Blender se blochează la pornire, EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION (Programare, Excepție, Crash, Blender)

Magicaxis a intrebat.

Tocmai am descărcat Blender 2.75a și tot ce face este să apară o fereastră de consolă care spune „Error: EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION”

Fereastra de consolă nu se închide, nu iese cu Task Manager, iar când încerc să îi închei procesul îmi spune Access is Denied. Așa că am un blender stricat permanent pe desktop până când îl repornesc.

Cum pot face ca blender să funcționeze?

2 răspunsuri
Zahari Marinov

Nu mai contează, am rezolvat problema. Am intrat pe această pagină http://download.blender.org/release/Blender2.76/ și am descărcat versiunea 2.76 experimental win64 din folderul zip. O puteți downloada direct din acest link dacă aveți win64: http://download.blender.org/release/Blender2.76/blender-2.76-testbuild1-win64.zip

Sper să funcționeze și pentru voi!

chrki

Pe calculatorul meu această eroare a fost cauzată de driverul plăcii video, în special de driverul grafic Intel GMA 4500 pe care Windows 8.1 îl (re)instalează automat cu Windows update. Această placă video se găsește adesea în laptopurile mai vechi cu procesoare Core 2 Duo.

În testele anterioare am aflat că versiunea de driver pe care Microsoft o furnizează prin intermediul Windows update include versiunea OpenGL necesară pentru unele jocuri și aplicații grafice.

Am rezolvat această problemă descărcând și modificând (conform acest tutorial) versiunea de driver Intel GMA 4500 15.17.19.64.2869 (nume de fișier Win7Vista_64_151719.exe) astfel încât să îl pot instala pe Windows 8.1. Dar țineți cont că acest lucru poate cauza unele artefacte grafice și glitch-uri pe care în mod normal nu le-ai vedea.