Cum pot să mă „loghez” la git? (Programare, Git, Autentificare, Github, Https)

user11623870 a intrebat.

Am nevoie să schimb cine crede git că sunt, astfel încât să pot face push la un repo diferit ( ambele sunt ale mele. ).

Iată o problemă similară, dar nu vreau să setez nicio variabilă de configurare.

Vreau doar să mă loghez o singură dată cu numele meu de utilizator actual. Am de gând să îmi șterg celălalt cont.

Aici este eroarea atunci când încerc o git push origin master

remote: Permission to current_user/fav-front.git denied to user_to_delete. fatal: unable to access ‘https://github.com/current_user/repo.git/‘: URL-ul solicitat a returnat o eroare: 403

Vă rugăm să rețineți că variabilele de configurare git pentru user și email ( user.name și user.email ) nu sunt legate de autentificarea pe care git push utilizează.

Ele sunt utilizate pentru comenzi.

Pentru a reitera, vreau să mă conectez la git ca utilizator curent.

Comentarii

  • Ce ziceți de acest răspuns la întrebare: stackoverflow.com/a/46337214/10871900 Nu este nevoie să includeți parola: https://[email protected]/username/repo.git –  > Por dan1st.
  • Nu. Am văzut că. Pur și simplu vreau să mă conectez la git așa cum am făcut-o cu vechiul cont. După această singură autentificare, git își va aminti acel nume de utilizator / parolă și nu va trebui să mă mai chinui cu el. – user11623870
  • Dacă doriți să o faceți doar o singură dată, puteți face următoarele git push https://[email protected]/username/repo.git master –  > Por dan1st.
  • Vreau ca git să creadă / știe că sunt user_new și nu user_old. – user11623870
  • Vrei ca git să creadă asta doar pentru un singur push sau o singură confirmare sau pentru totdeauna (în acel repo)? –  > Por dan1st.
2 răspunsuri
VonC

Nu vă conectați la Git.

Vă conectați la un server de găzduire a unui depozit Git, care solicită o autentificare, dar Git în sine nu are nici autentificare, nici autorizare.

Ceea ce are Git este caching-ul credențial (verificați ieșirea din git config credential helper).
Pe Mac: „Actualizarea acreditărilor din Keychain OSX„: puteți verifica dacă vechiul dvs. utilizator a fost stocat acolo și îl puteți actualiza.

Dacă doriți cu adevărat să dezactivați dispozitivul de asistență pentru acreditări, vi se vor cere acreditările de fiecare dată când faceți push către un depozit găzduit pe un server care solicită autentificarea.

Comentarii

  • Cum a obținut keychain permisiunea mea de a-mi salva numele de utilizator și parola? – user11623870
  • @DaraKhosrowshahi Le-a cerut o dată, apoi le-a pus în cache acolo. –  > Por VonC.
  • Știu, dar nu m-a întrebat niciodată. Acesta, git, le-a cerut o dată le-a pus în cache și le-a blocat ca o gaură de iepure f****** și a furat 2 ore din viața mea. – user11623870
  • Aceasta este introducerea credențialelor din keychain și nu din git. –  > Por dan1st.
  • @VonC – Tocmai am șters-o din keychain. Acest lucru a determinat git să ceară numele de utilizator și parola. – user11623870
pbaranski

A avut o problemă similară cu Windows. Actualizarea Credentials Manager a ajutat în cazul meu.

Pentru a deschide Credentials Manager căutați acea setare sau navigați la:Control PanelAll Control Panel ItemsCredential Manager

În Generic Credentials găsiți repo-ul dvs. și actualizați numele de utilizator/parola sau ștergeți tot ce nu este necesar.