Ce versiune gratuită de java pot folosi pentru mediile de producție sau în scopuri comerciale? (Programare, Java, Sursă Deschisă, Azul Zulu, Corretto)

JRichardsz a intrebat.
a intrebat.

În timp ce mă aflam într-un proiect de dockerizare în actualul meu loc de muncă, am avut această îndoială: Ce java pot folosi?

Această îndoială se datorează :

Deci, după câteva cercetări, am ajuns la aceste concluzii:

 • De la actualizarea java 8 la 16 aprilie 2019 8u221, toate versiunile și actualizările pentru (java 8,9,10,10,11 y 13) nu are nici un cost doar pentru utilizare personală și în scopuri de dezvoltare. Orice altă utilizare, are nevoie de un licență comercială
 • Versiunile anterioare versiunii 7, nu au și nu vor avea nicio actualizare. Poate că un contact de vânzări ar putea fi o soluție în cazul în care o actualizare în aceste versiuni este necesară pentru suportul pentru sistemele moștenite.
 • Dacă vreau să folosesc versiunea oracle java 8 pentru scopuri comerciale și GRATUIT, trebuie să folosesc o versiune anterioară de Actualizare 16 aprilie 2019 8u221

Întrebări

Conform concluziilor mele:

 • Dacă dezvoltarea mea are nevoie strict sau a fost dezvoltată cu JDK 8, Pot să folosesc doar Oracle Java SE 8 JDK 8u202 și versiunile anterioare pentru GRATUIT și scopuri comerciale acceptați probleme și probleme de securitate?

 • Dacă aș putea să îmi schimb dezvoltarea și vreau totuși GRATUIT, și vreau să am parte de îmbunătățiri și actualizări de securitate, trebuie să folosesc unul dintre aceste implementări deschise java?


Referințe

Comentarii

 • Iată un videoclip bun care explică acest lucru: youtube.com/watch?v=eBuFzQeiGe0 –  > Por antikbd.
 • Mulțumesc pentru linkul de descărcare a JDK 8 (versiune nesuportată, dar gratuită). Este ceea ce căutam și eu. –  > Por Jarekczek.
3 răspunsuri
Speakjava

Oracle a făcut o serie de schimbări semnificative în ceea ce privește modul în care platforma Java este dezvoltată, distribuită și actualizată în același timp cu lansarea JDK 9.

Faptele cheie pentru a răspunde la întrebările dumneavoastră sunt următoarele:

 1. Oracle folosea Oracle Binary Code License (OBCL) pentru Java. Aceasta avea restricții privind domeniul de utilizare (era nevoie de o licență comercială pentru utilizarea încorporată), dar acorda libera utilizare a Oracle JDK pentru dezvoltarea și implementarea de uz general.
 2. Începând cu JDK 11, licența s-a schimbat în Oracle Technology Network License Agreement (OTNLA), care necesită achiziționarea unui abonament Java SE pentru utilizarea în producția comercială. Această licență se aplică, de asemenea, actualizărilor JDK 8 din aprilie (actualizarea 211/212).
 3. Începând cu JDK 11, Oracle a eliminat toate diferențele funcționale dintre Oracle JDK și un binar construit exclusiv din codul sursă OpenJDK. Lucrurile importante care nu se mai regăsesc în Oracle JDK 11 sunt pluginul pentru browser, Java Web Start și JavaFX.
 4. Puteți continua să folosiți în producție orice binare Oracle publice ale JDK 7 (și anterioare) fără a fi nevoie de un abonament Java SE, deoarece licența este în continuare OBCL (nu a fost modificată retroactiv). De asemenea, după cum spuneți, puteți utiliza JDK 8 până la actualizarea 202 în cadrul OBCL fără costuri.
 5. Există mai multe opțiuni pentru a continua să utilizați JDK 8 cu actualizări gratuite. Una dintre acestea este Zulu Community de la Azul (pentru care lucrez). Acesta este un binar gratuit, testat de TCK, cu câteva caracteristici suplimentare retroportate (TLS 1.3 și Java Flight Recorder). Din moment ce trece de TCK, din punct de vedere funcțional, este identic cu Oracle JDK. Cu excepția cazului în care folosiți Applets sau Web Start, aplicațiile dvs. vor funcționa în același mod ca și cu Oracle JDK.
 6. Dacă doriți să treceți la JDK 11 (actuala versiune de suport pe termen lung, așa cum este definită de Oracle, dar urmată de toți ceilalți furnizori de JDK), atunci va trebui să alegeți una dintre distribuțiile gratuite (cum ar fi Zulu Community).

Este foarte recomandat să vă asigurați că JDK-ul dvs. este actualizat și conține toate patch-urile de securitate relevante. Continuarea utilizării unei versiuni mai vechi vă poate expune la exploatări de securitate semnificative.

Comentarii

 • Îmi cer scuze pentru întârziere. Ca un rezumat, Putem spune : #1 De la actualizarea 16 aprilie 2019 8u221, jdk-ul oferit de oracle are nevoie de un plată #2 Dacă avem nevoie de gratuitate 4 ever și actualizări gratuite, oracle jdk nu este o opțiune, doar open-jdk, zulu, azul, Corretto sunt soluția? –  > Por JRichardsz.
 • @JRichardsz Pentru a clarifica: Oracle oferă două implementări Java: (A) Oracle JDK este produsul susținut de aceștia. Acum necesită o achiziție pentru a fi utilizat în producție. Furnizat sub o licență care nu este open-source. Îl puteți găsi la adresa oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/index.html . (B) Celălalt produs nu are un nume oficial. Acesta se găsește la adresa jdk.java.net. Acest produs este gratuit și este eliberat sub licența GNU General Public License, versiunea 2, cu excepția Classpath Exception. Aparent, o compilare directă a OpenJDK codul sursă. Și alți furnizori oferă Java. –  > Por Basil Bourque.
Basil Bourque

Răspunsul dat de Speakjava este corect și informativ.

În plus, iată un flowchart pe care l-am făcut pentru a vă ghida în alegerea unui furnizor pentru o implementare Java.

Sau un alt mod de a vizualiza acest lucru: Motivațiile sau situația dumneavoastră particulară.

Comentarii

 • Vă mulțumesc foarte mult pentru timpul acordat. Cred că va fi recunoscător , punct de gratuit opțiuni de la 7 la java 11, deoarece scopul acestei întrebări este un ajutor rapid pentru utilizatorii sau organizațiile care caută un gratuit de cost tehnologie. Puteți să ne împărtășiți o versiune editabilă a diagramei dumneavoastră? Pot să o editez. –  > Por JRichardsz.
 • @JRichardsz Grafica a fost realizată cu OmniGraffle pentru macOS. –  > Por Basil Bourque.
 • @JRRichardsz În ceea ce privește gratuitatea, urmăriți linia verticală din partea dreaptă a diagramei. Toate elementele de pe partea dreaptă a butoiului albastru sunt toate gratuite. În partea stângă a butoiului albastru, elementele Oracle JDK este în mod cert cu taxă pentru utilizarea în producție și, eventual, pentru Pivotal OpenJDK poate fi gratuit (nu sunt sigur după ce am citit materialul lor). Ambele Zulu de Azul Systems și Liberica de la BellSoft erau gratuite atunci când am citit materialele lor de marketing. Desigur, trebuie să verificați singur licența atunci când obțineți un produs. Așadar, aici sunt prezentați 6-7 furnizori cu costuri gratuite. –  > Por Basil Bourque.
 • @JRichardsz Sfaturi generale: Atunci când nu aveți niciun criteriu anume pentru alegerea unui furnizor de Java și știți cu siguranță că nu doriți să cumpărați suport, ➠ pur și simplu mergeți cu AdoptOpenJDK.net. Dacă știți că veți implementa în cloud-ul Amazon Web Services, folosiți Corretto. Dacă doriți să cumpărați suport, alegeți din partea stângă a butoiului albastru. Dacă aveți nevoie de un JVM special, utilizați Zing. –  > Por Basil Bourque.
JRichardsz

Licențe OTN vs BCL

Oracle JDK 8 (aka 1.8) nu mai folosește BCL (Binary Code License). Începând cu 16 aprilie 2019, Oracle JDK 8 utilizează licența OTN (Oracle Technology Network), care necesită crearea unui cont Oracle pentru a descărca JDK 8 și plata!!!

BCL = Oracle Binary Code License (licență de cod binar Oracle)

 • Îl puteți utiliza, dar nu îl puteți modifica
 • Sunteți de acord să nu dați în judecată Oracle dacă ceva nu merge bine
 • Îl puteți redistribui/publica (astfel încât să puteți vinde produse cu Java încorporat), dar dacă o faceți, sunteți de acord să despăgubiți Oracle; astfel, dacă cineva vă dă în judecată, nu puteți trage Oracle în cauză.

De fapt, există doar pentru a proteja proprietatea intelectuală a Oracle și pentru a-i feri de a fi dați în judecată atunci când sunt găsite erori.

sursă: https://www.quora.com/In-short-what-does-the-Oracle-Binary-Code-License-Agreement-for-Java-SE-actually-say-or-prohibit/answer/Jon-Harley

Ca un rezumat: GRATUIT cu riscuri și fără nicio vină din partea Oracle

OTN = Oracle Technology Network License (licență de rețea tehnologică Oracle)

Ca un rezumat: Opusul BCL și GRATUIT doar pentru dezvoltare în laptop. Pentru întreprinderi, trebuie să SĂ PLĂTIȚI

GRATUIT cu riscuri: java 4,5,6 și 7

Oracle nu afișează niciun mesaj legat de modificările de licență pentru descărcările java 4,5,6 y 7. Deci, le putem folosi pentru dezvoltare și implementare de producție, acceptând probleme și probleme de securitate.

Versiunile anterioare versiunii 7, nu au și nu vor avea nicio actualizare. Poate că un contact de vânzări ar putea fi o soluție dacă aveți un sistem vechi care rulează pe aceste versiuni vechi de Java.

GRATUIT cu riscuri: java 8 update 202

Doar Java SE 8 JDK 8u202 și versiunile anterioare sunt gratuite pentru dezvoltare și implementare în producție. Le puteți descărca de la:

NU mai este GRATUIT, dar este sigur: java 8 update 221

De la actualizarea java 8 la 16 aprilie 2019 8u221, toate versiunile și actualizările pentru (java 8,9,10,11,14) nu are niciun cost doar pentru utilizare personală și în scopuri de dezvoltare. Orice altă utilizare, are nevoie de un licență comercială.

GRATUIT și sigur : Open jdk 8

AdoptOpenJDK utilizează infrastructura, scripturile de construcție și testare pentru a produce binari precompletați din bibliotecile de clase OpenJDK™ și o alegere între OpenJDK sau Eclipse OpenJ9 VM.Toate binariile și scripturile AdoptOpenJDK sunt licențiate open source și sunt disponibile gratuit. OpenJDK este o inițiativă ORACLE. Mai multe detalii aici: https://adoptopenjdk.net/

OpenJDK8U-jdk-jfr_x64_linux_8u262b10.tar.gz

De la https://github.com/AdoptOpenJDK/openjdk8-upstream-binaries/releases/tag/jdk8u262-b10

Instalați

apt-get install openjdk-8-jre (just run apps)
apt-get install openjdk-8-jdk (develop and run)

De la https://openjdk.java.net/install/

GRATUIT și sigur : Zulu Community (java 6,7,8,11,13,14,15)

Descărcări din comunitatea Zulu:

GRATUIT și sigur : OpenJDK (java 8,9,10,11,11,12,13,14)

Gratuit și cu sursă deschisă

Următoarele implementări, enumerate în ordine alfabetică, sunt open source și pot fi utilizate gratuit:

 • AdoptOpenJDK
 • Amazon Corretto
 • Azul Zulu
 • Bck2Brwsr
 • CACAO
 • Codename One
 • DoppioJVM
 • Eclipse OpenJ9
 • GraalVM CE
 • HaikuVM
 • HotSpot
 • Jamiga
 • JamVM
 • Jelatine JVM
 • Jikes RVM (Jikes Research Virtual Machine)
 • JVM.go
 • leJOS
 • Maxine
 • Motor multi-OS
 • RopeVM
 • uJVM

Sursa: https://www.baeldung.com/oracle-jdk-vs-openjdk

Implementări proprietare

Există, de asemenea, implementări protejate prin drepturi de autor:

 • Azul Zing JVM
 • CEE-J
 • Excelsior JET (Discontinued)
 • GraalVM EE
 • Imsys AB
 • JamaicaVM (aicas)
 • JBlend (Aplix)
 • MicroJvm (IS2T – Industrial Smart Software Technology)
 • OJVM
 • PTC Perc
 • SAP JVM
 • Waratek CloudVM pentru Java

Sursă: https://www.baeldung.com/oracle-jdk-vs-openjdk

Oracle Java 9 și 10 : La revedere, la revedere

Oracle Java 9 y 10 a ajuns la sfârșitul perioadei de suport.


Alte referințe

Comentarii

 • Acesta este cel mai bun răspuns pentru licența Java din toate timpurile. –  > Por wonsuc.