Veți folosi un test online de aptitudini tehnice pentru a angaja un dezvoltator senior? [închis] (Inginerie software, Angajare, Interviu)

softveda a intrebat.

Există servicii online, cum ar fi IKM care oferă teste de aptitudini în multe domenii, inclusiv programare.

Ați folosi acest tip de teste la angajarea pentru un post de programator senior?

Dar doar pentru evaluarea obiectivă a candidaților înainte de a-i chema la interviu? Le-ați folosi ca o etapă după ce ați întocmi o listă scurtă de candidați în urma interviurilor?

Este această abordare mai potrivită în anumite situații în comparație cu altele? Ați folosit personal acest tip de serviciu sau cunoașteți pe cineva care a făcut-o?

Comentarii

  • Oferă IKM posibilitatea de a personaliza întrebările? –  > Por talonx.
  • Da, spun acest lucru în broșura lor. Nu am nicio experiență reală. De asemenea, testarea este adaptivă, adică devine progresiv mai dificilă pe măsură ce răspundeți corect la întrebări. –  > Por softveda.
  • Chiar mai bine ,folosiți un test IQ 🙂 –  > Por Aditya P.
  • Singura dată când am făcut un „test de aptitudini online” ca parte a unui interviu de angajare, am greșit mai multe întrebări pentru că erau scrise greșit (ceea ce aștepta testul ca răspuns corect era de fapt invalid) sau prost (niciunul dintre răspunsuri nu avea sens în contextul întrebării sau întrebarea nu era clară). –  > Por alroc.
  • Testele online sunt IMO foarte limitate: un senior ar putea să nu fie familiarizat cu subiectul specific al testului online, dar ar putea fi capabil să îl învețe în două săptămâni. Un dezvoltator mai puțin expert s-ar putea întâmpla să cunoască acel subiect și să obțină un scor foarte bun, dar cam atât. –  > Por Giorgio.
7 răspunsuri
Martijn Verburg

Ca să fiu direct: Nu, nu, nu, nu, nu și nu!

Obțineți candidatul să facă niște codare cu dvs., este singurul mod în care veți ști cum gândesc ei să rezolve problemele și cum s-ar putea potrivi în echipa dvs.

Ca o paranteză, aș încerca să evit recrutarea prin tehnica loteriei CV-urilor :-), în schimb, găsiți oameni buni prin intermediul zvonurilor, conferințelor, întâlnirilor comunității tehnice etc. Evită și agenții de recrutare șmecheri.

Comentarii

  • O idee bună în timpul interviului. Dar cum rămâne cu selecția candidaților, nu ar trebui ca cei buni să treacă pur și simplu de ea? Pentru conducere, aceasta pare a fi o soluție obiectivă și eficientă din punct de vedere al costurilor decât să cheme mulți candidați la interviu. Încerc să fac pe avocatul diavolului aici. –  > Por softveda.
  • A se vedea nota mea „în paranteză”. Dacă treceți prin CV și apoi prin loteria testelor tehnice online, nu veți obține în mod fiabil un candidat bun. Să spunem că testul online este ca un examen certificat Sun/Oracle pentru Java – Dezvoltatorul junior care tocmai a studiat examenul trece cu ușurință acest test. Martin Fowler, care nu a mai codat în Java de curând – nu reușește, pe cine ați prefera să angajați? –  > Por Martijn Verburg.
  • Sunt de acord cu tine și de aceea am marcat ca răspuns. Nu eu fac angajările, deci decizia nu îmi aparține. –  > Por softveda.
Top of the Hill – nu peste el

De la un profesionist IT de 38 de ani care a trebuit să dea recent unul din aceste teste, am fost îngrozit de ideea că cineva le-a vândut ca fiind utile. Întrebările păreau să se concentreze pe tehnici rareori folosite în experiențele de zi cu zi, lucruri pe care un programator experimentat le-ar fi clonat pur și simplu din exemplele de lucru ale altor programe sau ar fi folosit manuale sau prieteni pentru a le determina. Nici un programator experimentat nu scrie aproape niciodată un program de la zero. Ce pierdere de timp. Oricine crede că programatorii experimentați cunosc pe de rost fiecare caracteristică a limbajelor pe care le folosesc, nu are nicio idee despre modul în care se face treaba în realitate. Este înfricoșător, ca de obicei, să te gândești că persoanele din domeniul resurselor umane fără experiență tehnică practică, privesc aceste teste ca pe o scuză pentru lipsa lor de cunoștințe. Am spus destul.

Jerry Coffin

În teorie, ideea unui test online pentru a depista candidații complet necalificați nu este una prea rea. Din păcate, în realitate, este destul de aproape de a fi lipsită de valoare.

În primul rând, niciunul dintre site-urile de testare online la care m-am uitat nu avea un test care să merite cu adevărat. În al doilea rând, este mult prea ușor pentru o persoană complet necalificată să convingă un prieten (sau oricine altcineva) să o ajute pe durata unui test și să treacă cu brio testul fără să știe nimic despre subiect.

Chiar dacă ați putea rezolva cea de-a doua problemă (de exemplu, să le cereți să dea testul pe un computer de la birourile dumneavoastră, fără prezența altcuiva, fără programe de chat etc.), mă îndoiesc că există oricum un test online util. În general, testele se referă la fapte, nu la idei – dar programarea se referă în principal la idei și (mai ales) la exercitarea unei bune judecăți. În timp ce un programator trebuie cu siguranță să știe unele fapte despre limbajul (sau limbajele) pe care le utilizează, un test pentru acest tip de cunoștințe nu vă va spune prea multe.

Joseph

V-aș sugera să folosiți serviciile de testare online doar pentru a filtra candidații incompetenți. Pentru că mulți programatori seniori (așa cum cred ei) nu sunt programatori seniori. Doar middle sau junior.

După ce filtrezi programatorii incompetenți, trebuie să te întâlnești cu fiecare candidat și să îl întrebi despre experiență.

Experiența ar trebui să fie principalul criteriu de selecție. Abilitățile de programare sunt pe locul doi, dar și foarte importante.

Consultați următoarele servicii de testare, similare IKM, dar orientate doar către programatori:

Tests for Geeks, Codility, BrainBench.

sal

Îl angajați pentru a face teste sau pentru a scrie cod?

Dacă ai atât de multe probleme cu ecranul introductiv, recrutorii și partenerii tăi de plasare fac o treabă proastă și ar trebui să-i înlocuiești. Dacă cineva nu-mi trimite decât un flux de candidați foarte proști care nu pot trece un simplu test personal, schimbăm recrutorii.

Thomas Langston

Ați folosi acest tip de teste la angajarea posturilor de programator senior?

Da.

Dar doar pentru evaluarea obiectivă a candidaților înainte de a-i chema la interviu?

Nu. Benchmarking-ul presupune să compari candidații pe baza punctajului. Testele sunt mai bine utilizate pentru a determina o linie de bază, nu pentru a efectua benchmarking între candidați.

L-ați folosi ca etapă după ce ați întocmit o listă scurtă de candidați după interviu?

Nu. Ar fi trebuit să efectuați testul înainte de interviu. Interviul reprezintă baza pentru o viitoare analiză.

Este această abordare mai potrivită în anumite situații în comparație cu altele?

Dacă dovada cunoștințelor de programare reprezintă cea mai mare parte din ceea ce ar trebui să aducă un candidat (de exemplu, dezvoltator junior), atunci este proporțional mai utilă.

Ați folosit personal acest tip de servicii sau cunoașteți pe cineva care le folosește?

Am fost supus unuia la o companie de recrutare pe care am folosit-o. Mi s-a părut util pentru a înțelege ce concepte trebuie să recapitulez.

Potențialul H

Am folosit teste pentru a angaja dezvoltatori și aș mai face-o din nou. Deși toți cei trei finaliști au picat, am ajuns să-l angajez pe cel care a avut cel mai bun scor din grup. Cred că a fost o mișcare bună. Atunci când angajezi un set de competențe pe care nu le ai deja în personal, este imposibil să evaluezi în mod obiectiv și în alt mod competențele persoanei pe care o angajezi.