Ce este EJS , Care este utilizarea EJS? (Programare, Node.Js, Ejs)

Shehryar Tanoli a intrebat.

Poate cineva să explice ce este Ejs, putem construi un frontend complet folosind Ejs în timp ce folosim node… Am căutat, dar nu am găsit răspunsul pe care îl doresc… Și vă rog să diferențieze cineva între cadrele frontend precum (angular și react) și Ejs…

Comentarii

  • EJS este un sistem de șabloane. Definiți pagini HTML în sintaxa EJS și specificați unde vor merge diverse date în pagină. Apoi, aplicația dvs. combină datele cu șablonul și „redă” o pagină HTML completă în care EJS preia datele dvs. și le introduce în pagina web în conformitate cu modul în care ați definit șablonul. De exemplu, ați putea avea un tabel de date dinamice dintr-o bază de date și doriți ca EJS să genereze tabelul de date în conformitate cu regulile dumneavoastră de afișare. Vă scutește de corvoada de a scrie cod pentru a genera dinamic HTML pe baza datelor. –  > Por jfriend00.
  • EJS suportă, de asemenea, șabloane partajate care pot fi inserate în alte șabloane (de exemplu, pentru un antet/footer comun în paginile dvs. web), astfel încât să puteți specifica o singură dată aspectul respectiv și apoi să îl utilizați în toate celelalte șabloane, în loc să repetați acel HTML la nesfârșit în toate paginile dvs. Acest lucru simplifică foarte mult întreținerea și modificările, deoarece conținutul comun este definit într-un singur loc și apoi utilizat în multe alte pagini. –  > Por jfriend00.
  • FYI, există zeci de sisteme de șabloane concurente pentru utilizarea în node.js. EJS este unul popular și oamenii aleg de obicei unul pe baza caracteristicilor care se potrivesc nevoilor tale, modul în care limbajul lor de aspect se potrivește cu ceea ce vrei să folosești, ceea ce ți se pare cel mai ușor de folosit, etc… Eu am folosit Pug, Handlebars, Nunjucks și EJS. Nunjucks este preferatul meu actual. –  > Por jfriend00.
  • EJS (împreună cu toate celelalte motoare de șabloane concurente) vă permite să generați pagini HTML complete. Nu sunt sigur de ce altceva crezi că mai ai nevoie pentru un „front-end adecvat”? –  > Por jfriend00.
  • Oricare dintre motoarele de șabloane enumerate în link-ul din comentariul meu despre poate face asta. –  > Por jfriend00.
1 răspunsuri
jfriend00

EJS este un sistem de șabloane. Definiți pagini HTML în sintaxa EJS și specificați unde vor merge diverse date în pagină. Apoi, aplicația dvs. combină datele cu șablonul și „redă” o pagină HTML completă în care EJS preia datele dvs. și le inserează în pagina web în conformitate cu modul în care ați definit șablonul. De exemplu, ați putea avea un tabel de date dinamice dintr-o bază de date și doriți ca EJS să genereze tabelul de date în conformitate cu regulile dumneavoastră de afișare. Vă scutește de corvoada de a scrie cod pentru a genera dinamic HTML pe baza datelor.

EJS este compatibil cu Express pentru utilizarea în back-end, deoarece se conectează la arhitectura motorului de vizualizare pe care o oferă Express și vă permite să redați paginile web către client cu res.render() în Express.

Pentru informarea dumneavoastră, există zeci de sisteme de șabloane concurente pentru utilizare în node.js. EJS este unul popular, iar oamenii aleg de obicei unul în funcție de caracteristicile care se potrivesc nevoilor dumneavoastră, de modul în care limbajul lor de aspect se potrivește cu ceea ce doriți să utilizați, de ceea ce vi se pare cel mai ușor de utilizat etc… Eu am folosit Pug, Handlebars, Nunjucks și EJS. Nunjucks este preferatul meu actual.

EJS (împreună cu toate celelalte motoare de șabloane concurente) vă permite să generați pagini HTML complete, ceea ce cu siguranță permite un „front-end adecvat”.

EJS este un instrument pentru generarea de pagini web care pot include date dinamice și care pot partaja piese de șablon cu alte pagini web (cum ar fi anteturile/footer-urile comune). Nu este un cadru front-end. În timp ce EJS poate fi utilizat de către Javascript pe partea clientului pentru a genera HTML pe partea clientului, este mai degrabă utilizat de către back-end pentru a genera pagini web ca răspuns la o cerere URL. EJS nu este un cadru de lucru pe partea clientului, cum ar fi Angular sau React, și nu dictează ce cadru de lucru pe partea clientului folosiți sau nu (dacă este cazul). Acesta acoperă în cea mai mare parte un spațiu de soluții separat.

Comentarii

  • @ShehryarTanoli – Acest lucru răspunde la întrebarea dumneavoastră? –  > Por jfriend00.

Tags:,