Ce face opțiunea send_timeout pe Nginx? (Programare, Nginx, Webserver, Menține În Viață)

Începător în Linux a intrebat.

Care sunt avantajele și dezavantajele setării la un nivel scăzut (10s) sau ridicat (60s) și care este diferența față de keepalive_timeout?

Comentarii

  • Chiar vrei tag-ul apache? –  > Por Utilizator123456.
  • Apache are opțiuni similare. sunt aceleași. –  > Por Începător Linux.
1 răspunsuri
Olin Blodgett

Din documentele:

Sintaxă: keepalive_timeout timeout [header_timeout];
Valoarea implicită: keepalive_timeout 75s;
Context: http, server, locație

Primul parametru stabilește un interval de timp în care o conexiune client keep-alive va rămâne deschisă pe partea serverului. Valoarea zero dezactivează conexiunile client keep-alive.

Al doilea parametru opțional stabilește o valoare în câmpul de antet de răspuns „Keep-Alive: timeout=time”. Cei doi parametri pot fi diferiți.

Câmpul de antet „Keep-Alive: timeout=time” este recunoscut de Mozilla și Konqueror. MSIE închide singur conexiunile keep-alive în aproximativ 60 de secunde.


Sintaxă: send_timeout time;
Valoarea implicită: send_timeout 60s;
Context: http, server, locație

Stabilește un timp de așteptare pentru transmiterea unui răspuns către client. Timpul de așteptare este setat numai între două operații de scriere succesive, nu pentru transmiterea întregului răspuns. Dacă clientul nu primește nimic în acest interval de timp, conexiunea este închisă.


Prin urmare, atunci când se utilizează keepalive_timeout, , browserul nu trebuie să stabilească mai multe conexiuni, ci utilizează conexiunea deja stabilită. Acest lucru controlează cât timp aceasta rămâne activă / deschisă.

Aș sugera că dacă setați valoarea send_timeout mic atunci serverul dvs. web, acesta va închide rapid conexiunile, ceea ce va oferi mai multe conexiuni globale disponibile pentru gazdele care se conectează.

Cel mai probabil, acești parametri sunt relevanți doar într-un server web cu trafic ridicat, ambii susținând același obiectiv: mai puține conexiuni și o gestionare mai eficientă a cererilor, fie că se pun toate cererile într-o singură conexiune (keep alive), fie că se închid rapid conexiunile pentru a gestiona mai multe cereri (send timeout).

Comentarii

  • Ce se întâmplă atunci când conexiunea este închisă? Continuați să citiți pagina? –  > Por Începător în Linux.
  • De obicei, acesta este un timeout, deci înseamnă că odată ce nu se mai vede nicio activitate. Deci, nu este ca și cum conexiunea durează doar 60 de secunde, ci faptul că conexiunea va rămâne deschisă timp de 60 de secunde după ce ultima bucată de date vine prin intermediul. –  > Por Olin Blodgett.