Cineva a avut succes cu vânzarea de cod sursă, la site-uri precum code canyon? [închis] (Inginerie software, Cod Sursă, Vânzări)

user187809 a intrebat.

Recent am dat peste două site-uri care ajută programatorii să vândă codul sursă – binpress și codecanyon. Are cineva experiență / succes cu site-uri ca acestea?
Le-ați mai folosi din nou? Ce a fost bun la ele? Ce a fost rău la ele?

2 răspunsuri
Craige

Cred că problema cu achiziționarea de fragmente de cod aleatorii este că nu ai nicio idee despre ce primești; ai putea cumpăra o bucată completă de rahat.

Programarea nu este ca designul sau fotografia, și nu văd o soluție de tip iStockPhoto funcționând în industria noastră. Cu iStockPhoto, primești ceea ce previzualizezi și asta e tot. Cu programarea, însă, nu puteți previzualiza sursa și nici nu aveți o garanție asupra funcționalității codului.

Am văzut mult prea multe bucăți de cod oribile care circulă pe net pentru a mă gândi că aș folosi un astfel de sistem.

Comentarii

  • Da, cumpărătorul ar putea primi rahat, sau ar putea primi și cod de bună calitate. Tocmai am verificat code canyon, cei mai buni vânzători de acolo par să aibă mii de vânzări. De fapt, dacă ar pune rahat, atunci ar căpăta o reputație proastă, așa că este în interesul lor să pună cod bun (cel puțin cod de tipul „care funcționează corect”, dacă nu de tipul „cel mai eficient”). Așadar, se pare că funcționează. –  > Por user187809.
  • Sunt unul dintre co-fondatorii Binpress și sunt de acord cu îngrijorarea dvs. în ceea ce privește fragmentele aleatorii de cod. Din acest motiv, revizuim și aprobăm manual fiecare pachet care este publicat pe site-ul nostru pentru a ne asigura că respectă convențiile și standardele de codare și că funcționează cu adevărat. De asemenea, oferim o garanție de 14 zile de returnare a banilor cumpărătorilor care nu sunt mulțumiți de pachetul pe care l-au achiziționat. –  > Por Eran Galperin.
  • @Eran Galperin – Acum este interesant. Aveți vreun link/referințe cu privire la standardele dumneavoastră? –  > Por Craige.
  • avem o pagină care detaliază criteriile generale de trimitere a pachetelor pe serviciul nostru la adresa binpress.com/page/publishing-components . Vom adăuga pagini individuale pentru fiecare limbă, cu resurse pentru standardele specifice fiecărei limbi. –  > Por Eran Galperin.
  • Pot confirma ceea ce scrie Eran. Recent am publicat unul dintre scripturile mele pe Binpress. Prima dată am primit o listă de lucruri de reparat :). Următoarea versiune fixată a fost aprobată. În plus, am primit sfaturi bune. Trebuie să încerc acum și Code Canyon. – utilizator22919
Kevin

Prețurile la care este vândut software-ul au sens (pentru vânzător) doar dacă locuiești într-o țară din lumea a treia SAU dacă crezi că componenta ta va vinde mii de exemplare. Uită-te doar la prețuri… cele pe care le-am văzut sunt între 10 și 100 de dolari. Dacă componenta ta vinde doar o mână de exemplare, pierzi bani, garantat.

Comentarii

  • Doar dacă nu aveai de gând să o scrii oricum, caz în care orice venit este doar un bonus. –  > Por Tristan Havelick.