Configurați IntelliJ IDEA astfel încât sursa să fie detectată în git, dar să fie detectată rădăcina Vcs neînregistrată (Programare, Android, Git, Intellij Idea)

Gautam a intrebat.

Rădăcină Vcs neînregistrată detectată
Directorul C:UsersAndrew se află sub Git, dar nu este înregistrat în Setări.
Configurați Ignore VCS root errors (Ignoră erorile VCS root)

De ce se afișează acest lucru?

Comentarii

 • Secțiunea de ajutor este de fapt utilă; o „rădăcină” este un termen pe care Intellij îl folosește pentru a descrie o caracteristică VCS. În cazul git, o „rădăcină” este un director care conține un director .git/ sau un fișier .git (fișierele .git sunt utilizate de către git worktrees). jetbrains.com/help/clion/2018.1/… –  > Por James Moore.
5 răspunsuri
joshgoldeneagle
 1. În mesajul de eroare aveți opțiunile „Configurați” sau „Ignorați”. Faceți clic pe „Configurare”.
 2. Se va deschide fereastra de setări. Faceți clic pe opțiunea „Add root”. În cazul meu, aveam o singură cale în listă din care să aleg. Am selectat acea cale. Vă rugăm să vedeți imaginea pe care am inclus-o mai jos.

 1. Faceți clic pe Apply, apoi pe OK.

Comentarii

 • Am două conturi sincronizate, configurarea acestui lucru va anula setările mele anterioare ? –  > Por Nikesh.
 • Bună ziua Nikesh, Android Studio va utiliza contul pe care l-ați configurat în Fișier -> Setări -> Controlul versiunilor -> Github. –  > Por joshgoldeneagle.
 • 19

 • Nu răspunde la partea de ce. –  > Por xyz.
 • @xyz, David Argyle Thacker o face în răspunsul său. –  > Por Esdras Lopez.
 • Dacă nu aveți această opțiune pentru a adăuga rădăcina sau dacă faceți clic pe adăugarea rădăcinii nu funcționează, atunci este posibil să trebuiască să faceți clic pe butonul plus pentru a o adăuga user-images.githubusercontent.com/2711744/… –  > Por Markymark.
David Argyle Thacker

Acest lucru se întâmplă deoarece Android Studio a detectat că aveți proiecte git importate, dar acestea nu au fost „înregistrate” pentru a le urmări starea în Android Studio. Proiectul dvs. nu va fi afectat în mod negativ dacă alegeți să nu configurați acest lucru, IntelliJ vă solicită acest lucru doar pentru că are unele caracteristici integrate de control al versiunilor care nu vor putea funcționa.

Așadar, dacă doriți să profitați de opțiunile de control al versiunilor integrate în ItelliJ sau pur și simplu să scăpați de un avertisment enervant, este o soluție ușoară.

Doar înregistrați toate proiectele pentru care doriți să aveți integrările IDE de control al versiunilor în Preferences > Version Control secțiune. Ar trebui să vedeți acest ecran:

Interfața este puțin confuză, dar tot ce trebuie să faceți este să selectați unul dintre directoarele de la Unregistered roots: și apoi să faceți clic pe butonul + din colțul din stânga jos al ferestrei. Dacă ați adăugat toate directoarele, ar trebui să vedeți fereastra Unregistered roots: să dispară și nu ar trebui să mai primiți acest avertisment.

Puteți selecta fiecare director în parte și să folosiți butonul + și - pentru a determina ce proiecte trebuie să utilizeze VCS în Android Studio

Comentarii

 • Sunt de acord… ar fi frumos dacă interfața de utilizare ar fi intuitivă, dar hei, cred că programatorii ar trebui să rezolve probleme… 🙂 ar trebui să pună un buton sub rădăcinile neînregistrate pe care să scrie „register” sau altceva pe care orice elev de clasa a 5-a îl poate înțelege –  > Por ycomp.
 • În sfârșit am găsit un răspuns clar. Interfața este într-adevăr nefolositoare –  > Por lamino.
 • De ce ar ține IDE-ul proiectele git în starea „detectat dar neînregistrat” ? –  > Por Coli.
utilizator180100

Căutați „Version control” în preferințe și configurați ce VCS ar trebui să fie utilizat:

Trebuie să configurați acest lucru pentru a putea accesa funcții precum revert, commit etc. din IDE.

Consultați, de asemenea, pagina documentația privind controlul versiunilor

Siddhartha

Pentru mine, doar VCS -> Enable Version Control integration a fost suficient. După ce am folosit IntelliJ în trecut (care este foarte asemănător cu AndroidStudio, acesta din urmă este modelat după primul cred), am observat că trebuie activat controlul versiunii pentru fiecare proiect atunci când este creat/importat.

Md Nehaluddin Haider

Pașii sunt dați mai jos pentru a rezolva această problemă:

 1. Faceți clic pe opțiunea Configure (Configurare)
 2. Selectați Directories (directoare) sub Unregistered roots (rădăcini neînregistrate)
 3. Apăsați butonul + din partea dreaptă a panoului.

Și sunteți gata de plecare.