Cum să convertiți șirul md5 în text normal? [duplicat] (Programare, Php, Md5)

Ravinder Singh a intrebat.

Am salvat parolele utilizatorilor în forma MD5 în baza mea de date, acum vreau să trimit parola utilizatorilor în text simplu, există vreo modalitate de a converti un șir MD5 în text simplu?

4 răspunsuri
nulltoken

MD5 este un hashing algoritm. Există un nicio modalitate de a recupera datele de intrare originale din rezultatul hașurat.

Dacă doriți să adăugați un „parolă uitată?” ați putea trimite utilizatorului un e-mail cu un câmp temporar pentru a crea o nouă parolă.

Notă: Trimiterea parolelor în text simplu este o idee proastă 🙂

Comentarii

  • Ce părere aveți despre asta? –  > Por Kiran RS.
  • Pentru a clarifica, nu există nicio modalitate de a recupera originalul, dar site-urile care decriptează md5 au pur și simplu o bază de date masivă de hashes md5 cunoscute, pe care le pot verifica pur și simplu.  > Por tylerism.
  • se poate md5decrypt.org –  > Por May’Habit.
Moustafa Maged

puteți folosi acest lucru http://www.md5decrypt.org/sau aceasta http://md5.gromweb.com/vă va decripta codul md5

Comentarii

  • Acest lucru va funcționa numai dacă parola care a fost criptată este un cuvânt standard din dicționar sau un cuvânt de ordine care a fost pre-criptat pentru a identifica ce este cuvântul criptat. În cazul în care parola este un șir de caractere alcătuit la întâmplare, cu numere și simboluri (ceea ce reprezintă cea mai bună practică și este impus în prezent pe multe site-uri), atunci nu va funcționa niciun decodor MD5 disponibil în prezent. Modul în care funcționează toate aceste decodificatoare MD5 este de a avea o bază de date de cuvinte cu valorile lor hașurate și de a căuta în valorile hașurate o potrivire cu un cuvânt corespunzător. –  > Por Chris Rutherfurd.
Ocracoke

Ideea lui MD5 este că este o hashing unidirecțională, deci nu poate fi după ce valoarea originală a fost trecută prin algoritmul de hashing (dacă este cazul).

Ai putea (eventual) să creezi un tabel de bază de date cu o pereche de valori originale și MD5, dar cred că este foarte puțin practic și pune un risc major de securitate.

Comentarii

  • @KiranRS Ce ziceți de asta? –  > Por Ocracoke.
Mathias Schwarz

Dacă trimiți parolele utilizatorilor într-un e-mail, ai putea la fel de bine să nu ai nicio parolă.

Nu puteți inversa funcția MD5, așa că singura opțiune este să generați o nouă parolă și să o trimiteți utilizatorului (de preferință prin intermediul unui canal securizat).

Tags:,