Configurarea serverului git cu interfață web? (Programare, Git)

corydoras a intrebat.

Deoarece compania noastră nu ar lăsa niciodată o terță parte, cum ar fi github, oriunde în apropierea codului nostru sursă, este cineva conștient de orice software sau ghiduri de configurare sau bloguri despre cum să configurați un server scm ca github, adică ar suporta

 • Crearea de reportofoane folosind o interfață web
 • limitarea/gestionarea accesului utilizatorilor la depozite individuale
 • navigarea în depozite online

Dacă reușesc să fac acest lucru să funcționeze, văd o potențială migrare în masă de la svn/cvs la git. (Singurul obstacol pe care îl văd va fi faptul că utilizatorii SVN din Windows Tortise vor avea dificultăți cu alternativele Git pentru Windows).

Comentarii

 • Poate doriți să aruncați o privire la TortoiseGit code.google.com/p/tortoisegit –  > Por Wim Coenen.
 • Aș dori să adaug gitlab care este cel mai apropiat de github. Adaugam doar informații pentru această întrebare pentru interesul tuturor. –  > Por OnesimusUnbound.
7 răspunsuri
efemeritate

Gitorious pare să susțină tot ceea ce cereți; sursele sale sunt disponibile în mod liber și pot fi găzduite pe propriile servere.

Comentarii

 • GitLab a achiziționat Gitorious. Gitlab (ediția comunitară) este disponibilă gratuit la adresa about.gitlab.com –  > Por genepool99.
 • gitlab este groaznic și umflat acum. cumpărarea lui gitorious a fost doar pentru a elimina posibila concurență. imo o mișcare d*ck de către gitlab. –  > Por user3791372.
Jakub Narębski

Există câteva softuri / forje open source de găzduire git: atât Gitorious (în Ruby) și InDefero (în PHP) au surse disponibile în mod gratuit. Codul utilizat pentru gestionarea depozitelor de către repo.or.cz este, de asemenea, open-source și este disponibil gratuit ca Girocco.

Există GitHub:FI versiunea „self-hosted” a software-ului GitHub… dar este proprietară și scumpă.

Există și mai multe interfețe web git: gitweb (în Perl, distribuită împreună cu Git), cgit (în C, oferă caching), git-php și GitPHP și ViewGit (toate în PHP), Ginatra (în Ruby, utilizează cadrul Sinatra). Alte câteva pot fi găsite la InterfacesFrontendsAndTools de pe git wiki.

Comentarii

 • după standardele actuale, toate acestea sunt depășite GitList este o opțiune foarte bună în zilele noastre –  > Por Alpha2k.
sh2ka

Utilizați Gogs. Este un server git ușor cu o interfață web scrisă în limbajul Go. Arată ca o clonă de github, dar nu este deloc așa. Există un bugtracker intern și un wiki, dar acestea pot fi înlocuite cu unul extern în setări. Aruncați o privire la el.

ebneter

GitHub:FI este o ediție „inside-the-firewall” a lui GitHub, și este foarte șmecheră. De asemenea, este mult mai ușor de instalat decât gitorious. Dezavantajul este că este foarte scump. Ne-am uitat, dar a trebuit să trecem peste.

Am optat pentru gitosis pentru gestionarea depozitelor cu github pentru navigare. Singurul lucru care îi lipsește este posibilitatea de a crea un depozit folosind o interfață web, deși bănuiesc că ar putea fi improvizat.

utilizator3801836

M-am testat singur pe o mașină virtuală GitLab Community Edition

Funcționează foarte bine. Este gratuit (cu unele limitări).

Comentarii

 • Am folosit-o de ani de zile. Funcționează fantastic de bine. –  > Por coderama.
Calculon

Am constatat că GitLab este foarte, foarte, foarte, foarte avid de resurse. Oficial, ar trebui să aveți 4 GB de RAM, doar pentru a începe. Aceasta nu este o opțiune pentru un server virtual mic.

Prin urmare, vă recomand GitList, , unde puteți chiar să contribuiți dumneavoastră, dacă este necesar.

Comentarii

 • GitList, în opinia mea, are cea mai frumoasă și mai utilă interfață dintre toate celelalte existente. –  > Por Alpha2k.
utilizator195595

Nu sunt sigur de ceea ce căutați, dar s-ar putea să nu aveți nevoie de o interfață web.

Ai putea, de asemenea, să creezi un server linux și să rulezi git-deamon pe el. Apoi ai putea folosi ssh pentru a restricționa accesul utilizatorilor. De asemenea, este posibil să creați pur și simplu o partajare de rețea și să rescrieți accesul în acest fel.

Există o mulțime de interfețe web pentru navigare, dar nu am găsit niciuna care să ruleze pe Windows din start și care să poată crea/modifica și un depozit. Multe dintre interfețele web pur și simplu nu funcționează în Windows. Sau poate că nu am căutat suficient de mult… După cum am menționat anterior InterfacesFrontendsAndTools este o sursă excelentă pentru a începe să căutați.

Singura piedică pe care o văd va fi faptul că utilizatorii de Windows Tortise SVN vor avea dificultăți cu alternativele Git pentru Windows

Încercați GitExtensions, , este foarte ușor.

Comentarii

 • Cool, nu am văzut niciodată „GitExtensions” înainte, cu siguranță merită o privire. –  > Por corydoras.

Tags: