Care este dimensiunea minimă MTU? (Ingineria rețelelor, Mtu)

tarabyte a intrebat.

dimensiunea maximă este de 1500 de octeți. Există o limită inferioară? 1? 64? Trebuie să fie un multiplu de doi? Există vreun loc unde pot să caut mai multe informații?

2 răspunsuri
Jordan Head

Da, Implementări IPv4 necesită un MTU minim de 68 octeți pe RFC 791.

Pentru mai multe detalii, consultați răspunsul lui Peter.

Comentarii

  • Vă contraziceți singur. Citatul spune „până la 576”, nu „cel puțin 576”. –  > Por Nimeni.
  • Răspuns editat pentru mai multă claritate. Dispozitivele pot primi pachete cu MTU-uri mai mici, dar conform RFC, 576 de octeți era dimensiunea corectă de utilizat. Cele mai multe sisteme de operare impun un număr în jurul valorii de 576, acesta variază ușor – deci nu există niciun motiv pentru a trimite un număr mai mic decât este necesar. –  > Por Jordan Head.
  • Acest răspuns este greșit, deoarece confundă dimensiunea datagramelor cu MTU. –  > Por Peter Green.
  • Da, aveți dreptate – mi-am modificat răspunsul. Vă mulțumim că ați observat asta @PeterGreen. –  > Por Jordan Head.
Peter Green

MTU minim pentru IPv4 este de 68 de octeți. Mai exact, de la https://tools.ietf.org/html/rfc791

Fiecare modul de internet trebuie să fie capabil să transmită o datagramă de 68 de octeți fără fragmentare suplimentară. Acest lucru se datorează faptului că un antet de internet poate avea până la 60 de octeți, iar fragmentul minim este de 8 octeți.

Cu toate acestea, un MTU atât de mic ar fi extrem de ineficient.

IPv6 stabilește un minim mult mai mare, de 1280 octeți, și impune ca legăturile care nu pot suporta acest MTU să asigure un strat de fragmentare și reasamblare specific legăturii. De la https://tools.ietf.org/html/rfc2460

IPv6 impune ca fiecare legătură din internet să aibă un MTU de 1280 octeți sau mai mare. Pe orice legătură care nu poate transporta un pachet de 1280 de octeți într-o singură bucată, fragmentarea și reasamblarea specifice legăturii trebuie să fie asigurate la un nivel inferior IPv6.

Se presupune că motivația este de a împiedica legăturile cu MTU scăzut să genereze ineficiență în întreaga rețea. Presupun că 1280 de octeți au fost aleși pentru a permite ca un pachet să fie învelit în niște prostii de încapsulare/tunelizare și să încapă totuși într-un cadru ethernet standard.

Comentarii

  • Așadar, există vreun motiv pentru care, în cadrul unei rețele IPv4 din lumea reală, să setați MTU la 68 sau, de ex. 200 sau ceva foarte mic în raport cu valorile obișnuite 1500? –  > Por red0ct.
  • IPv4 a fost conceput într-o epocă în care conexiunile erau mult mai lente. Dacă folosiți un modem de 1200 baud, un pachet de 1500 de octeți va bloca legătura timp de peste o secundă, ceea ce nu este de dorit în general. –  > Por Peter Green.
  • Vă mulțumim! Cu alte cuvinte, valoarea MTU este determinată de mediul fizic de transmisie (care, la rândul său, este determinat de dispozitive). Deci, dacă există câteva dispozitive lente cu un protocol corespunzător la nivel de legătură între ele – ar putea exista o valoare MTU mică. Nu-i așa? Dar nu sunt sigur că acesta este cazul în rețelele IP moderne. –  > Por red0ct.

Tags: