Cum pot obține codul sursă Ubuntu? (Programare, Linux, Ubuntu, Sistem De Operare)

Tom a intrebat.

Unde pot găsi codul sursă pentru cea mai recentă versiune Ubuntu?

De asemenea, cum aș putea vizualiza codul? Ar fi doar o mulțime de fișiere .cpp și .h pe care le-aș putea vizualiza în Visual Studio?

Comentarii

 • Mulțumesc, am avut dreptate să aleg subfolderul dists? În acest moment am fost prezentat cu un număr masiv de subfoldere? Fiecare dintre acestea face parte din sistemul de operare? –  > Por Tom.
 • Subset de: askubuntu.com/questions/106818/… –  > Por Ciro Santilli新疆棉花TRUMP BAN BAD.
3 răspunsuri
bdonlan

Codul sursă pentru ubuntu este împărțit pe pachete – de pe un sistem ubuntu în funcțiune puteți retrage cu ușurință sursa pentru orice pachet făcând:

apt-get source (package name)

În caz contrar, mergeți la launchpad, , și căutați pachetul în cauză. De exemplu, iată pagina de descărcare a codului sursă pentru o anumită versiune de curl: https://launchpad.net/ubuntu/+source/curl/7.21.2-4ubuntu1

Acestea fiind spuse, este mult mai ușor dacă sunteți deja pe un sistem Linux – sursele pachetului sunt împărțite într-un tarball de surse originale plus patch-uri ubuntu, așa că, dacă nu folosiți apt-get source, , va trebui să aplicați manual patch-ul la codul sursă. Iar pachetele de tip nou sunt chiar împărțite în mai multe pachete.

Mai mult, pachetele nu sunt, în general, concepute pentru a fi compilate încrucișat de pe un sistem non-Linux. Chiar dacă le descărcați și le deschideți în VS, nu veți putea să le construiți de pe un sistem Windows.

În cele din urmă, rețineți că nu totul este în C și C++ – există pachete în aproape orice limbaj pe care vi-l puteți imagina. Dar presupun că majoritatea dintre ele ar putea fi deschise în VS ca fișiere text 🙂

Notă: Dacă într-adevăr, într-adevăr doriți totul, și nu pot sublinia îndeajuns cât de prostesc ar fi să descărcați totul doar pentru a începe să învățați despre sistem, puteți folosi aplicația debmirror instrument, disponibil în ubuntu, pentru a face acest lucru:

debmirror -a none 
     --source 
     -s main 
     -d lucid,lucid-security,lucid-updates 
     -r /ubuntu 
     --progress 
     -e http 
     -h archive.ubuntu.com ## or other ubuntu archive mirror
     destpath

Aceasta va fi o descărcare absolut uriașă. Aveți câteva zeci de GB de spațiu disponibil. Rețineți că acest lucru descarcă doar pachetele de bază – înlocuiți -s main cu -s main,universe,multiverse,restricted pentru a obține totul.

Odată ce aveți fișierele pachet, puteți extrage sursa rulând dpkg-source -x pe un fișier .dsc de interes.

Comentarii

 • Există vreo modalitate de a le obține pe toate, deoarece nu pot spune că știu exact ce „pachete” vreau? Sunt doar interesat să învăț cum funcționează Linux ca sistem de operare.  > Por Tom.
 • Obținerea tuturor acestora te va copleși – vorbim de gigabytes aici. V-aș recomanda să începeți cu un sistem Ubuntu instalat, să vă jucați cu shell-ul și, atunci când găsiți ceva despre care vă interesează să aflați mai multe, să folosiți apt-get source. –  > Por bdonlan.
 • Poate că ar trebui să adăugați că sursele sunt descărcate în directorul de lucru curent. –  > Por wnrph.
orlp
 1. archive.ubuntu.com
 2. Cele mai multe dintre ele sunt fișiere .c și .h (nu sunt sigur despre C++), dar cu siguranță nu toate (unele perl, unele Python, etc.). De asemenea, vor exista o mulțime de fișiere de documentație care nu sunt salvate cu .txt, la fel ca și README și LICENSE.

E235

Puteți alege imaginea sursă de aici (16.04 în acest caz):
http://cdimage.ubuntu.com/releases/16.04/release/source/

De asemenea, puteți alege versiunea pe care o doriți.

Referință:
https://askubuntu.com/a/167472