observat o tendință de a folosi doar o pictogramă cu o săgeată în sus, care funcționează pentru mine.

UXAndrew

O pictogramă săgeată ar putea fi mai subtilă decât o formulare aici. Ar trebui să existe o indicație că s-a ajuns în partea de jos a paginii, așa că o pictogramă/imagine pe care se poate face clic ar trebui să fie suficientă fără niciun cuvânt.

Iată câteva exemple:

http://www.psdlayout.com/

http://www.ja-nic.sk/#head

(Aveam o mulțime de alte linkuri, dar sunt prea nou aici, așa că nu pot posta mai mult de două).

Comentarii

 • În aceste exemple particulare, m-aș aștepta ca săgețile să prăbușească fiecare secțiune individuală. Aș fi destul de supărat dacă aș fi coborât foarte mult în josul paginii și, crezând că pot reduce ceva, m-ar fi tras înapoi în sus, așa că ar trebui să îmi găsesc din nou locul. Consider că un singur buton, distinct, fix, separat de alte conținuturi, este cel mai eficient. –  > Por Henry.
 • +1 pentru sugestie, mulțumesc! Dar sunt de acord cu Henry că aceste exemple nu sunt grozave 😛 – –  > Por Baumr.
veverița invizibilă

„Document Top”

Dar eu nu m-aș abate de la „Back to top”. Este standard, cel mai ușor de recunoscut și de folosit.

Möoz

Eu folosesc o săgeată în sus și cuvântul „Top”.

Regular


Cu ajutorul unui cursor

Iată de ce o folosesc:

 • Este intuitiv – Toată lumea știe încotro se îndreaptă
 • Este clar – Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la formulări ambigue, cum ar fiÎnapoi la început’
 • Este simplu – Formulare minimă pentru a reduce aglomerarea butonului.

Bart Gijssens

Majoritatea site-urilor web par să folosească de cele mai multe ori cuvintele „înapoi” și „sus” (a se vedea această listă pentru exemple) în diverse combinații (back to top, back to the top, to top, top,…). Nu înțeleg pe deplin ce vreți să spuneți cu faptul că nu este suficient de „elegant”. Care este definiția dvs. pentru „elegant” și ce analiză arată că utilizatorii îl consideră insuficient de elegant?

Dacă doriți cu adevărat ceva diferit, iată sugestia mea:

derulați în sus!

Adăugați o animație drăguță, bineînțeles, atunci când se face clic pe ea, astfel încât să nu se deschidă din nou pagina web.

Sean

De obicei, eu folosesc doar o săgeată care indică spre partea de sus a paginii. Activul apare atunci când utilizatorul derulează pagina în jos.

Comentarii

 • Înțeleg utilizatorii site-urilor dvs. ce înseamnă această săgeată? –  > Por JonW.