Android Studio nu poate găsi compilatorul java (Programare, Java, Android)

Tobi F. a intrebat.

Am descărcat un proiect Android și am vrut să îl încerc. Așa că l-am importat în Android Studio (2.2) și la rularea proiectului primesc eroarea:

Eroare: Execuția a eșuat pentru sarcina ‘:app:compileDebugJava’. Nu se poate găsi compilatorul System Java. Asigurați-vă că ați instalat un JDK (nu doar un JRE) și că ați configurat variabila de sistem JAVA_HOME pentru a indica directorul corespunzător.

Înainte de rularea fiecărui proiect a funcționat și caut zile întregi, dar tot nu am găsit nicio soluție funcțională.

EDIT: Iată structura proiectului meu:structura proiectului

Poate că cineva dintre voi are soluția.

Comentarii

 • Spuneți că ați putut rula/importa alte proiecte înainte? Vă rugăm să încercați din nou cu un proiect despre care știți că a funcționat înainte. Poate că între timp vreun program v-a eliminat intrarea JAVA_HOME? Sau chiar nu mai există un jdk instalat. –  > Por cherry-wave.
 • Puteți să-mi explicați cum pot face acest lucru? Mie mi se pare că în setările acestui proiect ceva este greșit sau lipsește, deoarece alte proiecte funcționează. Cum pot să verific acest lucru? Poate e foarte simplu dar eu lucrez cu java și android studio doar de câteva luni. –  > Por Tobi F..
 • Când credeți că este vorba de setările proiectului, creați un nou proiect Android și înlocuiți „appsrc” cu „appsrc” din proiectul descărcat. Poate că trebuie, de asemenea, să adăugați unele dependențe în build.gradle –  > Por cherry-wave.
 • Acum am folosit sfatul tău și am creat un nou proiect. Apoi am copiat folderul app/src/main în noul proiect și aplicația pornește pe smartphone-ul meu. Deci, ar trebui să fie vorba de setările proiectului din proiectul importat. –  > Por Tobi F..
 • Acest lucru este minunat. Dacă sunteți în continuare interesat de ceea ce a cauzat problema, ați putea folosi total commander sau altceva pentru a compara noul proiect cu cel original. Apoi puteți vedea ce fișiere lipseau sau erau greșite. –  > Por cherry-wave.
4 răspunsuri
Suman Astani

Acest tip de problemă apare atunci când compilați proiectul vechi în noua versiune actualizată a Android Studio IDE. Din punct de vedere tehnic : versiunea de construire gradle este veche. Doar actualizați cu noul

Acest lucru poate fi realizat prin editarea în interiorul build.gradle(Project: App name)

  dependencies {
    classpath 'com.android.tools.build:gradle:2.3.3'
//update latese gradle build version.
  }

Acest lucru ar putea face truc.

Comentarii

 • gradle actualizat a văzut locația JDK. a funcționat pentru mine –  > Por Vladyslav Ulianytskyi.
ch3rn1k0v

Cred că, nu ați configurat JDK pentru proiectul curent. Doar ați încărcat codul. Faceți-o în structura proiectului.

O puteți face aici: File > Project Structure > [Platform Settings] > SDKs.

Comentarii

 • în întrebarea mea principală am postat acum o captură de ecran a structurii proiectului. Poți să-mi spui dacă sunt corecte? –  > Por Tobi F..
 • @TobiF. nu, nu sunt corecte. Semnul a spus să introduceți calea pentru locația JDK, nu JRE. Locația JDK ar trebui să fie ca : C:Program FilesJavajdk1.8.0_101 sau oricând l-ați încărcat. –  > Por ch3rn1k0v.
 • Nu, aceasta nu ar trebui să fie problema. Calea este greșită, da, dar „Use embedded JDK” este bifată, astfel încât calea postată mai jos este ignorată. (În aplicațiile mele, acest lucru arată exact ca în imagine, de asemenea) – –  > Por cherry-wave.
 • @cherry-wave oh. Nu am observat că trebuie să fie setat) – –  > Por ch3rn1k0v.
gregn3

Am avut aceeași problemă. S-a dovedit a fi versiuni vechi ale buildscript dependencies classpath și buildToolsversion, care au fost incluse în fișierele de configurare a proiectului. Acest lucru nu era legat de calea JDK, schimbarea căii JDK nu a ajutat.

Am urmat acest răspuns, cu aceste adăugiri:

La pasul 1, se adaugă gradle-wrapper.properties se află în interiorul fișierului gradle/wrapper din dosarul principal al proiectului meu. Cea mai mică versiune gradle pe care Android Studio a acceptat-o aici a fost gradle-3.3-all.zip

În pasul 4, pentru versiunea gradle classpath am folosit versiunea 2.3.2, aceasta este cea mai recentă versiune non-alpha pe care am găsit-o, care funcționează aici. (nu sunt sigur de ce aceste versiuni sunt diferite. dar funcționează)

De asemenea, a trebuit să schimb și buildToolsVersion la „25.0.0.0” de la vechiul „20.0.0.0”, în interiorul fișierului build.gradle în modulul meu subfolder.

Acum pot să compilez proiectul în Android Studio cu succes.

(Fișierul gradlew din folderul principal al proiectului este generat o singură dată la crearea proiectului și poate fi regenerat. Acesta poate fi utilizat pentru a rula manual comenzi gradle, cum ar fi depanarea acestei probleme. Dar nu a fost necesar pentru această soluție).

Fidato Ali Sarker

editare în interiorul build.gradle(Project: App name)

dependencies {
  implementation 'com.android.tools.build:gradle:3.6.2'
  //update latese gradle build version.
    }

apoi sincronizați-l.