Există vreo diferență între utilizarea unei mufe de perete Cat 6 și utilizarea unui conector de la femelă la femelă? (Ingineria rețelelor, Ethernet, Layer1, Cablare, Utp)

GendoIkari a intrebat.

Rulez un nou cablu cat 6 de la routerul meu la biroul meu, astfel încât să pot avea computerul meu cablat în loc să folosesc WiFi. Când mă uit la ceea ce trebuie să obțin pentru a conecta cablul la o placă de perete, văd 2 opțiuni principale:

Opțiunea 1, care pare a fi mai comună, este de a obține ceea ce cred că se numește o mufă de perete Cat 6:

http://images10.newegg.com/NeweggImage/ProductImage/12-998-148-02.jpg

Opțiunea 2 este de a obține un conector de perete de la femelă la femelă:

http://images10.newegg.com/productimage/A3XT_1_20150906523390131.jpg

Opțiunea 2 pare a fi mai simplă, deoarece nu ar trebui să conectez cablul la mufă, ci doar să îl conectez. Există vreun avantaj dacă folosesc un conector de perete și îmi fac singur cablarea?

Rețineți că am deja niște conectori RJ45 și o unealtă de sertizare pentru ei; deci dacă trebuie să tai cablul ethernet la o dimensiune mai scurtă; nu este o problemă.

Comentarii

  • Chiar și instalatorii experimentați au probleme în a face cablurile de categoria 6 să treacă de suita de teste, așa că poate doriți să încercați să rămâneți la categoria 5E. De obicei, este mult mai ușor să perforați cablul la prima opțiune decât să obțineți o sertizare bună cu un cablu cu miez solid (ceea ce ar trebui să folosiți pentru cablul orizontal). –  > Por Ron Maupin.
5 răspunsuri
Peter Green

Câteva lucruri de reținut.

  1. Wallports cu punchdowns sunt, în general, numai potrivite pentru cablu cu miez solid. Prizele pot fi potrivite pentru cablu solid, torsadat sau ambele. Verificați cu atenție fișele tehnice înainte de a cumpăra orice fișă (și dacă fișa tehnică nu spune, mergeți cu o altă marcă.
  2. Ștecherul este o muncă complicată, iar cel de perforare este mult mai ușor.
  3. În general, rularea cablului este mult mai ușoară dacă acesta nu are prize la capăt.

În general, în cele mai multe lucrări de instalare, se utilizează cablu cu miez solid în vrac de pe o bobină. Prin urmare, cablurile perforate sunt cele mai potrivite.

În schimb, cuplajele femelă-femelă sunt cele mai potrivite dacă, din orice motiv, doriți să aveți cabluri cu fire pe ambele părți.

Ted Quanstrom

Ambele vor funcționa bine. Se numesc prize keystone și se fixează într-o placă de perete keystone cu una, două, patru… deschideri.

Prima opțiune necesită o unealtă de perforare pentru a pune conductorii la locul lor și este mai tipică, deoarece noi rulăm cablul de pe o bobină și îl tăiem la lungime. Dacă folosiți deja un cablu prefabricat cu capete masculine, atunci poate că opțiunea F-F este mai ușoară pentru dumneavoastră.

tlund

Problema cu conectorul de perete de la femelă la femelă este că trebuie să poți trece cablul cat6 cu conectorul de sex masculin deja atașat prin perete/tube. Acest lucru ar putea fi o problemă în unele cazuri.

Dacă puteți scăpa cu bine, aceasta este probabil cea mai bună abordare, deoarece cablarea corectă a unei mufe cat6 (pentru a trece efectiv testul ca o conexiune cat6 cu un instrument) poate fi un pic mai dificilă pentru un începător.

Bernard Becker

Dacă este vorba de un cablu care a fost trecut prin pereți, atunci ar trebui să terminați într-o mufă RJ-45 pe perete, nu doar să sertizați un capăt.

Cablurile care ies prin deschideri în deschiderile din pereți se vor deteriora. Cablurile vor fi sertizate, îndoite și abrazive. Odată ce cablurile se îndoaie în apropierea deschiderii de perete, ajungeți să trebuiască să refaceți întreaga lungime de cablu.

În cazul în care cablul rămâne în perete cu un pic de slăbiciune și este perforat până la o mufă de perete, doar mufa este supusă uzurii și poate fi înlocuită cu ușurință.

Puteți folosi apoi un cablu patch pentru a ajunge de la mufa de pe perete la dispozitivul pe care îl conectați. În cazul în care cablul patch se deteriorează, atunci și acesta poate fi înlocuit cu ușurință.

Atașarea directă a sertizorului RJ-45 la traseele orizontale de cablare nu este o practică bună. Singurul loc în care vedeți acest lucru în industrie este în interiorul carcasei camerelor IP CCTV, unde nu există loc pentru o mufă și un cablu patch, dar, de asemenea, nu există nicio mișcare a cablului în interiorul carcasei, iar cablul nu este supus la mișcare sau la uzură.

katiesi

De fapt, ambele două opțiuni vor asigura conexiunea. Cumpărați din punct de vedere tehnic, prima opțiune este preferabilă, deoarece mufa de perete Cat 6 folosește un cablu solid care asigură semnale mai bune.