Când ar trebui să folosesc rel=noreferrer? (Programare, Html, Hyperlink, Rel)

Vishal Hule a intrebat.

Trebuie să fac un link către alte site-uri externe.

Știu când trebuie să folosesc nofollow. Dar nu îmi este clar când ar trebui să folosesc rel=noreferrer.

4 răspunsuri
Vishal Hule

Pe scurt noreferrer tipul de link ascunde informațiile despre referrer atunci când se face clic pe link. Un link cu tipul noreferrer tip link arată cam așa:

<a href="http://www.example.com" rel="noreferrer">Click here for more info</a>

Dacă cineva ajunge pe site-ul dvs. de la un link care utilizează acest tip de link, analizele dvs. nu vor arăta cine a referit acel link. În schimb, acesta va apărea din greșeală ca trafic direct în raportul privind canalele de achiziție.

Dacă aveți un link extern către site-ul altcuiva în care nu aveți încredere și doriți să ascundeți informațiile despre referenți, atunci puteți să le combinați pe amândouă și să utilizați

<a href="http://example.com/sample_page/" rel="noreferrer nofollow">Other Domain Link</a>

Vă sfătuiesc să folosiți nofollow linkuri pentru următorul conținut:

  • Link-uri în comentarii sau pe forumuri – Tot ceea ce are conținut generat de utilizatori este posibil să fie o sursă de spam. Chiar dacă moderați cu atenție, lucrurile se vor strecura.
  • Reclame & link-uri sponsorizate – Orice linkuri care sunt menite să fie reclame sau care fac parte dintr-un acord de sponsorizare trebuie să fie nofollowed.
  • Legături plătite – Dacă percepeți în vreun fel taxe pentru un link (trimitere în directoare, evaluare a calității, recenzii etc.), nofollow legăturile de ieșire

Machavity

noreferrer nu blochează doar antetul HTTP referrer, ci previne și un exploit Javascript care implică window.opener

<a href="http://someurl.here" target="_blank">Link</a>
Pare destul de inofensiv, dar există o gaură deoarece, în mod implicit, pagina care este deschisă permite paginii deschise să apeleze înapoi la ea prin window.opener. Există unele restricții, fiind vorba de un domeniu încrucișat, dar tot se pot face unele răutăți
window.opener.location = 'http://gotcha.badstuff';

Cu noreferrer majoritatea browserelor nu vor permite apelul window.opener exploit

Daniel Danielecki

Așa cum a spus @unor, ascunde informațiile despre referrer atunci când se dă click pe link. Practic este o îmbunătățire a confidențialității, atunci când vrei să ascunzi informația pentru proprietarul domeniului unui link în care se dă click că utilizatorul a venit de pe site-ul tău.

Exemplu:

Utilizatorul se află pe site-ul dvs. www.mywebsite.com, , acolo aveți un link <a href="https://newsite.com">Link</a> atunci când cineva face clic pe „Link”, proprietarul domeniului newsite.com știe că a venit de la www.mywebsite.com. Prin setarea rel=noreferrer împiedicați dezvăluirea acestor informații.

Un bun exemplu de funcționare este pornind de la 21:28 din această conferință. Acesta este considerat a fi un bună practică atunci când se lucrează cu server-side (de exemplu, Node.js). De asemenea, puteți citi despre acest lucru pe site-ul documentația Helmet.

Aeyoun

Va trebui să folosiți acest lucru pe paginile private sau pe paginile pe care nu doriți să le faceți publicitate. De exemplu, un webmail sau un bug tracker privat ar fi considerat privat și nu doriți să scurgeri de informații către site-urile externe legate.

Paginile publice sensibile, cum ar fi informațiile medicale sau alte subiecte sensibile, ar putea dori, de asemenea, să mascheze antetul referrer.