Ce dovedește că ești proprietarul unui nume de domeniu [closed] (Programare, Dns)

Frank a intrebat.

Nu am mai înregistrat niciodată un domeniu. M-am întrebat, atunci când cumperi unul, ce te face proprietar? Este legat de adresa ta de e-mail sau ți se dă ceva de genul unui token, astfel încât atunci când vrei să îl legi la o gazdă să furnizezi token-ul pentru a dovedi că ești proprietarul.

Comentarii

  • Votez pentru a închide această întrebare ca fiind off-topic pentru că nu are legătură cu programarea. În general, atunci când înregistrezi un domeniu furnizezi datele de contact care sunt adăugate la domeniu. Acestea sunt afișate atunci când interoghezi datele whois; whois.com/whois –  > Por markwalker_.
2 răspunsuri
Ext3h

Nimic nu dovedește în mod direct că ești proprietarul domeniului.

Îi spui hosterului tău „Vreau să folosesc acest domeniu pe spațiul tău web” (pentru găzduire pe un server partajat) și apoi îți spune cum să configurezi serverul DNS. Sau dacă ai un server cu un IP dedicat, atunci îl setezi singur în serverul DNS.

Dovada că dețineți un domeniu este necesară doar pentru unele servicii terțe, cum ar fi crearea de certificate pentru nume de domenii și altele asemenea. Această dovadă se face fie prin demonstrarea faptului că dețineți serverul către care este îndreptat în prezent domeniul, cu ajutorul A (IPv4) sau AAAA (IPv6), fie este necesar să setați o înregistrare TXT pentru a dovedi că dețineți controlul asupra serverului DNS.

Atunci când comandați domeniul, trebuie să atribuiți un server DNS pentru acesta. Fie unul pe care l-ați configurat singur, fie, de obicei, unul gestionat de vânzătorul domeniului dumneavoastră. Tot ceea ce depășește acest aspect este doar configurarea acelui server. Registratorul dumneavoastră are grijă ca serverul DNS ales să fie utilizat corect pentru domeniul dumneavoastră.

Comentarii

  • Știu că poate părea o prostie @Ext3h, dacă gazda mea îmi cere să leg numele de domeniu de site-ul meu, iar eu am introdus facebook.com ar trebui să existe o modalitate de a ști că nu sunt proprietarul domeniului facebook.com. Întrebarea mea este de unde știu ei? Există vreun fel de metodă de verificare? –  > Por Frank.
  • Puteți introduce facebook.com dacă doriți. Pentru gazda dvs., asta înseamnă doar că, dacă vine o cerere de intrare pentru facebook.com, , aceasta va fi servită cu conținutul spațiului tău web. Așteptați-vă că nu aveți acces la înregistrarea DNS pentru facebook.com, , astfel încât toate cererile vor merge doar către severele originale și ceea ce i-ați spus gazdei dumneavoastră să configureze nu are niciodată niciun efect. –  > Por Ext3h.
Calle Dybedahl

Posesia unui nume de domeniu se rezumă la un contract între dumneavoastră și deținătorul domeniului sub care se află numele dumneavoastră, în frunte cu ICANN, care este proprietarul domeniului rădăcină. Așadar, Verisign are un contract cu ICANN care prevede că deține .COM, și dacă doriți un domeniu sub .COM, , trebuie să închei un contract cu Verisign. În practică, Verisign a încredințat redactarea contractelor la o mulțime de alte companii numite „registratori”, cum ar fi gandi.net. Deci le plătiți bani, ei îi spun lui Verisign că domeniul este al dumneavoastră și asta e tot. Cât de pretențios este un anumit registrator în ceea ce privește cunoașterea persoanei căreia îi vinde un nume variază foarte mult. În unele cazuri, este suficient să aveți un card de credit valabil și să vă puteți conecta la site-ul web al registratorului, în alte cazuri este posibil să trebuiască să dovediți că sunteți rezident al unei anumite țări.

Comentarii

  • Constrângerile de rezident sau asimilate nu provin de la registratori, ci sunt făcute de unele registre. Așadar, registratorii trebuie doar să aprobe reglementările. –  > Por Patrick Mevzek.

Tags: