Care este diferența dintre Enterprise Java și Core Java? [duplicat] (Inginerie software, Java, Terminologie, Java Ee)

kapricanon a intrebat.

Am ceva experiență în programarea în Java, dar mă întrebam dacă cineva ar putea explica care este diferența dintre Enterprise Java vs Core Java?

Cineva mi-a pus o întrebare dacă folosesc core-Java sau Enterprise Java. Acum trebuie să întreb dacă există core-java?

Comentarii

  • Vorbești despre JavaEE vs. JavaSE? –  > Por Philipp.
  • înrudite: La ce servesc diferitele versiuni de Java? –  > Por World Engineer.
  • @Philipp – Nu. Cineva mi-a pus o întrebare dacă folosesc core-Java sau Enterprise Java. Acum trebuie să întreb dacă există core-java? –  > Por kapricanon.
  • Cine a dat downvoted la această întrebare poate să citească mai întâi întrebarea? Nu era legată de diferite tipuri de Java. Confuzia mea inițială a fost dacă există ceva numit Core Java? –  > Por kapricanon.
2 răspunsuri
Random42

Core Java nu este un nume oficial în platforma Java (este numele unei cărți); de asemenea, Enterprise Java nu este un nume oficial.

Cu toate acestea, acești doi termeni tind să se refere la două părți distincte ale Java:

  1. Core Java se referă de obicei la Java SE, care constă în limbajul Java, JVM și JDK (care conține compilatorul, câteva instrumente și o bibliotecă destul de mare). Core Java este utilizat pentru programarea de uz general și aproape orice lucru scris în Java se bazează pe Core Java.

  2. Enterprise Java se referă la aplicațiile Java scrise pentru întreprinderi; tehnologia principală în acest caz este Java EE, care constă într-un set de API-uri (EJB, JMS, JPA, JTA, JSF etc.) și serverele de aplicații (Glassfish, Tomcat, JBoss/WildFly etc.) care implementează aceste API-uri (sau o parte din ele). Dar Enterprise Java nu se limitează strict la Java EE; cineva care utilizează Spring Framework, de exemplu, este tot un programator Enterprise Java.

Comentarii

  • @m3th0dman, stackoverflow.com/a/2000366/632951 pare să vă contrazică direct…. –  > Por Pacerier.
Ampt

Ceea ce tu numești Core Java este de fapt cunoscut sub numele de Java Standard Edition (SE), iar Enterprise Java este Java Enterprise Edition (EE).

Java SE este API-ul Java de bază care constituie 99,9% din funcționalitatea Java pe care o cunoașteți și o iubiți, asta dacă nu sunteți un dezvoltator de întreprinderi care creează aplicații Java pentru aplicații la scară mare (gândiți-vă la ferme de servere).

Java EE este API-ul construit peste API-ul SE pentru a oferi instrumentele necesare pentru a realiza mai ușor proiecte la scară mare.

Pe scurt, probabil că ar fi bine să folosiți ediția SE.

Comentarii

  • @Ampt- Deci, dacă lucrez la o aplicație web care implică Servlets, JSPs… înseamnă că folosesc tehnologia JEE? Poți să dai mai multe exemple de JEE, te rog? –  > Por kapricanon.
  • @kapricanon regula mea de bază este că dacă trebuie să întrebi dacă folosești javaee, înseamnă că nu folosești. Acestea fiind spuse, dacă folosiți ceva în această listă atunci folosiți java EE. Este destul de greu să îl folosești fără să știi că o faci, așa că aș presupune că nu, dar fără să știi mai multe este greu de spus. –  > Por Ampt.
  • De ce downvote? Vrea cineva să explice? –  > Por Ampt.