Câte etape de pipeline are Intel Core i7? [duplicat] (Programare, X86, Pipeline)

KFC a intrebat.

Câte instrucțiuni poate gestiona în același timp ?

Comentarii

  • Ce fel de instrucțiuni ? Întregi? x87 virgulă mobilă? SIMD Floating point? –  > Por Argote.
  • Nu sunt sigur ce înseamnă să gestionezi o instrucțiune? Poate efectua doar atâtea operații câte nuclee de procesor există. Altceva optimizează ordinea de execuție? –  > Por Mikhail.
  • Titlul și corpul întrebării sunt două lucruri diferite. De asemenea: „Ce este o întrebare? i7 nu face diferențe între Nehalem, Sandybridge sau CPU-uri ulterioare. Lățimea pipeline-ului este de 4 uops cu domeniu fuzionat, iar dimensiunea ROB este de 168 de intrări (SnB) sau 128 de intrări (Nehalem).. Chiar mai multe instrucțiuni decât atât pot fi „în pipeline” dacă includeți insns decodificate care nu au fost încă emise în nucleul out-of-order. Vedeți mai multe linkuri către informații în wiki-ul x86 tag –  > Por Peter Cordes.
2 răspunsuri
Mikhail

http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2008/11/03/intel-core-i7-nehalem-architecture-dive/5

Pipeline-ul lui Penryn avea 14 etape, în timp ce, prin comparație, Nehalem îl extinde destul de considerabil la 20-24 de etape.

Matt G

Documentația lui Agner Fog este o resursă foarte bună pentru a înțelege ce se întâmplă. Citirea acesteia ar trebui să vă ajute să înțelegeți. Există o limită a numărului de instrucțiuni care sunt restante (dimensiunea bufferului de retragere), dar există multe alte limite pe care probabil le veți atinge înainte de a ajunge la acest gât de gâtul de sticlă, cum ar fi limitările decodorului de instrucțiuni, contenția unității de execuție, presiunea ALU/divizor. Aruncați o privire, este un material fascinant!