Intarirea sistemului imunitar, intre mit si realitate

In plin sezon al virozelor se vorbeste tot mai mult despre intarirea sistemului imunitar. Desi parerile specialistilor sunt impartite intre a folosi si a nu folosi medicamente pentru intarirea sistemului imunitar, studiile arata ca tot mai multe persoane apeleaza la remedii pentru intarirea sistemului imunitar.

Pro sau contra remediilor medicamentoase pentru intarirea sistemului imunitar?

Cum probabil ati aflat deja, exista medici care nu recomanda utilizarea medicamentelor pentru intarirea sistemului imunitar, dar si specialisti care afirma cu tarie ca sistemul imunitar trebuie imbunatatit cu ajutorul siropurilor sau suplimentelor alimentare.

Referindu-ne strict la medicii care sunt contra remediilor medicamenteoase pentru intarirea sistemului imunitar, am ajuns la urmatoarea concluzie: medicamentele pentru un sistem imunitar mai puternic sunt indicate persoanelor in varsta, persoanelor cu afectiuni grave si copiilor care se pregatesc de intrarea in colectivitate. De asemenea, specialistii pro medicamente sistem imunitar, mai fac urmatoarea precizare: administrarea medicamentelor cu prudenta si nu pe durata intregului an. De exemplu, pentru a obtine rezultatele dorite, sistemul imunitar trebuie pregatit si antrenat pentru sezonul rece, propice virozelor.

Pregatirea sistemului imunitar pentru sezonul rece se face cu trei luni inainte de debutul vremii cu ploi, vant, zapada. Lunile optime pentru inceperea unui tratament medicamentos pentru intarirea sistemului imunitar sunt Iulie, August si Septembrie. Specialistii recomanda un tratament de trei luni consecutive pentru intarirea imunitatii.

Revenind la specialistii care sunt impotriva medicamentelor pentru intarirea sistemului imunitar, am aflat ca acestia se bazeaza pe principiul imunitatii genetice. Astfel ca, oricate remedii am incerca, sistemul nostru imunitar raspunde in functie de mostenirea genetica pe care am dobandit-o. Specialistii aflati impotriva medicamentelor pentru imunitate recomanda, in schimb, alimentatia bazata pe fructe si legume crude, pentru ca toate acestea sunt bogate in Vitamina C.

Remedii si medicamente pentru imunitate – sfaturi utile

Daca, totusi, va numarati printre persoanele care cred in medicamentele pentru imunitate, va invitam sa urmati sfaturile specialistilor in domeniu.

Daca, inainte de a va indrepta catre medicamente, incercati calea naturista, probabil ca stiti deja numeroasele beneficii ale consumului de miere, fructe si legume crude bogate in antioxidanti si vitamine. Pentru intarirea imunitatii in mod natural, cei de la Sanador va pun la dispozitie un material interesant, disponibil AICI.

Ca sa intelegeti mai bine cum functioneaza sistemul imunitar, pe Wikipedia veti gasi numeroase surse de informare. Tot informandu-va veti afla si de ce nu este bine sa abuzati de medicamentele pentru imunitate. Este bine cunoscut faptul ca, administrate in exces, medicamentele pentru imunitate pot cauza boli grave, autoimune.

Intarirea imunitatii la copii

Copiii sunt cei mai expusi virozelor, pentru ca sistemul lor imunitar este sensibil, nu este antrenat suficient sa lupte cu virusii. Se spune ca un sistem imunitar puternic se castiga in timp, dupa ce am facut cunostinta cu diversi virusi. De aceea, copiii se imbolnavesc frecvent. Practic, orice viroza pe care cei mici o contacteaza ii ajuta sa-si construiasca scutul de aparare si, in viitor, sa lupte cu arme mai puternice.

Dupa ce am ascultat parerile mai multor pediatrii, am ajuns la urmatoarea concluzie: se recomanda administrarea medicamentelor pentru imunitate acelor copii care intra devreme in colectivitate (inainte de 2 ani).

Concluzie: intarirea imunitatii printr-o alimentatie sanatoasa este recomandata indiferent de varsta si afectiuni medicale asociate. Fructele, legumele, proteinele de calitate, precum si consumul de apa in cantitatea recomandata (8-10 pahare cu apa zilnic) ajuta la intarirea sistemului imunitar, in special in sezonul virozelor.