am rulat buildbot de la pre 0.7, iar acum rulăm 0.8 și abia acum vedem vreun motiv real pentru a schimba, deoarece buildbot 0.8 a uitat de sclavii Windows pentru o perioadă lungă de timp și suportul a fost destul de slab. (Programare, Java, Metode, Argumente)

a intrebat.
Deci, recomandați Jenkins sau buildbot pentru un proiect C++ mare? – 

deuberger

macetw

Comentarii

  Există multe alte soluții, în afară de Jenkins/Hudson/BuildBot:

 • > Por .TeamCity de Jetbrains
 • Bamboo de la Atlassian > Por .Go de Thoughtworks

Cruise Control

2 răspunsuri

De fapt, nu sunt atât de importante detaliile despre ceea ce faceți, atâta timp cât agenții (aka noduri) pe care le faceți acceptă aceste sarcini.

Frumusețea unui server CI constă în a observa când se schimbă construcția pentru a declanșa o nouă construcție (și testare), a publica artefactele și a publica rezultatele testelor.Atunci când comparați instrumente CI precum cele pe care le-am menționat, luați în considerare caracteristici precum ușurința de utilizare a interfeței sale, cât de ușor este ramificarea (și caracteristicile pe care le-ar putea oferi, cum ar fi fuziunea automată), notificările (precum XMPP/jabber) sau un radiator de informații (cum ar fi conectarea unui monitor pentru a arăta mereu starea). Suportul produsului este un alt lucru de luat în considerare – suportul Jenkins este la fel de bun ca și cine răspunde la întrebările comunității în momentul în care aveți întrebări.

Preferatul meu personal este Bamboo, dar vine cu o taxă de licență.

public void foo(String... args) {
  for (String arg : args) {
   // do smth with arg.
   }
}

Vă mulțumim pentru sugestii. În cazul nostru, dorim să rămânem la soluții FOSS, ceea ce elimină toate aceste opțiuni, cu excepția Cruise Control. Dacă puteți oferi un motiv pentru care aș putea dori să trec la Cruise Control, ar putea fi de ajutor. – deuberger

 bar.foo(new String[] {"1", "2", "3"});
Dați-i drumul: Jenkins este mult mai bine susținut în comunitatea FOSS decât Cruise Control. Cu toată viteza înainte, omule!        - 

macetw

 bar.foo("1", "2", "3");
Go au devenit de fapt recent și opensource.        - 

timurb

Comentarii

 • mpr > Por .Sunt un utilizator Jenkins de mult timp în mijlocul evaluării Buildbot și aș dori să ofer câteva elemente pentru cei care se gândesc să folosească Buildbot pentru soluții multimodul:

*) Buildbot nu are niciun concept out-of-the-box de fișier

legate de fiecare construcție. Nu se află în interfața de utilizare și nu se află în niciunul dintre modulele „pași” încorporate, din câte văd eu:

http://docs.buildbot.net/current/manual/configuration/buildsteps.html

// foo(13, "foo", "bar", "baz");
// will print:
// 13 - |foo||bar||baz|
public void foo(int a, String... b) {
  System.out.println(a + " - ");

  for (String c : b) {
    System.out.print("|" + c + "|");
  }
}

…și nu văd niciun plugin de la o terță parte:

public void bar(String... b, int b);
public void foo(int a, String... b, int b);

https://github.com/buildbot/buildbot/wiki/PluginList#steps