răspuns exact pentru „ce este j2ee?” – interviu de angajare [închis] (Inginerie software, Java, Interviu, Java Ee)

javatutorial a intrebat.

Aș vrea să întreb dacă cineva dintre voi știe ce înseamnă exact JEE.

Asta pentru că unui coleg de-al meu i s-a pus această întrebare la un interviu de angajare și a fost „incapabil să răspundă corect”… ca să vorbesc cu cuvintele interlocutorului său. Iar când mi-a povestit ce i-a spus interlocutorului său am rămas foarte surprins, deoarece era cam ceea ce aș fi răspuns și eu – într-o formă concisă, primul paragraf din acest articol.

J2EE (Java 2 Platform, Enterprise Edition) este o platformă Java concepută pentru calculul la scară de mainframe, tipic pentru marile întreprinderi. Sun Microsystems (împreună cu parteneri din industrie, cum ar fi IBM) a conceput J2EE pentru a simplifica dezvoltarea aplicațiilor într-un mediu de tip „thin client”, cu mai multe niveluri. J2EE simplifică dezvoltarea aplicațiilor și scade nevoia de programare și de formare a programatorilor prin crearea de componente modulare standardizate și reutilizabile și prin faptul că permite nivelului să se ocupe automat de multe aspecte ale programării.

Se pare că acest lucru nu este suficient, deoarece intervievatorul a cerut „o definiție mai precisă și mai puțin generală”.

Există într-adevăr o definiție mai precisă pentru JEE? Sau colegul meu tocmai a găsit cel mai dificil intervievator din toate timpurile? 🙂

Comentarii

  • În prezent, se numește mai degrabă „JavaEE”, deoarece am depășit de mult perioada „Java 2 Platform”. –  > Por FrustratedWithFormsDesigner.
  • Știu, dar în țara mea încă se mai numește uneori „j2ee”… mai ales de către intervievatorii în vârstă, se pare. 🙂 –  > Por javatutorial.
  • Cui îi pasă care este definiția oficială exactă? Atâta timp cât puteți vorbi despre JEE și ce fel de lucruri sunt în el, atunci acest lucru ar trebui să fie suficient. –  > Por Qwerky.
2 răspunsuri
Boutta

În primul rând l-aș fi corectat pe intervievator spunându-i, că de la versiunea 5 se numește JavaEE.

Mai departe aș fi detaliat părțile care compun JavaEE, de exemplu JPA, JSF, JSP, etc…

Comentarii

  • +1 Intervievatorul se aștepta probabil să afle ce componente alcătuiesc J2EE/JEE. O întrebare bună ar fi fost legată de utilizarea J2EE de către acesta, indică o organizație care folosește tehnologie veche… –  > Por Martijn Verburg.
  • da, corectarea intervievatorului cu privire la o greșeală de ortografie/minoră va fi bine primită. –  > Por NimChimpsky.
  • Sunt de acord că ar trebui menționate componente specifice, altfel sună ca o reclamă generică care spune cât de minunată este o tehnologie, dar nu spune ce face. Îmi amintește de bancul acela, când un băiețel vrea să cumpere un tampon menstrual pentru că reclama spune că poți „să practici sport, să te simți liberă și fără griji” în timp ce îl porți. –  > Por marcus.
  • @NimChimpsky dacă viitorul meu angajator nu suportă corecția. Poate că voi fi mai fericită în altă parte. –  > Por Erik.
Daniel

Spuneți doar că este un set de API-uri sau tehnologii care vă permite să construiți sisteme sigure, scalabile și distribuite. Apoi, poate începeți să vorbiți despre ce sunt acestea, de la servlets, la jsp, ORM, EJBs etc. apoi vorbiți despre diversele cadre. Poate puteți spune, de asemenea, că instituțiilor, cum ar fi băncile, le place pentru că este open source, are o piață consacrată și există o mulțime de dezvoltatori experimentați care o cunosc.

Presupun că el/ea a vrut doar o definiție mai puțin „riguroasă” a ceea ce este JEE.