Conversia HTML în Excel? [închis] (Programare, Html, Excel 2007)

Saicharan S M a intrebat.

Știu că Excel este capabil să deschidă direct fișiere HTML. Dar conținutul fișierului va fi tot HTML. Există vreo modalitate prin care pot schimba conținutul fișierului din HTML în XLS sau XLSX?

Comentarii

 • Er….Nu sunt complet sigur că acest lucru este posibil în general, deoarece Excel lucrează cu foi de calcul, iar HTML are multe alte elemente decât table. Dacă HTML-ul dvs. constă în esență doar dintr-un tabel, atunci ați putea dori să îl citiți folosind un limbaj de scripting cu un parser DOM care poate exporta date în Excel (de exemplu, Perl, Python etc.), să luați toate intrările din tabel și să le puneți într-un fișier Excel. S-ar putea să luați în considerare posibilitatea de a descărca tabelul în csv (dacă datele sunt suficient de simple). – user554546
 • xls este un tabel de valori. html este un mijloc destul de generic de descriere a unei prezentări arbitrare. Cred că va trebui să explici mai multe despre ceea ce lucrezi și ce faci, pentru că, generic vorbind, cele două nu au nicio legătură între ele, încât întrebi cum să convertești din spaniolă în C++. –  > Por mah.
 • Vezi stackoverflow.com/questions/3206775/… –  > Por John Doe.
 • Dacă folosești Internet Explorer, poți copia datele dintr-un tabel și le poți lipi direct în Excel. Probabil că nu este util dacă încercați să scrieți o funcție de „salvare în Excel”, dar dacă aveți nevoie doar să luați rapid date tabelare dintr-o pagină html, este grozav! –  > Por Chris Fletcher.
 • Nu, nu am găsit o soluție pentru acest lucru. Am analizat HTML-ul folosind swings Html parser și pentru fiecare etichetă pe care am găsit-o am formatat conținutul în mod corespunzător folosind POI și l-am pus într-un fișier Excel. –  > Por Saicharan S M.
3 răspunsuri
Robert Mearns

Atâta timp cât Excel poate deschide fișierul, funcționalitatea de a schimba formatul fișierului deschis este încorporată.

Pentru a converti un fișier .html deschideți-l folosind Excel (Fișier – Deschidere) și apoi salvați-l ca un fișier .xlsx din Excel (File – Save as).

Pentru a face acest lucru folosind VBA, codul ar trebui să arate astfel:

Sub Open_HTML_Save_XLSX()

  Workbooks.Open Filename:="C:TempExample.html"
  ActiveWorkbook.SaveAs Filename:= _
    "C:TempExample.xlsx", FileFormat:= _
    xlOpenXMLWorkbook

End Sub

Comentarii

 • Am observat că utilizarea lui := îmi provoacă o problemă. Folosirea lui = ar avea rezultate radical diferite? –  > Por 114.
 • ‘Filename:=’ și ‘FileFormat:=’ pot fi eliminate complet din cod. –  > Por Robert Mearns.
gamov

Copiem/lipim pagini html din ERP-ul nostru în Excel folosind „paste special… as html/unicode” și funcționează destul de bine cu tabelele.

Parag Mande

Schimbați tipul de conținut în ms-excel în html și browserul va deschide html-ul în Excel ca xls. dacă doriți să controlați transformarea HTML în Excel, utilizați bibliotecile POI pentru a face acest lucru.

Comentarii

 • Da, trebuie să dezvolt un plug-in java care utilizează API-urile POI pentru a converti html în excel. Am vrut doar să știu dacă există o modalitate mai simplă de a converti html în excel, deoarece excel poate citi conținutul HTML. Practic, am vrut să știu dacă există o modalitate de a converti un fișier .html în .xls (.xlsx)? Nu pot schimba doar extensia sau tipul de fișier, de exemplu, fișierul.html în fișier.xls, deoarece conținutul fișierului.xls va fi tot html. Dacă există o modalitate de a transforma conținutul file.xls în conținut Excel propriu-zis, vă rog să mă anunțați. Îmi va economisi mult timp. Mulțumesc 🙂 –  > Por Saicharan S M.
 • S-ar putea să doriți să verificați acest lucru: glump.net/howto/html_in_un_fișier_excel_xls_file –  > Por Parag Mande.