Daca acum cativa ani cumparaturile online in Romania nu erau la indemana sau pe placul tuturor, astazi, conform revistei Retail-FMCG, in anul 2019 cu 27% mai multi romani au efectuat cumparaturi online, comparativ cu anul 2017. Aceste date ne conving de faptul ca romanii au din ce in ce mai multa incredere in cumparaturile online si ca au inteles ca a cumpara online vine si cu multe avantaje. Tocmai despre aceste avantaje urmeaza sa discutam in randurile de mai jos.

De ce au devenit cumparaturile online atat de populare?

Raspunsurile la intrebarea „de ce au devenit cumparaturile online atat de populare” sunt, pentru unii, lesne de oferit. La fel si pentru noi, pentru ca ne-am informat, am aflat care sunt tendintele si ne-am convins ca exista numeroase motive pentru care romanii prefera cumparaturile online. Iata mai jos cele mai importante motive pentru a cumpara, cu incredere, online:

  • Ai acces la o multitudine de oferte, ceea ce-ti face alegerea rapida si corecta;
  • Faci cumparaturi din confortul locuintei tale, evitand, astfel, cozile din magazinele fizice;
  • Beneficiezi de promotii si preturi mai mici decat in magazinele fizice; o simpla inscriere la Newsletter te aduce mai aproape de promotii, produse noi, discount-uri;
  • Alegi inspirat, dupa ce ai vizualizat ofertele mai multor magazine online;
  • Iti poti cumpara aproape orice, la preturi promotionale, pentru ca, online, gasesti produse dintre cele mai variate  (de la haine si cosmetice, la jucarii, jante auto, mobilier, articole de iluminat, articole de pescuit, etc.)
  • Ai produsul acasa in mai putin de 48 de ore;
  • Poti returna produsele, fara costuri suplimentare;
  • Gasesti servicii diverse si beneficiezi de informatii detaliate despre toate serviciile de care ai nevoie. De exemplu, poti gasi, in mai putin de cateva minute, un instalator autorizat sau un electrician cu experienta.

Concluzia este ca a face cumparaturi online este mai eficient, mai rapid si mai avantajos. Toate magazinele online au gama larga de produse si oferte / servicii discount, in anumite perioade ale anului. Astazi, toate magazinele fizice s-au mutat si online, unde, de cele mai multe ori, gama de produse este mai larga.

Despre plata online cu cardul

Atunci cand vrei sa achiti online cu cardul, trebuie sa iei in calcul siguranta pe care ti-o ofera site-ul de pe care comanzi. Inainte de a face prima tranzactie online cu cardul, trebuie sa stii ca niciun magazin nu are dreptul sa solicite detalii despre codurile PIN sau alte informatii confidentiale legate de carduri.

Pentru siguranta maxima la platile online cu cardul, completeaza o cerere prin care ii soliciti bancii emitenta activarea serviciului 3D Secure pentru cardul tau (presupune activarea unui parole suplimentare pe care sa o folosesti doar in cazul cumparaturilor online cu cardul; in cazul in care pierzi cardul, nimeni nu poate folosi cardul tau pentru plati online, fara parola suplimentara, setata prin 3D Secure). Astfel, elimini din start problema fraudelor in cazul cumparaturilor online.

Pentru a evita neplaceri la plata online cu cardul, recomandarea este sa alegi sa cumperi online din magazinele firmelor cu renume si traditie. Luandu-ti toate masurile de precautie, beneficiezi pe deplin de avantajele cumparaturilor online.