Ce este un mediu de baze de date? (Inginerie software, Bază De Date, Concepte, Mediu)

saikumarm a intrebat.

Trec prin Relational Database Design de JLM. Am întâlnit cuvinte precum database, , data model, , DBMS etc. pe care le pot înțelege. Dar, devin confuz atunci când autorul încearcă să folosească „bază de date” și „mediu de baze de date” cu un înțeles presupus diferit (conform înțelegerii mele).

Ce reprezintă Mediul bazei de date ? Înțeleg că modelul de date definește relația dintre date, în timp ce SGBD este specific modelului de date și a tradus cererile de manipulare a datelor și recuperează datele de pe dispozitivul (dispozitivele) de stocare fizică. Autorul a definit Baza de date ca fiind datele și relația acestora.

Unde intervine mediul?

Aici am rămas confuz:underlying relationships in a database environment are independent of the data model and therefore also independent of the DBMS you are using

BTW Am I reading the right book to start with, considering am just beginning?

Comentarii

  • Începutul necesită să citești ceva, deci nu este o alegere greșită, iar dacă îți place, atunci este o alegere bună. Orice ai citi, probabil că vor fi multe lucruri pe care nu le vei înțelege. Un manual folosit adesea în programele de studii de CS este Sisteme de baze de date: cartea completă. –  > Por Ben Rudgers.
  • Nu știu ce este, dar o recunosc când o văd. –  > Por Tulains Córdova.
  • „Mediu” este un cuvânt de umplutură. Dacă îl ștergeți, sensul frazei rămâne neschimbat. –> relațiile subiacente într-o bază de date sunt independente de modelul de date și, prin urmare, independente și de SGBD-ul pe care îl utilizați –  > Por Tulains Córdova.
3 răspunsuri
mcottle

Conform Oracle

Mediile de baze de date încapsulează una sau mai multe baze de date

Deci, un exemplu de a avea de-a face cu mai multe baze de date: o bază de date pentru pachetul de contabilitate, una pentru sistemul de resurse umane, eventual pe același server (depinde de modelul de licențiere) și te preocupă interfețele dintre ele, necesare pentru plata salariilor…

Comentarii

  • Răspunsul tău este în regulă, dar mă îndoiesc că definiția specifică Oracle este cea la care se referă citatul de mai sus, unde autorul vorbește despre lucruri „indepent de un anumit SGBD”. –  > Por Doc Brown.
  • A fost 10s cu Google, alegând cel mai bun răspuns care arată cel mai bine de pe prima pagină & adăugând exemplul din lumea reală din experiență. În mod uimitor, wikipedia nu a venit cu o definiție. –  > Por mcottle.
Doc Brown

Termenul „mediu de baze de date” nu este la fel de clar definit ca și ceilalți termeni pe care i-ați menționat. Deci poate avea înțelesuri diferite în contexte diferite. De exemplu, dacă ne referim la documentația Oracle, poate avea înțelesul din mesajul lui @mcottle. Într-un context mai general, ar putea însemna doar „infrastructura de baze de date a unei companii sau organizații” – bazele de date disponibile, infrastructura client/server disponibilă, API-urile de baze de date disponibile și așa mai departe.

Deci, pentru a înțelege citatul, trebuie să clarificați contextul acestei afirmații. Poate că autorul se referă la „relațiile subiacente ale datelor unei companii, independent de modul în care sunt modelate aceste date”?

ben rudgers

Termenul cheie aici este termenul „relații subiacente” [1] care, pentru a se referi la ceva independent de SGBD și de modelul de date, trebuie să se refere la fapte despre obiectele care sunt modelate. Astfel, s-ar părea că „mediul bazei de date” se referă la contextul care motivează proiectarea [2] și utilizarea unei baze de date, indiferent de mijloacele utilizate pentru implementarea bazei de date.

Sau, pentru a o folosi într-o propoziție, „baze de date într-un mediu de baze de date”. Mediul se extinde în afara calculatorului și reprezintă dezordinea pe care SGBD și modelul de date sunt menite să o încorseteze.

1] Rețineți că acestea sunt relații, nu relații.

[2] Rețineți că această carte se referă la proiectare.