Cum pot obține countifs pentru a selecta toate celulele care nu sunt în alb în Excel? (Programare, Excel)

Kim a intrebat.

Cum pot obține countifs să selecteze toate celulele care nu sunt albe?Am alte două criterii, așa că folosind counta singur nu este o opțiune.

Folosind istext face ca rezultatul să dea 0, întotdeauna.Excel dă o eroare când folosește <>"" ca și criteriu.

7 răspunsuri
Pesto

Utilizați un criteriu de "<>". Se va număra tot ce nu este o celulă goală, inclusiv #NAME? sau #DIV/0!. Nu știu de ce funcționează, dar Excel pare să o înțeleagă.

Notă: funcționează bine în Google Spreadsheet prea

Comentarii

 • Am încercat și eu și am aflat că funcționează, dar așa cum ați subliniat și dumneavoastră – nu are sens de ce Excel îl acceptă. A trebuit să adaug un alt criteriu pentru a evita 0-urile pe care le arată vlookup-urile mele. –  > Por Kim.
 • Wow! Acest răspuns este încă un salvator 7 ani mai târziu – și conține informații pe care nu le pot găsi în documentele Microsoft. Mulțumesc!!! –  > Por AAT.
 • Rețineți că acest lucru nu funcționează pentru formulele care se evaluează la șiruri de caractere goale. De exemplu, se va număra o celulă care conține ="" ca nefiind goală. –  > Por elixenidă.
Jason

Dacă sunt mai multe criterii, utilizați countifs

=countifs(A1:A10,">""",B1:B10,">""")

" >"" " se uită la cel mai mare decât să fie gol. Această formulă caută două criterii și niciuna dintre coloane nu poate fi goală pe același rând pentru ca aceasta să conteze. Dacă numărați doar o singură coloană, faceți acest lucru cu un singur criteriu (de exemplu, utilizați totul înainte de B1:B10 fără a include virgula)

Comentarii

 • Acest lucru este util deoarece există cazuri în care o celulă aparent goală nu va fi exclusă de către "<>", , dar va fi eliminată atunci când se utilizează ">""". –  > Por Ryan D.W..
 • Soluția „>”””” este perfectă. Problema cu „<>” este că numără celulele care au o formulă în ele, chiar dacă aceasta are ca rezultat o valoare goală (cum ar fi dacă folosiți IFERROR, de exemplu), în timp ce „>”””” pare să funcționeze pentru valoarea calculată a celulei în loc de conținut. –  > Por JoeP.
 • Aceasta este exact ceea ce căutam. „<>” nu a funcționat pentru mine. Acest lucru funcționează foarte bine. Vă mulțumesc. –  > Por Sangkeun Park.
barbz

În Excel 2010, aveți funcția countifS.

Aveam probleme dacă încercam să număr numărul de celule dintr-un interval care au o valoare non0.

De exemplu, dacă aveai o foaie de calcul care în intervalul A1:A10 avea valorile 1, 0, 2, 2, 3, 0 și voiai răspunsul 3.

Funcția normală =COUNTIF(A1:A10,”<>0″) v-ar da 8, deoarece numără celulele goale ca fiind 0-uri.

Soluția mea este de a utiliza funcția COUNTIFS cu același interval, dar cu mai multe criterii, de ex.

=COUNTIFS(A1:A10,”<>0″,A1:A10,”<>”)

Acest lucru verifică efectiv dacă intervalul este diferit de 0 și nu este gol.

tardate

Dacă utilizați mai multe criterii și doriți să numărați numărul de celule care nu sunt goale într-o anumită coloană, probabil că doriți să vă uitați la DCOUNTA.

De exemplu

 A  B  C  D E  F  G
1 Dog Cat Cow  Dog Cat
2 x  1     x  1
3 x  2 
4 x  1  nb   Result:
5 x  2  nb   1

Formula din E5:=DCOUNTA(A1:C5, „Cow”,E1:F2)

Comentarii

 • Aceasta este o opțiune mult mai bună decât răspunsul acceptat. Nu înțeleg de ce ai folosi un Vlookup cu IF-uri când vrei să numeri. Dcount este prietenul tău. Totuși, dacă vă plac formulele mari și voluminoase, folosiți celălalt răspuns. –  > Por Tip anonim.
Vinh Tran

Puteți încerca acest lucru :

=COUNTIF(Data!A2:A300,"<>"&"")

Comentarii

 • Asta este ceea ce aveam nevoie. Mulțumesc! –  > Por biggles.
ikh

Am constatat că cel mai bun mod de a face acest lucru este de a utiliza SUMPRODUCT în loc:

=SUMPRODUCT((A1:A10<>"")*1)

Este, de asemenea, destul de grozav dacă doriți să adăugați mai multe criterii:

=SUMPRODUCT((A1:A10<>"")*(A1:A10>$B$1)*(A1:A10<=$B$2))

Kay

Cel mai bun mod pe care l-am găsit este să folosiți o combinație de declarații „IF” și „ISERROR”:

=IF(ISERROR(COUNTIF(E5:E356,1)),"---",COUNTIF(E5:E356,1)

Această formulă va umple celula fie cu trei liniuțe (—) dacă ar exista o eroare (dacă nu există date în celulele de numărat/mediu/etc), fie cu numărul (dacă au existat date în celule).

Partea bună a acestei interogări logice este că va exclude rândurile/coloanele complet goale, transformându-le în valori textuale de „—„, astfel încât, dacă aveți un rând de numărare (sau de calculare a mediei), care a fost apoi numărat (sau calculat) într-un alt loc din formula dumneavoastră, cea de-a doua formulă nu va răspunde cu o eroare, deoarece va ignora celula „—„.

Tags: