Care sunt cauzele avrdude: stk500_getsync(): not in sync error (resp=0x4c) (Programare, Bluetooth, Port Serial, Arduino, Arduino Ide, Avrdude)

DominicM a intrebat.

Încerc să programez arduino pro mini (versiunea 3.3v) prin intermediul modulului bluetooth hc-05. Am primit eroarea „avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00 arduino”. Există o mulțime de întrebări/răspunsuri pentru această eroare care dacă nu mă înșel este cauzată de lipsa conexiunii între programator și placa arduino.

De atunci am făcut niște modificări, atât hardware cât și software și primesc mesaje seriale imprimate pe consola serială arduino ceea ce înseamnă că există o conexiune și eroarea s-a schimbat în ceva care abia are câteva mențiuni căutând pe google.

avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x4c

Ce este mai exact această eroare? Există pe undeva o listă cu erorile posibile aruncate de avrdude?

1 răspunsuri
Guilherme Brunow

S-ar putea să mă înșel cu privire la eroarea exactă, dar recent am avut o problemă de acest gen cauzată de activarea cronometrului watchdog – ceea ce nu era gestionat corect de bootloaderul meu – și mi-a dat un mesaj de eroare similar. În cazul meu, a făcut ca codul meu să se blocheze într-un anumit punct, făcând imposibilă încărcarea de cod nou; în alte cazuri – de obicei, atunci când temporizatorul watchdog este configurat la mai puțin de 2 secunde – poate provoca repornirea plăcii suficient de repede pentru a nu permite bootloaderului să se inițializeze complet.

Pentru a rezolva acest lucru am găsit două abordări posibile:

  1. Încărcați din nou încărcătorul de boot – Nu am reușit să o fac să funcționeze, dar unii oameni reușesc. Sunt aproape sigur că am făcut ceva greșit.
  2. Cablați portul Reset la GND, încărcați un nou cod și imediat ce trece de la compilare la încărcare scoateți cablul. Acest lucru a funcționat pentru mine pe un Arduino Mega 2560.

Comentarii

  • Nu am mai folosit Arduino de ceva vreme, dar watchdog timer pare cunoscut, ar putea foarte bine să fi fost cauza. Nu voi mai avea această problemă din nou deoarece nu voi mai folosi watchdog timer, așa că nu pot verifica, dar sună corect și este o soluție care a funcționat pentru tine, așa că accept răspunsul, mulțumesc. –  > Por DominicM.