Ce face go list ./….? [duplicat] (Programare, Du-Te)

Raghav a intrebat.

Am probleme în a înțelege ce face următoarea comandă.

go list ./...

Când mă uit la documentația oficială https://golang.org/cmd/go/#hdr-List_packages, , nu îmi este clar ce trebuie să facă comanda ./... argument îi spune comenzii.

Comentarii

  • Este un duplicat. Întrebarea nu este chiar corectă, dar răspunsul de acolo este exact. –  > Por Zan Lynx.
2 răspunsuri
Dimitar Dimitrov

go list necesită o cale de import pentru un pachet și vă poate oferi câteva informații de listare pentru pachetele potrivite în acest fel (s-ar putea să vă intereseze -f indicator).

./... este un wildcard care se potrivește cu folderul curent și cu toate subfolderele sale (executați go help packages pentru a citi mai multe despre această caracteristică oarecum ascunsă) și care poate fi utilizat cu toate comenzile Go încorporate.

Deci go list ./... poate lista toate pachetele Go din folderul curent și din subfolderele sale – este posibil să doriți să o apelați din GOPATH de exemplu.

Comentarii

  • Atunci când se utilizează module Go, go list ./... va descărca, de asemenea, toate dependențele (cu excepția dependențelor utilizate de teste, cred). Aceasta poate fi o modalitate utilă de a instala dependențele de producție într-un fișier Docker, de exemplu. Deși, dacă aveți de gând să rulați go install sau go run imediat după aceea, atunci nu aveți nevoie de go list deoarece install sau run va instala dependențele în mod automat. –  > Por Matt Browne.
  • Addendum: dependențele sunt descărcate automat la rularea programului go build prea. Așadar, cred că cazul de utilizare pentru descărcarea explicită a dependențelor este destul de limitat. –  > Por Matt Browne.
Emdadul Sawon
go list ./...

Aici ./ spune să pornească din folderul curent, ... spune că trebuie să se coboare recursiv.

go list ...

În orice dosar listează toate pachetele, inclusiv pachetele din biblioteca standard mai întâi, urmate de bibliotecile externe din spațiul de lucru go.

Tags: