Aplicația Silverlight rămâne salvată/cache după ce a fost descărcată prima dată? (Programare, Silverlight)

Juan a intrebat.
a intrebat.

Dacă site-ul meu asp.net are un conținut Silverlight (fișier XAP, conținut video Silverlight), utilizatorul trebuie să descarce tot conținutul de fiecare dată când deschide site-ul meu în browser, sau datele rămân salvate/cache pe hard disk chiar dacă utilizatorul închide calculatorul? În ce dosar sunt salvate datele și cât timp rămân salvate? Am citit undeva despre opțiunea „Reduce XAP size by using application library caching” (Reducerea dimensiunii XAP prin utilizarea caching-ului bibliotecii aplicației) la crearea proiectului Silverlight. Este această opțiune activată în mod implicit (nu am Silverlight instalat în VS)?

1 răspunsuri
Jordan Parmer

Vă recomand să citiți despre Silverlight și XAP caching aici. Pe scurt, da, XAP-ul Silverlight este memorat în memoria cache și reîncărcat doar atunci când XAP-ul a fost modificat sau când memoria cache a browser-ului a fost curățată.

Browserul va stoca în memoria cache resursele, bibliotecile, xaml și binarele necesare pentru a rula aplicația. Acest lucru este gestionat de memoria cache a browserului, iar fișierele dvs. sunt stocate în directorul de fișiere temporare de internet.

Memoria cache a ansamblurilor permite ca ansamblurile să fie stocate în memoria cache de către browser separat de fișierul XAP. Avantajul acestui lucru este că puteți actualiza fișierul XAP, iar browserul nu trebuie să reîncarce ansamblurile, ci doar fișierul XAP actualizat. Acest lucru poate face o mare diferență în ceea ce privește viteza de descărcare atunci când utilizatorii vă vizitează din nou site-ul.

Uneori, stocarea în memoria cache a unui fișier XAP poate fi în defavoarea dumneavoastră, deoarece publicarea unei actualizări nu murdărește neapărat memoria cache. IE se descurcă mai bine cu actualizările decât Chrome și Firefox. Linkul de mai sus vă arată cum să configurați IIS pentru a expira imediat conținutul web la publicare. Acest link din CodeProject conține, de asemenea, o metodă bună de actualizare a conținutului paginii ASP.NET cu un șir dinamic pentru a forța o reîmprospătare a cache-ului la publicare.