Conversia câmpurilor de timp în șiruri de caractere în Excel (Programare, String, Excel, Text, Timp, Formatare)

Gareth Simpson a intrebat.

Am o foaie Excel plină de ore.

Acestea sunt formatate astfel încât să arate ca: 1:00:15

Cu toate acestea, dacă schimb formatul celulelor în text, acestea se schimbă în reprezentarea numerică de bază a orei: 0.041840278

Cum pot să convertesc celulele în celule text, dar să aibă în continuare ora în ele?

6 răspunsuri
Aditya Mukherji

copiați coloanapegătiți-o în notepadcopiați-o din noupăstrați-o special ca text

Comentarii

  17

 • -1 dacă aceasta este o întrebare de programare, răspunsul nu este util. – Cont șters
 • S-ar putea fi înșelăciune, dar a rezolvat în totalitate o experiență de tras de păr pentru mine. –  > Por overgroove.
 • Aceasta este cea mai rapidă metodă dacă trebuie să lucrați cu valori mai mari de 24 de ore, deoarece metoda TEXT elimină în tăcere toate zilele rămase (unități de 24 de ore). Pe de altă parte, prin copiere obțineți valoarea numerică (aproximativ) și puteți apoi să o înmulțiți cu 24 pentru a vă recupera orele! –  > Por utilizator121391.
Robert Gamble

Acest tip de lucru este întotdeauna o pacoste în Excel, trebuie să convertiți valorile folosind o funcție, deoarece odată ce Excel convertește celulele în Ora, acestea sunt stocate intern ca numere. Iată cel mai bun mod pe care îl știu eu de a face acest lucru:

Voi presupune că timpii tăi sunt în coloana A începând cu rândul 1. În celula B1 introduci această formulă: =TEXT(A1,"hh:mm:ss AM/PM") , trageți formula în jos pe coloana B până la sfârșitul datelor dvs. din coloana A. Selectați valorile din coloana B, copiați, mergeți la coloana C și selectați „Paste Special”, apoi selectați „Valori”. Selectați celulele pe care tocmai le-ați copiat în coloana C și formatați celulele ca „Text”.

Comentarii

 • A trebuit să votez în sus acesta, deoarece nu pot să cred că celălalt răspuns a fost acceptat, face ca SO să pară o glumă! –  > Por Lunatik.
 • Da, pentru că are atât de mult sens să petreci timp suplimentar pentru a tasta o formulă când răspunsul se rezumă tot la „lipiți ca text” – -.  > Por Gareth Simpson.
 • Acest lucru a funcționat pentru mine. Primul răspuns de mai sus nu-mi permitea să manipulez celula care conținea ora, adică dacă concatenam ceva în ea, tot se obținea valoarea de timp din Excel. Acest lucru s-a întâmplat chiar și atunci când intrarea în celulă a fost precedată de un ” ‘ ‘ „. –  > Por andreithegiant.
LukStorms

Dacă doriți să afișați acele valori numerice ca timp, atunci schimbați formatul celulei în Time.

Iar dacă doriți să le transformați într-un text într-o altă celulă:

=TEXT(A1,"hh:mm:ss")

Comentarii

 • Modificați răspunsul: =TEXT(A1, „hh:mm:ss”) este adevărat. –  > Por sj59.
 • Utilizarea unui , sau ; într-o funcție Excel este de fapt o setare regională a ferestrelor dumneavoastră: separatorul de liste. Pe PC-ul meu era setat la ; –  > Por LukStorms.
Mark Chin

Ușor. Pentru a schimba o valoare de timp ca: 1:00:15 în text, puteți utiliza funcția „TEXT”. Exemplu, dacă valoarea de timp (1:00:15) este conținută în celula ‘A1’, o puteți converti într-un text făcând: Text(A1, „h:mm:ss”). Rezultatul arată în continuare la fel: 1:00:15. Dar observați că, de data aceasta, a devenit o valoare text.

La mine a funcționat următorul lucru

 • În primul rând copiați conținutul să zicem „1:00:15” în notepad
 • Apoi, selectați o nouă coloană în care trebuie să copiați textul din notepad.
 • Apoi faceți clic dreapta și selectați opțiunea de formatare a celulei, apoi selectați fila Numere și, în această filă, selectați opțiunea „Text”.
 • Acum copiați conținutul din notepad și lipiți-l în această coloană Excel. va fi text, dar în formatul „1:00:15”.

Makah

Copiați într-o variabilă Dată, apoi transformați-o în Text cu format(). Exemplu:

Function GetMyTimeField()
  Dim myTime As Date, myStrTime As String

  myTime = [A1]
  myStrTime = Format(myTime, "hh:mm")
  Debug.Print myStrTime & " Nice!"

End Function