Merită certificările? (Inginerie software, Competențe)

În curând îmi voi termina facultatea de programare și explorez următorii pași pe care trebuie să-i fac pentru a-mi continua cariera. O opțiune pe care am luat-o în considerare este obținerea unei certificări sau a unei serii de certificări în domeniul de dezvoltare în care doresc să lucrez.

Merită aceste certificări timpul și banii? Le acordă angajatorii o mare valoare?

Comentarii

 • Cel mai important este că nu vă vor face rău. –  > Por Lukasz Madon.
 • 16

 • @lukas: De fapt, s-ar putea. –  > Por Jungle Hunter.
 • Mie mi se pare că te gândești să renunți la școală. NU O FACE. Indiferent cât de mult te doare în fund școala, cu acea concentrare majoră, ești într-o formă foarte bună pentru o serie de domenii. În schimb, vorbește cu toți profesorii tăi și cere-le sugestii pentru a-ți maximiza capacitatea de comercializare. –  > Por John R. Strohm.
 • Există multe motive pentru care ar trebui să vă terminați diploma. Unul care nu a fost menționat aici (încă) este că, dacă nu o faceți, un potențial angajator vă va vedea ca pe cineva care nu termină ceea ce începe; deci, probabil, nu vă va angaja. –  > Por Dawood ibn Kareem.
 • Intenționați să lucrați la un doctorat în matematică, în același timp în care lucrați cu normă întreagă la altceva? Am încercat asta o dată. Nu vreau să par condescendent, dar este cam imposibil să acorzi studiilor de doctorat atenția pe care o merită în aceste condiții. În cazul meu, studiile au fost cele care au sfârșit prin a avea de suferit. –  > Por Dawood ibn Kareem.
29 răspunsuri

Scopul principal al certificărilor este de a face bani pentru organismul de certificare.

Acestea fiind spuse, cred că certificările sunt cu atât mai importante cu cât te afli mai devreme în carieră. În calitate de manager de angajare, nu folosesc niciodată certificările sau lipsa lor pentru a filtra potențialii angajați, dar cred că unele companii le pot căuta ca dovadă că știi ce faci. Personal, îmi doresc ca candidatul la un loc de muncă să îmi arate că poate face ceva (ceea ce este o cu totul altă întrebare, îmi dau seama!)

Cu cât ai mai multă experiență, cu atât mai mult poți dovedi prin exemple că știi ce faci și cu atât mai puțin importante devin certificările.

Comentarii

 • Da, experiența poate fi foarte importantă. Eu nu am cert în lang X, dar am 5 ani de experiență, iată portofoliul meu. Greu de negat experiența adevărată. –  > Por Chris.
 • Cunosc personal câteva persoane certificate care abia știu să aplice abilitățile de programare. Poate că se pricep la sintaxă, la concepte, dar nu suficient de bine -.  > Por pramodc84.
 • @pramodc84 Cunosc câțiva dezvoltatori cu experiență care nu ar putea codifica nici dintr-o pungă de hârtie. Cel puțin un dezvoltator junior cu un cert ca dovedit că sunt interesați și pot învăța. –  > Por Evan.
 • Atunci când angajez un absolvent complet nou ca dezvoltator, o certificare contează în favoarea lui, dar nu la fel de mult ca, să zicem, o lună sau două de lucru la un proiect software personal sau open source (atâta timp cât poate să-mi arate codul și să-mi vorbească despre el). –  > Por MGOwen.

De fapt, aș merge atât de departe încât aș spune că o „certificare” ar putea fi un avantaj net. negativă. pe un CV care se aplică la un magazin de software. La Microsoft, Google, Amazon sau la startup-urile conduse de oameni de la astfel de companii, există cu siguranță atitudinea că, dacă ai nevoie de un certificat, înseamnă că nu știi să programezi cu adevărat, iar dacă știi să programezi cu adevărat, atunci nu-ți pierzi timpul cu certificate. Certificatele sunt văzute ca fiind ceva ce obține un tehnician, nu un „adevărat” informatician sau inginer software.

Nu prea contează dacă aceasta este o viziune bună, validă sau corectă asupra celor care obțin certificări. Ceea ce contează este că această atitudine există printre potențialii dumneavoastră colegi – cel puțin în cadrul acestor tipuri de companii. Dacă doriți să lucrați în domeniul software la un alt tip de companie, atunci YMMV.

Comentarii

  25

 • după o mulțime de experiențe negative cu persoane „certificate” MSCP și MSCD, o companie pentru care am lucrat a avut ca politică să arunce orice CV care le venea în cale și care conținea aceste două certificări.  > Por jwenting.
 • Nu sunt sigur dacă acest lucru va avea ca rezultat un efect negativ asupra toate companii. Întotdeauna vor exista companii care vor căuta astfel de lucruri. Pentru că, dacă nu ar face-o, nu ai avea deloc piața de certificare. (Poate că nu vă plac aceste companii sau astfel de candidați, mie nu-mi plac, iar asta este în totalitate alegerea noastră). –  > Por Jungle Hunter.
 • @jwenting Serios? Deci orice tip trimis, de către angajatorul său (da, unii încă mai investesc în training), ar fi imediat decontat de către acea companie? În timp ce un certificat nu este o garanție de bună calitate, cu siguranță nu este o garanție a candidaților de calitate slabă… –  > Por Michael.
 • da, am fi aruncat pe toată lumea cu MCSD sau mai ales MCSP, după o sumedenie de experiențe negative cu oameni care au încercat să obțină aceste certificări, și analizând curiculi și găsind o multitudine de defecte chiar în elementele de bază predate. btw, am fost un furnizor de soluții Microsoft noi înșine… –  > Por jwenting.
 • @jwenting vorbesc despre împușcat în picior. Mikaveli are un punct de vedere bun. Ai putea să arunci pe cineva cu 10 ani de experiență doar pentru că a) compania anterioară l-a trimis la un curs de formare b) a crezut că îi va fi de folos (cu alte cuvinte, nu a văzut ACEST fir de discuție –  > Por Keeno.

Vor exista ambele tipuri de companii:

 1. Cele cărora nu le pasă de certificări. Companii precum FogCreek nu nici măcar nu cred în cunoașterea unor limbaje specifice. (Cunoașterea îți poate da puncte, dar nu acesta este criteriul).
 2. Cei cărora le pasă de certificări. Aceste companii pot crede în certificate sau clienții lor pot crede. Cel mai probabil, compania vă poate da puncte suplimentare, dar nu este singurul criteriu sau criteriul lor obligatoriu, din câte știu eu. Pe de altă parte, dacă clienții lor doresc să trateze doar cu o companie care angajează persoane cu anumite certificate, atunci poate fi un factor de întrerupere a afacerii.

Ce fel de companii vă interesează? Pe pagina lor de locuri de muncă vedeți menționate certificatele dumneavoastră?

Opinie: Personal, toate companiile de software la care tind să mă uit sunt mai mult preocupate de cât de bun programator ești și, de multe ori, și de cât de bun informatician (algoritmi) ești. Și așa ar trebui să fie. Pentru mine, certificatele îți spun doar cât de mult ar putea o persoană să își amintește în timpul testelor și nu cât de bine gândește.. Gândirea este mult mai importantă pe lista mea decât memorarea (dacă aceasta din urmă este pe listă).

Comentarii

 • +1 pentru că ai spus că certificatele îți spun cât de mult își amintește o persoană, nu cât de bine gândește. Scriu adesea software în mai multe limbi și am adesea nevoie de o referință pentru diferențele subtile de sintaxă și bibliotecile API – totuși, acest lucru nu afectează calitatea software-ului pe care îl produc. –  > Por Michael.
jcmeloni

Voi aborda acest aspect din perspectiva unui potențial manager de angajare. Rețineți că, de obicei, operez în și în jurul unor organizații pentru care certificările, și chiar diplomele universitare, nu sunt o prioritate – dacă îmi puteți arăta codul, demonstrați bune practici de dezvoltare, vă puteți adapta la diferite metodologii și sunteți, în general, un membru bun și creativ al echipei, cu accent pe partajare/colaborare/contribuție, veți primi o șansă de a face cea mai bună treabă a dvs. Acest lucru nu se întâmplă peste tot.

 • Spuneți că nu aveți nicio diplomă, dar lucrați la una. Acest lucru mă face să cred că doriți să continuați școala și că doar vă puneți la punct pentru când veți termina. Faptul că vă puneți aceste întrebări acum este un pas bun pentru a selecta joburile „potrivite” la care să aplicați, iar faptul că încercați să vă faceți o idee despre cum se formează/interacționează/au normele asociate comunităților de dezvoltatori este un lucru bun. Rămâneți la școală și lucrați pentru a vă dezvolta prezența în aceste comunități (Programmers.SE, StackOverflow, proiecte GitHub, etc). Nu numai că veți câștiga experiență, dar veți câștiga și contacte.
 • Nu uitați că sunteți la începutul carierei și că aveți la dispoziție toate căile – alegeți o cale care vă luminează. Dacă cineva spune că o certificare în XYZ vă va garanta un loc de muncă (atenție: nu o va face), iar dvs. pur și simplu îl urâți pe XYZ, nu o faceți.. Concentrează-ți timpul în domeniile care îți stârnesc creativitatea și te fac să vrei să înveți mai mult, astfel încât să poți contribui mai mult – pentru alți dezvoltatori, pentru compania care te plătește în cele din urmă, etc.
 • Cât de valoroase sunt certificările? Pentru unele companii, foarte valoroase. Pentru altele, deloc. Dacă aveți banii și timpul necesar pentru a vă dedica studierii și susținerii unui examen de certificare, iar procesul de a face acest lucru va spori cursurile curente într-un mod care este valoros din punct de vedere academic pentru dumneavoastră, atunci nu există niciun motiv pentru a nu urmări o care vă interesează.
 • Cel mai bun mod de a vă demonstra abilitățile de programare este să vă demonstrați abilitățile de programare. Nu sunt sarcastic… serios, doar demonstrați-o. Contribuiți la un proiect open source. Începeți să întrebați și să răspundeți pe StackOverflow și câștigați reputație. Vreți să puteți intra la un interviu cu o bună cunoaștere a construcțiilor de programare, astfel încât să puteți răspunde la întrebările de tip FizzBuzz și altele asemănătoare, dar mai ales să puteți spune: „Pot să fac lucrul pe care îl cereți pentru că uitați-vă aici: Am am făcut lucrul pe care îl întrebi, aici și aici și aici și aici și aici”.

Comentarii

 • Probabil că ar trebui să adăugați la primul punct, grupul local de utilizatori. Dacă locuiți într-un oraș mare, există de obicei o mulțime de astfel de grupuri (doar în Montreal există în jur de 10-20 de grupuri care au întâlniri lunare). Aceasta este o modalitate foarte bună de a intra în contact cu comunitatea. –  > Por HoLyVieR.

Nu sunt un recrutor, dar până acum am impresia că cursurile de certificare îți oferă o imagine de ansamblu foarte proastă despre cum să tragi și să pui elemente în IDE, furând în același timp timp timp timpul de codare efectivă și costând o grămadă de bani.

Singura parte bună din cursurile de certificare pe care am observat-o a fost cea în care instructorul a evitat și a povestit despre unele probleme pe care le-a experimentat în cariera sa. Conținutul real al cursurilor era ceva de genul unui tutorial online.

Eu nu mai fac certificări, mi se pare o pierdere totală de timp.

Comentarii

 • yup, munca de a studia pentru certificare (dacă este făcută serios, și nu doar măcinarea examenelor de practică și a foilor de copiat) este singurul beneficiu real pentru abilitățile unei persoane. Acestea fiind spuse, începem să pregătim mai mulți oameni pentru certificatele Oracle pentru că se vinde, unii dintre clienții noștri le cer (nu vor lua oameni fără ele în contracte), iar alții consideră că este un bonus și sunt dispuși să plătească mai mult pentru ele. Dar, în general, avem un grup competent care poate face treaba și fără o bucată de hârtie care să facă această pretenție 🙂 –  > Por jwenting.

Unele companii sunt Microsoft Certified Partner, ceea ce presupune ca firma să angajeze un număr minim de angajați certificați (MCP). În acest sens, cu siguranță poate ajuta.

În afara acestui aspect însă, aș spune că nu prea ajută. Punerea la treabă în proiecte de sistem de operare poate fi mult mai mult mult mai benefic pentru cariera cuiva, mai ales dacă respectivul proiect OS ia avânt (sau dacă devii un committer regulat al unui proiect deja stabilit).

Comentarii

 • foarte adevărat …. –  > Por Web Designer Promoter.
msvb60

După ce am obținut mult prea multe certificări în cariera mea, pot spune că, în afară de furnizorii care au nevoie de un anumit număr de persoane certificate în personal, certificările mele nu mi-au adus niciodată un loc de muncă prin ele însele. Ceea ce fac însă este să-ți ofere mult mai multe cunoștințe despre subiect. Asta îți aduce un loc de muncă, nu certificarea în sine. Dar puteți obține aceste cunoștințe și fără o certificare.

Comentarii

 • +1 sunt de acord cu acest lucru. Personalitatea/caracterul îți asigură un loc de muncă… de cele mai multe ori –  > Por Agile Scout.
Newtopian

Mitigat Ca instrument de măsurare

Întotdeauna mă uit cu un bob de sare când cineva enumeră o grămadă de certificări în CV-ul său. Din experiență, acestea tind să fie folosite ca umplutură de spațiu atunci când experiența lipsește. Nu sunt inutile, dar atunci când sunt prea multe tind să ridic o sprânceană și să mă întreb dacă nu cumva tot acel timp și bani pentru obținerea de certificări nu ar fi fost mai bine investiți într-un proiect open source, de exemplu.

dar sunt excelente ca instrument de învățare

Acestea fiind spuse, eu personal le-am folosit foarte mult ca instrument de învățare și de evaluare a progresului meu atunci când învăț un subiect nou. Obișnuiam să fac o mulțime de certificări de la Brainbench în zilele bune, când era gratuit. Cu toate acestea, chiar și acum aș plăti pentru o certificare doar pentru a-mi face o idee despre progresul meu și pentru a-mi face o idee despre cum mă clasez în raport cu colegii programatori. Faptul că știam unde mă situam mi-a dat mai multă încredere atunci când căutam un loc de muncă și negociam un salariu mai apropiat de ceea ce valorează cu adevărat.

Așa cum spunea msvb60, mă îndoiesc că certificarea în sine s-ar putea să nu-ți aducă un loc de muncă, dar cunoștințele dobândite în timp ce încerci să o obții, în mod cert, o vor face.

l0Ft

Da, se pare că merită, deoarece cursurile oferite nu sunt doar o simplă versiune ci

curs complet. Ar fi ca și cum ai obține un certificat de la universitate.

De la http://www.oreillyschool.com/faqs.php

După finalizarea satisfăcătoare a tuturor cursurilor dintr-o serie de certificate, veți fi eligibil pentru a primi un certificat de dezvoltare profesională din partea Biroului de Educație Continuă al Universității din Illinois la Urbana-Champaign. Provocarea de a obține acest certificat, împreună cu recunoașterea la nivel mondial a UIUC ca instituție de top, vă va asigura că realizările dumneavoastră vor străluci în CV-ul dumneavoastră. Pentru a vedea un eșantion al acestui certificat, Faceți clic aici.

Un lucru care nu a fost cu adevărat clarificat în răspunsuri este că certificarea este foarte utilă dacă nu sunteți un programator bun.

Uitați să lucrați pentru „Microsoft, Google, Amazon sau pentru startup-uri conduse de oameni de la astfel de companii”: ce se întâmplă dacă ambițiile dvs. sunt mai mici și doriți să lucrați în (doar un exemplu) departamentul IT al unei mari agenții guvernamentale? Acestea nu au tendința de a angaja programatori buni și, cel mai probabil, persoanele care vă vor susține interviul nu vor avea nici cea mai vagă idee despre ce înseamnă un programator bun. Dar certificarea MSCP ar putea să vă ajute să vă scoateți CV-ul din grămada de CV-uri neinspirate ale altor programatori fără talent.

Comentarii

 • Acesta este un motiv pentru a fi precaut în ceea ce privește angajarea persoanelor cu certificări. –  > Por nmichaels.
 • Voi adăuga că agențiile guvernamentale și, prin extensie, contractorii care le vând servicii IUBESC certificările și alte acreditări. –  > Por James Adam.

Dacă aveți deja cunoștințele necesare, atunci, prin toate mijloacele, obțineți certificarea. Nu lăsați certificarea să fie motivul pentru care învățați.

Certificarea arată că îți iei cariera în serios, dar spune prea puțin despre competența ta.

Nick

Știu că întrebi despre certificări, dar te-ai gândit să contribui la un proiect Open Source?

O mulțime de proiecte au nevoie de ajutor, iar unele au chiar probleme etichetate ca fiind „ușoare”, ceea ce reprezintă un punct de plecare excelent pentru persoanele cu experiență minimă/nu au experiență.

În acest fel, poți arăta potențialilor angajatori nu doar că știi să codezi, ci și că ești pasionat de ceea ce faci, suficient de mult încât să o faci în timpul liber.

O valoare pe care o poate avea o certificare este dovada de interes. Dacă aveți o perioadă prelungită de șomaj, obținerea unei certificări în această perioadă poate fi o bună contrapondere la timpul de lucru în alb din CV-ul dumneavoastră. „Ei bine, în timp ce eram în căutarea unui loc de muncă, mi-am făcut timp să studiez și să dobândesc o bună înțelegere a $TEHNOLOGIEI”.

Dacă un dezvoltator s-ar prezenta la un interviu cu o grămadă de certificări în CV, aș dezvolta îndoieli serioase cu privire la sistemul său de valori. Există zero situații în care aș aprecia timpul petrecut pentru obținerea unei certificări în detrimentul timpului petrecut lucrând la un proiect. Orice proiect.

Comentarii

 • Aceasta este o dihotomie bună, despre care este o utilizare mai bună a timpului tău. Desigur, acest lucru se aplică doar dacă folosești cu adevărat timpul pentru a lucra la un proiect, spre deosebire de a face surfing suplimentar pe canapea. –  > Por jhocking.
Brian Lyttle

Cred că trebuie să faceți un pas înapoi și să vă uitați la întreaga propunere de valoare pe care o prezentați angajatorilor și persoanelor cu care lucrați în rețea. Cursul O’Reilly ar putea fi util aproape oricui, deoarece are suportul universității, dar depinde în totalitate de modul în care îl folosești. Programatorilor le place să vorbească și să gândească în termeni absoluți, dar lumea nu este chiar așa. Dacă tu crezi că este așa, înseamnă că nu ai văzut suficient de multe lucruri.

Nu oferiți suficient context, dar voi presupune că nu aveți o educație în domeniul informaticii. Este posibil ca angajatorii să folosească o diplomă de CS ca unul dintre filtrele lor principale. Trebuie să atenuați acest filtru cu experiență sau educație echivalentă în diferite domenii care se pot aplica la domeniul lor.

Aș putea vedea o serie de beneficii ale cursului O’Reilly care ajută în acest domeniu:

 • Este condus de o organizație de educație tehnologică de renume. O mulțime de dezvoltatori jură pe cărțile O’Reilly, așa că de ce ar trebui ca și cursurile să fie diferite?
 • Persoana care organizează cursul are experiență la o universitate de top. Există diferite tipuri de instructori, dar cei mai buni tind să aibă o anumită experiență în universități și în medii corporative.
 • Veți întări citatul „Știu python”. Îl cunoașteți cu adevărat? Printr-un astfel de curs veți completa lacunele din cunoștințele dumneavoastră. Acestea fiind spuse, este important să citiți programa și să contactați instructorul înainte de a vă înscrie la curs pentru a evita să vă pierdeți timpul cu noțiuni de bază pe care le cunoașteți. (din nou, mai mult context ar fi util aici în întrebarea dvs.
 • Demonstrează o concentrare. Presupunând că sunteți cu adevărat interesat să lucrați cu Python, arată că ați fost capabil să vă bazați pe acest interes și să-l duceți la nivelul următor. Acest lucru este mai ușor de realizat decât să încerci să urmezi un curs mai academic și apoi să te străduiești să te concentrezi pentru că ai fost interesat doar de programare și nu de aspectele matematice ale CS.

Dezvoltarea acestui curs prin contribuții la proiecte open source sau alte exemple tangibile nu va face decât să vă ajute. Acest lucru arată că vă dați seama că aveți nevoie de teorie (cursul) și de practică (exerciții de curs + proiecte externe) și vă oferă ceva despre care să vorbiți cu recrutorii.

Este posibil să existe și alte opțiuni de certificare la universități pe care ați putea să le analizați dacă simțiți că aveți nevoie de ceva mai academic. Se pare că acestea se adresează celor care au un fel de diplomă de licență, așa că nu am nicio idee dacă acestea ar funcționa pentru tine.

Se pare că mulți oameni sunt condiționați să nu ia în considerare învățarea care nu se face prin intermediul unei universități consacrate. Acest lucru este valabil mai ales atunci când aveți de-a face cu recrutori și manageri care au o oarecare distanță față de locul de muncă real la îndemână.

Mulți oameni ar spune că vor doar pe cineva care este capabil să facă un anumit loc de muncă. Dar când vine vorba de selecția efectivă, aceștia vor folosi filtre pe care le înțeleg, ceea ce întărește și mai mult această problemă. de exemplu, le place să angajeze de la aceleași universități. Acest lucru se dovedește a fi bun și rău, de la o cultură comună până la o gândire de grup problematică.

Este important să vă gândiți la aceste aspecte atunci când căutați angajatori, deoarece doriți să aveți un impact asupra persoanelor potrivite. Dacă nu credeți că veți reuși să treceți de filtrul pe care un recrutor îl pune în fața dumneavoastră, dar credeți că puteți face o diferență pentru ei, atunci trebuie să găsiți o modalitate de a găsi persoanele care o vor face. Aceștia sunt oamenii care sunt mai susceptibili să aprecieze un certificat ca acesta.

lzcd

O metodă care a funcționat anterior (cel puțin pentru o serie de persoane pe care le cunosc) este să scrieți pe blog, să răspundeți la întrebări pe forumuri, să vorbiți la grupuri de utilizatori și, în general, să aveți o prezență online vizibilă.

Scrierea regulată pe blog, chiar și despre subiecte pe care abia le învățați, poate fi o perspectivă valoroasă asupra pasiunii, angajamentului și abilităților dumneavoastră de comunicare în ceea ce privește dezvoltarea de software.

Consultanță/Contractare

Nimeni nu a menționat cazul particular al consultanței/contractării. Dacă vă aflați în această categorie sau ați dori să fiți, acest lucru vă poate ajuta cu siguranță.

Sunteți mai ușor de „vândut” în cadrul unui proiect dacă șeful sau vânzătorul vă poate prezenta ca fiind certificat în „categoria de nișă X”.

Acestea fiind spuse, nu ești neapărat mai bun sau mai priceput pe un anumit subiect dacă nu ești certificat și sunt de acord cu alții care ar putea avea o părere îndoielnică despre acestea în general. Cu toate că, având câteva certificări MS, pot spune în locul tău că, dacă te apuci de ele pe o tehnologie pe care încerci să o înveți, te obligă cu adevărat să te pui la punct.

JeffO

Căutați locuri de muncă și vedeți câte favorizează certificările. Aceasta poate fi o alternativă la a avea experiență de lucru cu limbajul pe aplicații reale sau o diplomă CS.

Pentru a face să merite, trebuie să determinați cât de dificil este pentru dvs. să obțineți un loc de muncă fără ea.

Nodey The Node Guy

În prezent sunt înscris în programul de certificare Python și trebuie să spun că l-am găsit destul de interesant și provocator. Nu știu dacă îmi va ajuta vreodată șansele în carieră mai mult decât, să zicem, construirea unui produs software cu Python pe care să-l pot indica în CV, dar a fost o experiență bună până acum. Dacă nu pentru altceva, vă va oferi o bază solidă în mediul de programare Python (deși 3.0), dar versiunile nu sunt chiar atât de diferite. De asemenea, este predat de Steve Holden așa că știi că va fi destul de intensiv. Hei, este încă un lucru pe care îl poți pune în CV (sau nu) și dacă este în spiritul învățării, atunci cred că este și mai valoros.

Certificările sunt utile doar dacă înveți cu adevărat ceva prin obținerea lor. Procesul este cel care contează și nu hârtia. Dacă intenționați să vă prezentați la o certificare doar pentru că o companie o cere, ar trebui probabil să vă gândiți din nou dacă doriți cu adevărat să lucrați pentru acea companie. Recrutorii/angajatorii care evaluează abilitățile bazându-se exclusiv pe certificări nu au nicio idee despre programare.

Ei bine, în Italia, programatorii sunt priviți ca fiind partea cea mai puțin importantă din aproape orice organizație de muncă, astfel încât abilitățile tale reale (inclusiv certificările) sunt adesea ignorate de angajatori, iar experiența de viață reală este mult mai bine privită.

Totuși, în companiile bune, certificările sunt o parte valoroasă a CV-ului dumneavoastră.

Cel mai probabil, certificările nu merită. Cei mai mulți angajatori se uită mai mult la ceea ce ați făcut înainte.Acestea fiind spuse, studiul pentru certificări merită și vă va ajuta să dobândiți elementele de bază. Pregătirea pentru acestea ar putea să vă dea mai multă încredere în fața interviurilor, deoarece până atunci veți fi însușit elementele de bază.

SCJP nu este o certificare foarte apreciată în rândul dezvoltatorilor Java, dar marii angajatori o adoră. Unele dintre cărțile de pregătire pentru aceasta sunt amănunțite și vă oferă multe oportunități de a prelua elementele esențiale ale limbajului – unele cunoscute pe care le revizitați, altele necunoscute care ar putea fi foarte importante.

Am dat peste o mulțime de postări pe bloguri în care programatorii se extaziază în legătură cu ceva ce tocmai au descoperit în limbaj, dar care este cunoscut de majoritatea celor care au răsfoit cărțile de certificare.

În scenariul indian al IT sau al magazinelor de caroserii/chop shop-uri, certificările au o anumită greutate, ajută la începerea unei cariere. Angajații care se află pe „bancă”, în limbaj simplu stau degeaba sau nu sunt repartizați la niciun proiect, sunt încurajați, a se citi forțați, să obțină certificări. În opinia mea, certificările nu fac decât să sporească încrederea unei persoane, nu experiența sau capacitatea acesteia de a scrie coduri mai bune. Faptul că mulți dintre cei mai buni programatori nu sunt informaticieni sau au abandonat școala/universitatea vă spune că certificările nu sunt atât de valoroase.

Caleb

În primul rând, termină-ți diploma.

În al doilea rând, lucrează la un fel de proiect de programare. S-ar putea să contribuiți semnificativ la un proiect open source – suficient pentru a putea indica codul și/sau caracteristicile și să spuneți „Eu am făcut asta”. Sau începeți propriul proiect și construiți ceva util. Nu trebuie să fie cel mai bun lucru din lume, nu trebuie să câștige o popularitate uriașă. Din nou, doriți ceva pe care să îl puteți arăta și să spuneți „iată ceva semnificativ pe care l-am făcut”.

În al treilea rând, căutați locuri de muncă în care puteți valorifica diploma pe care o veți avea. Dacă finalizați o triplă specializare, acest lucru este destul de semnificativ în sine. Faptul că aveți competențe în matematică, statistică și economie vă va face să fiți dorit într-un mod în care alți dezvoltatori nu sunt. M-aș aștepta ca faptul de a avea cunoștințe solide în oricare dintre aceste domenii să fie mai important decât să fii un programator expert și ar trebui să poți folosi aceste acreditări pentru a te ajuta să obții un post în care să poți continua să îți dezvolți abilitățile de programare.

În al patrulea rând, nu vă grăbiți. Finalizarea diplomei este mult mai importantă decât obținerea primului loc de muncă real. Îți vei petrece restul vieții lucrând, dar după terminarea studiilor vei avea multe probleme în a găsi genul de timp și libertate pentru a explora și a învăța pe care le ai în școală. Profitați de timpul pe care îl aveți acum, folosiți-l pentru a vă construi o rezervă solidă de cunoștințe pe care să o puteți folosi pentru tot restul carierei.

În al cincilea rând, renunțați la certificări, cu excepția cazului în care vă îndreptați spre o anumită poziție care necesită una. Eu programez de mult timp și niciodată nu am fost întrebat de vreo certificare sau nu am simțit că ar fi benefică. Înțeleg că ar putea fi atrăgătoare, deoarece diploma ta nu este în domeniul informaticii și nu ai nicio experiență, dar nu uita: după ce obții primul tău loc de muncă, vei avea experiență și trebuie doar să găsești unul persoană care să fie dispusă să te angajeze pentru a obține primul tău loc de muncă.

Mult noroc.

Comentarii

 • În calitate de angajator, aș prefera să văd contribuții de cod la un proiect open source. Dacă îi poți mulțumi pe acei tipi și îți poți face acceptate patch-urile, probabil că poți trece de revizuirile noastre de cod. Am întâlnit o mulțime de oameni certificați care nu au reușit să treacă. Nu am întâlnit niciodată un colaborator Open Source cu astfel de probleme. –  > Por boatcoder.

Unii angajatori se uită aproape strict la certificări și experiență. Dar, personal, cred că certificările arată doar că ai cunoscut foarte bine tehnologia la un anumit moment dat.

Dar întotdeauna arată bine într-un CV!

Nu cred că veți obține un loc de muncă mai bun dacă aveți certificare. Cu toate acestea, veți obține un avantaj dacă un alt candidat are aceleași calități ca și dumneavoastră, dar are și certificare. Și, din moment ce experții certificați oferă un anumit avantaj companiei lor, s-ar putea ca oferta de angajare să ceară una. De exemplu, Microsoft cere un anumit număr de persoane certificate pentru ca firma să fie partener Gold.

Personal, eu încă mai dau examene de certificare, deși nu sunt în căutarea unui loc de muncă. Le văd ca pe o modalitate bună de a-ți evalua cunoștințele generale și de a investi puțin în tine.

Ei bine, nu există o relație de colaborare certă, dar vă ajută să fiți filtrat din tonele de CV-uri pe care le primește un recrutor. O certificare implică faptul că aveți anumite cunoștințe despre cadrul de lucru și vă oferă un avantaj față de ceilalți care nu sunt expuși la acea versiune.

De asemenea, implică faptul că ați depus un efort pentru a învăța, ceea ce poate fi util pentru companie, deoarece este mai bine ca o persoană să știe ceva și ar putea nu neapărat să fie nevoită să instruiască resursa în cazul unui proiect viitor.

În plus față de cele de mai sus, certificările Microsoft vă permit să deveniți și instructor (în plus sau în locul carierei de dezvoltare). Faptul de a fi MCT (Microsoft Certified Trainer) ar putea să vă asigure un venit mai mare (pentru o muncă part-time) și vă va permite să interacționați cu mai multe persoane din afara echipei dumneavoastră.

Certificarea este o acreditare bună în cazul în care intenționați să scrieți o carte sau, așa cum am menționat anterior, doriți să oferiți instruire.

Pentru a obține certificarea va trebui să cunoașteți bine mai multe părți ale tehnologiei, astfel încât studiul vă va fi într-adevăr benefic.

Comentarii

 • +1 pentru a deveni formator. A preda ceva duce adesea la o nouă înțelegere (pe mai multe niveluri). –  > Por sleske.

A avea un certificat nu este o garanție că ești un programator bun / mare, dar este un bun indicator că ești cel puțin până la un anumit nivel (la urma urmei, este posibil să nu treci aceste teste…).

Orice calificare relevantă nu poate fi decât un lucru bun (aș pune sub semnul întrebării orice companie care îți aruncă CV-ul pentru pentru că are o anumită calificare).

Recrutorii au nevoie de modalități de filtrare a (uneori sute de) CV-uri pentru posturi de programator, uneori vor folosi:

 • Experiență. Faptul de a fi angajat ca programator pentru n ani nu reprezintă o garanție a calității. Cei mai mulți oameni au lucrat cu un tip care face asta de ani de zile de măgar, dar nu pot.
 • O diplomă. Nici faptul de a fi absolvent nu este o garanție. La ultimul meu loc de muncă, a trebuit să trec un test de aptitudini de programare agnostic limbajului, care includea recunoașterea modelelor, eficiența algoritmilor etc. etc. M-am descurcat destul de bine (am obținut postul), dar un alt candidat (cu o diplomă de onoare de clasa I de la Cambridge) a obținut doar 6%.
 • Certificare. La ultimul meu interviu, am fost întrebat dacă sunt SCJP (pentru un rol de dezvoltare Java). Nu eram (și încă nu sunt), dar dacă ar fi fost să aleg între doi dezvoltatori de aparent abilități egale – singura diferență fiind că unul dintre ei avea certificatul, aș fi surprins dacă nu ar fi obținut postul.

Arătând munca anterioară ar fi grozav, dar cine poate spune că tu ai scris-o (și nu un coleg) sau că tu ai venit cu soluția și nu doar cu codul. … și cât timp v-a luat.

Testele de capacitate / aptitudini sunt, de asemenea, grozave, dar câți angajatori au timp să testeze, ca să nu mai vorbim de corectarea a sute de lucrări (presupunând că vor să știe mai mult decât ceea ce le-ar spune un test cu variante multiple de răspuns)?

În zilele noastre, trebuie să bifați cât mai multe căsuțe. Este posibil ca mulți angajatori să nu aibă nevoie de toate competențele dvs. (sau să nu știe că au nevoie de ele) – dar cu cât puteți face mai multe lucruri și, mai important, cu cât aveți mai multe dovezi în acest sens, cu atât mai mare este potențialul dvs. de angajare.