Cursuri de formare profesionala

Lucrezi intr-un domeniu de care te-ai plictisit sau in care simti ca nu te mai dezvolti profesional? De ce nu incerci varianta reorientarii profesionale? Ai optiuni variate, pentru ca numarul companiilor / cursurilor de formare profesionala este in crestere, de la un an la altul.

Reorientarea profesionala este un pic mai dificila in cazul persoanelor in varsta, insa nu imposibila. Daca esti inca la varsta la care reorientarea profesionala este o oportunitate de luat in calcul, ar fi ideal sa faci un research si sa vezi care sunt cele mai cautate job-uri.

Noi am facut o analiza a celor mai cautate cursuri de formare profesionala in 2020 si, in cele ce urmeaza, iti prezentam un top 4 al cursurilor de formare profesionala recomandate, pentru un salariu mai mare, dar si pentru o experienta profesionala deloc plictisitoare. 

Ce cursuri de formare profesionala sa alegi anul acesta

Daca job-ul actual nu-ti mai aduce beneficii salariale motivante sau daca pur si simplu iti doresti sa te reorientezi din punct de vedere profesional, ia in calcul urmatoarele variante de cursuri formare profesionala:

Curs SEO (Search Engine Optimization) sau Curs de Marketing Oline

Cu siguranta ai auzit despre cursuri de formare profesionala in domeniul marketing-ului online. Trebuie sa stii ca job-urile in domeniul online sunt din ce in ce mai multe, iar salariile foarte motivante.

Ce inseamna un curs SEO / Marketing Online

Sa lucrezi in SEO / Marketing Online nu este deloc dificil. Tehnicile SEO se invata relativ usor, insa experienta face diferenta.

Avand in vedere ca oferta de job-urile in online este din ce in ce mai mare, merita sa urmezi un curs SEO, pentru a te deprinde cu tehnicile pe care sa le aplici la nivelul unui site, astfel incat acesta din urma sa castige vizibilitate in motoarele de cautare.

Cele mai multe companii de cursuri in Marketing Online iti pun la dispozitie si un modul practic, unde vei pune in aplicare partea teoretica a cursului. Modulul practic este foarte util pentru ca te ajuta sa intelegi ce inseamna SEO,  direct on-site.

Diploma pe care o obtii in urma cursului SEO te ajuta sa debutezi intr-un domeniu interesant, provocator si foarte avantajos din punct de vedere financiar. In mai putin de doi ani, poti trece de la specialist junior SEO la specialist SEO cu experienta, largindu-ti, astfel, oportunitatile de angajare viitoare.

Curs de Comunicare sau PR

Nu conteaza ca ai absolvit facultati cu profil tehnic. Ceea ce conteaza este dorinta ta de a avansa si de a te reorienta profesional catre un domeniu care sa-ti aduca beneficii multiple. Un curs de Comunicare / PR este mai  mult decat potrivit, pentru ca iti ofera sansa sa-ti perfectionezi acele abilitati cu care esti deja deprins (comunici in fiecare zi cu oamenii, de ce n-ai face-o intr-o multinationala, la un nivel de profesionist?)

Cum sa optezi pentru cel mai bun curs de Comunicare

Cu siguranta ai observat ca toate companiile care recruteaza cer abilitati de comunicare. Sa fii un bun comunicator nu este greu, daca ai si pregatirea necesara. Nivelul de comunicare al oamenilor este diferit, in functie de eveniment si de interlocutori. Un curs de Comunicare / PR eficient te va ajuta sa faci diferenta intre cum sa comunici corect cu superiorii tai, cu un client sau cu un coleg de birou.

O diploma care sa-ti ateste in scris capacitatile de comunicare este tot ce-ti trebuie pentru a te propulsa inaintea concurentei si pentru a obtine job-ul mult visat.

Cauta compania potrivita pentru un curs de Comunicare eficient, realizat de traineri cu experienta si cu recenzii foarte bune. Alege un curs de Comunicare acreditat, pentru ca diploma sa fie una valoroasa.

Curs de leadership

Sa fii un bun conducator este o calitate in adevaratul sens al cuvantului. Un leader trebuie sa stie cum sa comunice, ce strategii sa adopte, cum sa faca fata clientilor dificili, cum sa conduca o echipa de succes, etc.

Cum te ajuta un curs de Leadership din punct de vedere profesional?

Cand vine vorba de profesie, cu totii ne dorim sa avansam, sa evoluam si sa ne depasim limitele. Este adevarat ca o functie de conducere vine si cu responsabilitati mari care trebuie gestionate corect. Un curs de Leadership te va ajuta sa-ti dobandesti abilitati de leader si sa stii cum sa conduci o echipa de oameni catre cel mai bun rezultat.

Studiile de Leadership te vor ajuta in urmatoarele directii: iti ofera abilitati de coordonare si organizare; te ajuta sa-i demonstrezi angajatorului ca esti capabil sa gestionezi corect task-urile; te invata cum sa delegi task-uri si cum sa monitorizezi desfasurarea si rezultatele unui proiect important.

Pentru un curs de Leadership acreditat si bine organizat, alege o companie cu renume pe piata. Citeste recenziile postate de fosti cursantii si alege intelept, pentru ca este in joc viitorul tau profesional.

Curs Finante-Contabilitate

Studiile tehnice care implica logica si gandirea organizata sunt, astazi, atuuri puternice. Daca nu ai inca un curs de Finante-Contabilitate, este cazul sa mergi in aceasta directie, pentru ca, anul acesta, marea majoritate a job-urilor cer minimul de cunostinte de finante si contabilitate.

Cum te ajuta un curs de Finante si Contabilitate

Nu toate facultatile prevad in programa cursuri de contabilitate si finante. Daca facultatea pe care ai absolvit-o nu ti-a oferit si cursuri de finante-contabilitate, ai la dispozitie varianta unui curs de formare profesionala acreditat, pentru a descoperi lumea contabilitatii si a finantelor.

Un curs de Finante-Contabilitate trebuie bine ales, deoarece implica asimilarea multor cunostinte intr-un timp scurt. Doar un trainer cu experienta te poate ajuta sa-ti insusesti corect informatiile, astfel incat cursul sa nu fie doar pierdere de vreme.

Cursul de Finante-Contabilitate nu te va ajuta doar in viata profesionala, ci si in viata personala, pentru ca iti ofera cunostinte pretioase despre cum sa-ti planifici bugetul si cum sa-ti gestionezi resursele financiare. Pe langa avantajul pe care il obtii in CV, cursul de Finante-Contabilitate te va transforma intr-un cetatean responsabil si analitic, care intelege in detaliu contextul economic actual.