Utilizarea Bit Torrent pentru gestionarea versiunilor interne (Inginerie software, Managementul Versiunilor, Distribuție De Software, P2P)

dukeofgaming a intrebat.
a intrebat.

În prezent, abuzăm de sistemul nostru de control al versiunilor și îl folosim… mai mult ca un FTP pentru a stoca binarele de lansare mari (4+ GB).

Încercăm să ne îndepărtăm de această practică oribilă care a evoluat și continuă să evolueze și să ocupe tot mai multe resurse IT, în timp ce paralizează procesele de integrare și de lansare.

O soluție ar fi utilizarea partajării de fișiere P2P pentru a distribui aceste imagini/binare de lansare, amestecând serverele de fișiere și unele mașini ale utilizatorilor cheie ca semințe.

Așadar, întrebarea mea este împărțită în două părți:

  1. Ați recurs vreunul dintre voi la configurarea BitTorrent în intranet pentru a distribui imagini de lansare/binare? și dacă nu, ce părere aveți despre această idee (care nu a fost de fapt a mea, BTW, dar cred că este grozavă).
  2. există un software open source bazat pe web pentru a gestiona publicarea trackerilor BitTorrent, astfel încât atunci când există o nouă versiune să poată fi căutată și să afișeze disponibilitatea acesteia în ceea ce privește semințele și lipitorii? (…știți la ce mă refer)

Edit: Intranetul este global (de exemplu, SUA, China, Germania, Mexic). FTP obișnuit ar putea funcționa, dar nu este la fel de eficient din punct de vedere al costurilor.

Comentarii

  • Puteți să ne dați mai multe detalii despre cum este configurat intranetul dumneavoastră? Este pe mai multe continente sau doar în întreaga țară/stat? –  > Por sergserg.
  • De ce nu configurați un ftp obișnuit? Traficul la care vă așteptați este prea mare pentru ca acest lucru să fie fezabil? –  > Por scrwtp.
  • Facebook folosește BitTorrent pentru a-și distribui versiunile. –  > Por igorw.
1 răspunsuri
scrwtp

Îmi place ideea. BitTorrent este, probabil, cea mai bună soluție pentru partajarea fișierelor mari între numeroși utilizatori concepută până acum, este păcat că stigmatul pe care îl poartă va continua probabil să împiedice adoptarea sa în masă. Cu toate acestea, multe proiecte open source, inclusiv distribuții Linux, folosesc torrentele ca un canal secundar de distribuție.

Puteți găsi mai multe trackere open source pe sourceforge, printre care TBSource și TBDev.net, , întruchipări actuale ale popularului proiect torrentbits. O altă opțiune este XBTT, , deși bănuiesc că ar putea fi o exagerare pentru nevoile dumneavoastră. Are un frontend spartan, dar există frontend-uri de la terți disponibile dacă aveți nevoie de ele.

Există, de asemenea, posibilitatea de a profita de torrente fără a fi nevoie să configurați și să rulați un tracker, deoarece clienții de torrente pot funcționa într-un mod fără tracker, folosind un hashtable distribuit pentru a face schimb de informații între colegi. Tot ar trebui să partajați cumva fișierele torrent, dar puteți configura un site web/ftp simplu pentru asta în cel mai scurt timp, sau le puteți stoca pe svn (nu este o problemă, deoarece acestea cântăresc câțiva kb per fișier).