Se schimbă adresa MAC sursă a unui cadru atunci când acesta trece prin mai multe switch-uri? [duplicat] (Ingineria rețelelor, Comutator, Ethernet, Comutare, Adresă Mac)

Rana Mallah a intrebat.

Dacă PC1 trimite un cadru Ethernet către Switch1, care transmite cadrul către Switch2, care la rândul său transmite cadrul către PC2, se întâmplă vreo decapsulare care să schimbe adresa MAC sursă?

Comentarii

  • Ron are dreptate. Comutatoarele nu modifică adresele MAC. Antetul L2 se modifică doar atunci când un pachet traversează un router. De fapt, antetul L2 este modul în care un PC trimite pachetul către un router, astfel încât routerul poate transmite către următorul router (sau către destinația finală). –  > Por Eddie.
  • Răspunsul la întrebarea dumneavoastră? De ce nu rescriu switch-urile adresele mac? –  > Por Stefan van den Akker.
2 răspunsuri
Ron Maupin

Nu. Dacă toate switch-urile sunt switch-uri de nivel 2, cadrele sunt comutate fără nicio modificare.

Doar în cazul routerelor, inclusiv al switch-urilor de nivel 3, unde pachetele trebuie să treacă către alte VLAN-uri, cadrele vor fi decupate și rescrise pentru noua rețea sau VLAN.

R__raki__

Adresa MAC este un identificator unic care este utilizat de gazdele din rețeaua locală.

Dacă switch-ul ar trebui să schimbe MAC-ul de destinație, cadrul nu ar fi livrat către gazda corespunzătoare. În cazurile în care ar putea, de exemplu, dacă cadrul ar fi inundat, gazda de destinație l-ar abandona deoarece nu ar mai fi destinat gazdei respective.

Dacă switch-ul ar trebui să schimbe adresa MAC sursă, gazda de destinație ar folosi această adresă MAC pentru orice răspuns (inclusiv pentru actualizarea oricăror intrări ARP cu date eronate). Acest lucru ar duce la aceeași situație pe care am descris-o deja, doar că pentru tot traficul de retur.

Ar putea fi dezvoltate mecanisme pentru a face acest lucru? Sunt sigur că da. Dar nu există niciun motiv pentru a face acest lucru în acest moment, iar acest lucru nu ar face decât să complice rețeaua și să adauge procesare inutilă. Nu suntem aproape de a epuiza fondul de adrese MAC disponibile, deci nu este nevoie de ceva de genul MAT (nu știu dacă conceptul de traducere a adreselor MAC există undeva, așa că poate tocmai am inventat un termen?).

Răspunde @YLearnDe ce nu rescriu switch-urile adresele MAC?

Comentarii

  • „nu știu dacă conceptul de traducere a adreselor MAC există chiar și undeva, așa că poate am inventat doar un termen?” există, căutați pe Google „ebtables MAC nat”. Totuși, aș recomanda să o folosiți doar în circumstanțe excepționale. –  > Por Peter Green.