Urmeaza un curs de educatie financiara

Potrivit Wikipedia, educatia financiara reprezinta un set de abilitati si cunostinte care ajuta individul sa-si gestioneze corect si eficient resursele financiare. Intelegerea conceptelor financiare de baza ajuta oamenii sa se orienteze in cadrul unui sistem financiar.

Se spune ca educatia financiara este la fel de importanta ca cei 7 ani de acasa. Desi, Romania se afla pe ultimele locuri in Europa in ceea ce priveste educatia fianciara, in prezent exista tot mai multe companii orientate spre cursuri de educatie financiara, care sa ajute tinerii si adultii deopotriva sa inteleaga rolul educatiei financiare in activitatile de zi cu zi.

Avantajele pe care ti le ofera un curs de educatie financiara

Poate ai un job care nu te mai reprezinta sau care nu-ti ofera avantajele financiare de care tu ai nevoie. Poate ca, atunci cand ai ales cursurile unei facultati anume, nu ai fost ghidat corect sau, pur si simplu, ai fost influentat de alegerile altor colegi.

Poate vrei sa te reorientezi profesional si cauti acele domenii de actualitate, care sa-ti aduca un job motivant, interesant si cu provocari numeroase.

Poate ai auzit cat de importanta este educatia financiara in gestiunea resurselor financiare proprii. Poate iti doresti sa urmezi un curs de educatie financiara care sa-ti consolideze cunostintele sau care sa te ajute sa intelegi pe deplin multiplele notiuni de educatie financiara.

Indiferent de obiectivele tale, sa urmezi un curs de educatie financiara vine cu numeroase avantaje:

 • Inveti ce este bugetul si cum sa-ti planifici veniturile si cheltuielile astfel incat sa mentii, constant, un echilibru financiar;
 • Acumulezi cunostinte despre cum sa accesezi un credit, luand in calcul aspecte financiare importante;
 • Inveti cum sa gestionezi un credit, astfel incat sa nu te supraindatorezi;
 • Daca esti antreprenor, inveti cum sa-ti administrezi afacerea si cum sa gestionezi cash flow-ul din companie;
 • Inveti notiuni despre pietele financiare si despre cum sa investesti cu succes;
 • Studiezi in ansamblu notiunile de taxe, impozite si obligatii financiare;
 • Inveti cum sa faci economii si cum sa eviti indatoririle lunare;
 • Inveti cum sa investesti eficient in educatia copiilor ;
 • Afli cum sa faci economii pentru a-ti asigura un venit suplimentar la pensie;
 • Interactionezi cu oameni calificati, cu experienta in educatie financiara, care iti raspund deschis la intrebari legate de finante si economie.

Unde poti urma un curs de educatie financiara in Bucuresti?

Daca te-ai decis sa urmezi un curs de educatie financiara si esti din Bucuresti, mai jos gasesti o lista a celor mai importante companii acreditate sa sustina cursuri de educatie financiara:

 1. Business Academy sau Scoala Oamenilor de Afaceri iti propune un curs de Management Financiar; acest curs este destinat antreprenorilor si oamenilor de afaceri care cauta solutii financiare pentru a-si gestiona corect cash flow-ul companiei;
 2. Mentor Training propune un Curs practic pentru dezvoltarea atitudinii fata de finantele personale, unde cursantii vor deprinde cele mai importante principii de educatie financiara;
 3. FemeiaIndependenta.ro iti propune varianta cursurilor online de educatie financiara. Poti alege cursul Cum sa atingi siguranta financiara, in cadrul caruia vei invata totul despre echilibrul financiar, despre cheltuieli si bugete, despre siguranta financiara zilnica.