Ce este div itemtype? Am un site de recenzii, care poate fi valoarea itemtype pentru site-ul meu? (Programare, Html, Microdate)

Vijay Kr Vishwakarma a intrebat.

Dacă folosesc <div> tag itemprop="review" itemscope itemtype="http://mydomainname.com/Review" itemtype, atunci trebuie să creez o pagină numită review pe site-ul meu?

Comentarii

2 răspunsuri
jfriend00

Ți-aș sugera să citești acest tutorial despre microdate HTML5. Iată un fragment din acel document despre itemtype:

Atributul itemscope este utilizat pentru a indica faptul că elementul pe care este plasat și copiii săi reprezintă un element de microdate. Itemcope trebuie să fie asociat cu un atribut itemtype care definește vocabularul de microdate utilizat.

<p itemscope itemtype="http://www.data-vocabulary.org/Organization/">

Date suplimentare …

Vocabularele de microdate pot fi imbricate și pot fi dependente unele de altele. De exemplu, vocabularul de microdate al organizației conține, de asemenea, o adresă ca membru. Itemtype url poate indica orice. Gândiți-vă că este doar un șir unic de caractere pe care diverse programe au convenit că, atunci când văd acest ID specific, știu cum să îl analizeze și să caute etichetele itemprop în subelemente pentru a extrage semnificația necesară din document.

Există criterii predefinite itemtype predefinite sau vă puteți crea propriile valori. Acestea pot fi URL-uri, dar nu este obligatoriu să fie.

Iată alte câteva referințe pe această temă (există multe altele la o căutare pe Google pentru „html5 microdata”:

http://net.tutsplus.com/tutorials/html-css-techniques/html5-microdata-welcome-to-the-machine/

http://diveintohtml5.info/extensibility.html

http://www.tutorialspoint.com/html5/html5_microdata.htm

Jukka K. Korpela

Nu, nu. itemtype sunt, din punct de vedere sintactic, URL-uri, dar URL-urile nu trebuie să corespundă neapărat unei resurse (deși deseori corespund), iar browserele sau motoarele de căutare nu trebuie să utilizeze URL-urile pentru a accesa resursele. Mai degrabă, acestea sunt doar identificatori.

Dar motoarele de căutare tind să caute un anumit identificatori de acest tip, nu orice am putea inventa noi doi. Dacă folosiți microdate pentru propriul sistem de căutare, puteți folosi, desigur, orice doriți.

Unele motoare de căutare importante au stabilit schema.org, care poate fi considerat standardul de facto în acest domeniu. Astfel, pentru microdate despre recenzii, de exemplu, verificați Review modulul Review. Acesta utilizează itemtype="http://schema.org/Review".

Avertisment: motoarele de căutare care recunosc microdate se pare că o fac numai pentru anumite tipuri de site-uri mari (comerciale și comunitare). Acest lucru se poate schimba, dar este nerealist să ne așteptăm ca un site tipic să poată avea paginile sale în căutările bazate pe microdate doar prin adăugarea de atribute microdata la etichete.