Care este diferența dintre sqlite3 și sqlalchemy? (Programare, Python, Sqlite, Sqlalchemy)

utilizator507220 a intrebat.

Întrebare pentru începători- care este diferența dintre sqlite și sqlalchemy?

2 răspunsuri
Felix

Sunt mere și portocale.

Sqlite este un motor de stocare a bazelor de date, care poate fi comparat mai bine cu lucruri precum MySQL, PostgreSQL, Oracle, MSSQL, etc. Este folosit pentru a stoca și a prelua date structurate din fișiere.

SQLAlchemy este o bibliotecă Python care oferă un mapator relațional de obiecte (ORM). Aceasta face ceea ce sugerează: mapează bazele de date (tabele etc.) în obiecte Python, astfel încât să puteți interacționa mai ușor și mai nativ cu acestea. SQLAlchemy poate fi utilizat cu sqlite, MySQL, PostgreSQL etc.

Așadar, un ORM oferă un set de instrumente care vă permit să interacționați cu modelele de baze de date în mod consecvent între motoarele de baze de date.

Comentarii

  • Upvoted, întrebarea mea mai precis ar fi dacă ar trebui să folosesc sql alchemy sau să rămân la sqlite, am nevoie să citesc în masă toate înregistrările la fiecare 10 minute, numărul de înregistrări = 2,6 milioane, numărul de coloane = 6 și să inserez 100k înregistrări la fiecare 10 minute în același tabel –  > Por PirateApp.
Sandro Munda

sqlite3 este un RDBMS încorporat.

Conform acest articol :

Un sistem de gestionare a bazelor de date relaționale (RDBMS) este un sistem de gestionare a bazelor de date (DBMS) care se bazează pe modelul relațional introdus de E. F. Codd. Cele mai populare baze de date comerciale și open source utilizate în prezent se bazează pe modelul bazei de date relaționale. O scurtă definiție a unui SGBD poate fi un SGBD în care datele sunt stocate sub formă de tabele, iar relațiile dintre date sunt, de asemenea, stocate sub formă de tabele.

SQLAlchemy este o aplicație Python ORM.

Conform acestui articol :

Cartografierea obiect-relațională (ORM, O/RM și O/R mapping) în domeniul software-ului este o tehnică de programare pentru conversia datelor între sisteme de tipuri incompatibile în limbajele de programare orientate pe obiecte. Aceasta creează, de fapt, o „bază de date virtuală de obiecte” care poate fi utilizată din cadrul limbajului de programare.

Comentarii

  • SQLite poate fi utilizat, de fapt, ca „backend” pentru SQLAlchemy. –  > Por Martijn.
  • Și se pare că suportul pentru SQLite este inclus direct în SQLAlchemy, spre deosebire de suportul pentru Postgres, care are nevoie de o bibliotecă terță parte (de exemplu, psycopg2) –  > Por blueFast.