Care este diferența/relația dintre AVR și Arduino? (Programare, Hardware, Arduino, Avr)

omg a intrebat.

În ultima vreme am fost interesat de programare hardware, dar nu am început încă.

Am făcut câteva căutări de lucru și am o vagă idee:

Arduino este o combinație între chip și breadboard.

AVR este un singur cip, și trebuie să cumpăr o placă de pâine pentru a începe.

Este această afirmație adevărată sau falsă?

5 răspunsuri
kersny

AVR este doar un microcip cu circuit integrat, fabricat de Atmel. Arată cam așa ceva:

Deși pot fi folosite de sine stătător, este nevoie de puțină experiență hardware și de câteva componente de suport.

Arduino este un procesor AVR care rulează un cod special care îți permite să folosești mediul Arduino pentru a programa și încărca codul cu ușurință. Tot ce aveți nevoie este un cablu USB pentru a programa și comunica cu el. Acesta arată cam așa:


(sursă: mitchellpage.com.au)

Din punct de vedere tehnic, un breadboard arată așa și poate fi util pentru a face lucruri cu un Arduino. Nu este neapărat necesară pentru niciuna dintre soluții, dar este utilă.

Dacă vă puneți acest tip de întrebări, ar trebui să verificați tutorialele Arduino la adafruit. Ele sunt foarte simple și vă vor învăța ceea ce trebuie să știți pentru a începe.

Nathan

AVR este o arhitectură de procesor. Este un design pentru modul în care ar trebui să funcționeze procesorul, precum x86 și ARM. Atmel vinde hardware care are arhitectura AVR în arhitecturi pe 8, 16 și 32 de biți prin produse precum ATTiny, ATMEGA etc.

Arduino vinde plăci destinate pasionaților care doresc să monteze ceva rapid și cu puține cunoștințe despre hardware-ul de bază. Aceste plăci au, de obicei, ATMEGA-uri în ele.

Dacă sunteți începător în programarea la acest nivel „hardware”, v-aș sugera să cumpărați o placă arduino. Obții o mulțime de bani pentru banii tăi, deoarece nu trebuie să cumperi breadboard-uri, programatoare, surse de alimentare etc. și este mult mai ușor să lucrezi cu cea mai mare parte a hardware-ului este lipit pe placă.

Rubina Pinto

AVR este un microcontroler din familia ATMEL, utilizat în Arduino. ARM este un microprocesor. Majoritatea plăcilor Arduino vin cu controllere AVR. Recent a fost lansat Arduino Due, care se bazează pe procesorul ARM. Sper că acest lucru este suficient pentru a clarifica lucrurile între AVR, ARM, Arduino(‘,’)

Peter Gibson

Ceea ce ați spus este corect – AVR este familia cipului utilizat pe Arduino. Există o grămadă de AVR-uri pe 8 biți cu diverse configurații de flash/ram/periferice/pini, la fel cum există o grămadă de plăci și clone Arduino diferite.

Cu toate acestea, în timp ce software-ul pentru AVR este de obicei dezvoltat în assembly, C sau basic și încărcat pe cip cu ajutorul unui programator hardware, Arduino include un IDE pentru mai multe platforme (a se vedea pagina Wikipedia pagina de Wikipedia) care este conceput pentru a simplifica mult inițierea. Software-ul este dezvoltat într-un limbaj asemănător cu C (bazat aproximativ pe Procesare) și suportă încărcarea de software pe dispozitiv folosind doar un cablu USB.

La ce se rezumă totul? Arduino vă va ajuta să începeți mai repede și veți vedea rezultatele mai repede (și devin foarte populare în comunitatea maker/hobbyist) – în plus, Arduino Sheilds care se conectează pentru a oferi funcționalități suplimentare reprezintă un bonus. Obținerea unui cip, a unei placi de pâine și a unui programator vă va oferi (probabil) ceva mai multă putere și flexibilitate – iar gravarea propriilor circuite (opțional) este o distracție!

Comentarii

  • Limbajul arduino este de tip C++ – asemănător. –  > Por Mot.
Artem Markov

Pentru a folosi o analogie, Arduino este ca un cadru software, iar MCU AVR este ca un limbaj de programare.