sub-rețelele din următoarea diagramă (Ingineria rețelelor, Subnet, Miez De Rețea, Rețea)

hEShaN a intrebat.

Știu că routerele sunt folosite pentru a împărți rețelele, dar nu știu cum să verific numărul de rețele din următoarea diagramă. Comutatoarele de culoare verde reprezintă o subrețea separată sau fac parte din aceeași subrețea a rețelei marcate cu roșu? Vă rog să mă ajutați.

3 răspunsuri
vera

Având în vedere că nu avem de-a face cu VLAN care adaugă un strat în grafic, ci cu o configurație de bază (fără subinterfețe, …) zona roșie este legată de o singură subrețea/rețea. De fapt termenul corect este broadcast domain (și nu sub/rețea). adică switch-ul (mă refer la switch-ul doar L2) nu cunoaște adresele IP și switch-ul se realizează doar uitându-se la antetul ethernet (adică o hartă între adresa MAC de destinație și interfața de ieșire).

Prin urmare, având în vedere figura pe care ați furnizat-o și legendele (core, distribuție, acces) care par să definească o ierarhie de rețea, interfața din stânga a routerului „core” poate avea o adresă IP configurată (de exemplu, 192.168.1.1/24) și toate computerele/serverele conectate direct la switch-urile din zona roșie (conectate la interfața din stânga a router-ului) vor aparține aceleiași subrețele (192.168.1.0/24).

Lyudmila

Cred că subrețelele sunt marcate cu o culoare gri în imagine pentru că fac parte din rețele diferite conectate la interfețe diferite ale routerului.

utilizator36472

Phantomix

Aceste switch-uri pot fi folosite pentru accesul utilizatorilor finali pe diferite clădiri arhitectura completă ar trebui să fie :

Serverele ==Switch-uri de acces==Switch-uri AGGR==Core layer==Switch-uri AGGR==Switch-uri de acces==Switch-uri de acces==Utilizatori finali

Acest tip de design este adoptat în rețelele medii/grele